reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

ja dostałam skierowanie na badania 17 kwietnia i jeszcze nie zrobilam:p ide w piątek wkoncu.
A 18 maja mam te badanie usg genetyczne prywatnie bo tak to chodze do lekarza na nfz

reklama
Hej Mamusie. Dołączam do waszej grupy.
Jestem w 10 tygodniu ciąży.
Termin na 6 grudnia.
Jestem już mama 4 letniej córeczki Marysi, która przyszła na świat w trudnych okolicznosciach.
O drugą ciąże nie staraliśmy się długo w grudniu odstawiłam tabletki a w marcu zaszłam w ciąze.
Przez wzgląd na pierwszą ciąże gdzie jej przebieg był bezproblemowy, poza cukrzycą ciązową, oderwało mi się łożysko i dziecko urodziło się w cięzkiej zamartwicy.
Na szczeście dzis jest zdrową i cudowną dziewczynkom.
Jednak moje obawy co do tej ciąży są ogromne boje się kazdego innego samopoczucia.
W ciązy z córką czułam się wyśmienicie zadnych mdłosci wymiotów tylko spałam duzo a teraz mam mdłosci jestem ciągle zmeczona i ogólnie rozbita.
Witaj z Nami[emoji8][emoji8] ja mam deja vu z poprzednich ciąż, albo po prostu nie pamiętam juz bo bylo to tak dawno[emoji4] duzo zdroweczka [emoji4]

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić :( w ciazy z młodym odkryłam że w MOIM przypadku godzina obsuwy doorowadzala do boli i skurczy. Więc wolę nie ryzykować.

Eh a ja wlasnie zapomnialam wziasc po 15 i wzielam po 17 :( teraz sie troche boje. A myslicie ze moge wziasc wczesniej tabletke o np godz? czy progesteron za bardzo wzrosnie i lepiej nie ryzykowac i pomalutku wrocic do dawnej godz?

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić :( w ciazy z młodym odkryłam że w MOIM przypadku godzina obsuwy doorowadzala do boli i skurczy. Więc wolę nie ryzykować.
To raczej nie to spowodowało mi przez 2 lata prawie sie nie zdarzyło [emoji4] patrz to tylko czastka moich leków reszta w szafie i w lodówce także jakbym miała brac do minuty to bym zwariowała , dla mnie dupek to z tego zestawu cukierasek
20180509_184106.jpg

Załączniki

• 20180509_184106.jpg
    20180509_184106.jpg
    61,3 KB · Wyświetleń: 319
Generalnie to udało mi się przetrwać dzień w pracy xD lekka jest, teoretycznie, 8h siedzenia i klepania na kompie, zero stresu, zero wygórowanych targetow, mogę jeść przy kompie i odchodzić od biurka co 40 minut żeby rozprostowac gnaty :D ale jednak męczy takie siedzenie. No i zapachy dookoła. Na moim piętrze jest około 100 osób, każdy coś tam je o pije a mnie aż cofa od tego.... Ech. Ale przeżyłam xD już jestem w domu i jem spaghetti :D drugi dzień z rzędu xD w pracy też je jadłam xD chyba mi brakuje czegoś skoro mam takie parcie akurat na te potrawe....
Tez jem spaghetti[emoji4][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji7] mężu zrobił mniam mniam [emoji7]

Eh a ja wlasnie zapomnialam wziasc po 15 i wzielam po 17 :( teraz sie troche boje. A myslicie ze moge wziasc wczesniej tabletke o np godz? czy progesteron za bardzo wzrosnie i lepiej nie ryzykowac i pomalutku wrocic do dawnej godz?
Niev wiem kochana, na większość dziewczyn taka lekka obsuwa nie wpływa w ogóle, po prostu u mnie było aż tak kiepsko że nawet lekki spadek progesteronu był niebezpieczny. No ale jak mówiłam ja miałam nakaz leżenia 7 miesięcy więc na serio było u mnie źle.

reklama
Do góry