reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dobra, dziewczyny. Jestem już po zabiegu. Bardzo dobrze zareagowałam na leki wyłowujące, po trzech godzinach poczułam niesamowite parcie w brzuchu no i było po wszystkim.
Bolało cholernie, ale już jest dużo lepiej i cieszę się, że jest po wszystkim.
Do domu wracam jutro. Teraz mam czekać na pierwszą miesiączkę i zielone światło od pierwszego cyklu.

reklama
Nie prawda .tez tak myslalam i musialam zwracac. Jezeli zmieni sie dochod to trzeba ich powiadomic . jezeli przewyzszy ci aktualnie dochod to musisz oddac. I za kazy dzien naliczaja odsetki od daty zmienienia dochodu
No to musialas miec pecha. Ja pobieralam 500 przez rok(bo na tyle.mialam przyznane), w miedzy czasie zmienil mi sie dochod, zaczal przekraczac 800zl, niczego nie zgłaszałam i niczego oddać nie kazali, a bylo to juz dawno (od razu jak 500 + weszlo). Po roku juz nie skladalam wniosku, no bo juz wiedzialam ze przekracza i nie dostAne.

Na pewno to były ruchy. Tego się nie da pomylić. Ponoć w drugiej ciąży czuć szybciej. W pierwszej też szybko czułam może nie w tym tygodniu co teraz ale szybko
Ja jeszcze nawet nie.skonczylam 10 tygodni, ale czasem czuje takie smyranie, i jest to kompletnie inne odczucie niz ruchy jelit. Mysle ze to moze byc bobo, zwłaszcza ze jestem bardzo szczupla

Jak tam po wizycie?
Dziewczynki wszystko ok. Fajny ten lekarz z nfz. Badania mi wszystkie przepisal, zrobil wymaz, zbadal full wersion ;) i poswiecil mi chyba z 45 min. Potraficie z tego zdjecia odczytac wielkosc dzidzi, bo z nerwow zapomnialam zapytac... Przez te nerwy mialam ciśnienie wyższe i kazal badac 3 razy dziennie i zapisywac wyniki...

Załączniki

• 20180514_172723.jpg
    20180514_172723.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 119
  • 20180514_173937.jpg
    20180514_173937.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 114
Nie prawda .tez tak myslalam i musialam zwracac. Jezeli zmieni sie dochod to trzeba ich powiadomic . jezeli przewyzszy ci aktualnie dochod to musisz oddac. I za kazy dzien naliczaja odsetki od daty zmienienia dochodu

Maz tez dostal podwyzke i to dosc duza teraz i tez nigdzie nie zglaszalismy ani zadne pismo nie przyszlo, ostatnio rodzinne nam przekroczylo to przyslali pismo i odbili to co nam przekroczylo.

Dobra, dziewczyny. Jestem już po zabiegu. Bardzo dobrze zareagowałam na leki wyłowujące, po trzech godzinach poczułam niesamowite parcie w brzuchu no i było po wszystkim.
Bolało cholernie, ale już jest dużo lepiej i cieszę się, że jest po wszystkim.
Do domu wracam jutro. Teraz mam czekać na pierwszą miesiączkę i zielone światło od pierwszego cyklu.
Dzielna jestes odpoczywaj teraz.a jak ogolne samopoczucie?

Dziewczynki wszystko ok. Fajny ten lekarz z nfz. Badania mi wszystkie przepisal, zrobil wymaz, zbadal full wersion ;) i poswiecil mi chyba z 45 min. Potraficie z tego zdjecia odczytac wielkosc dzidzi, bo z nerwow zapomnialam zapytac... Przez te nerwy mialam ciśnienie wyższe i kazal badac 3 razy dziennie i zapisywac wyniki...
Super ;-) a z tym cisnieniem mam to samo usg normalne czy dopochwowo dalej? Tez chodze na nfz i jestem zadowolona u tego akurat lekarza bo poscwieca duzo czasu pacjentce

reklama

Super :) ja nie widze tu crl wogole.

Do góry