reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Niev wiem kochana, na większość dziewczyn taka lekka obsuwa nie wpływa w ogóle, po prostu u mnie było aż tak kiepsko że nawet lekki spadek progesteronu był niebezpieczny. No ale jak mówiłam ja miałam nakaz leżenia 7 miesięcy więc na serio było u mnie źle.
Może po prostu miałaś za niziutki ten progesteron ja biorę dopochwowo taki mocny 2x2 i tamten mi robotę robi [emoji4] tak ze póki co mam ładny bo dziś robiłam

To raczej nie to spowodowało mi przez 2 lata prawie sie nie zdarzyło [emoji4] patrz to tylko czastka moich leków reszta w szafie i w lodówce także jakbym miała brac do minuty to bym zwariowała , dla mnie dupek to z tego zestawu cukierasek
Zobacz załącznik 855203
Współczuję kochana ilości leków :( cieszę się że w twoim wypadku rozbieżność przyjmowania leków jest tak dobrze tolerowana przez organizm. U mnie tak nie było i to nawet lekarz mnie ostrzegł....

Haha juz zjadlam[emoji23][emoji23][emoji23] Ale omordowalam się z nową gofrownica...
Wzięłam przepis z neta do dupy zakalec dzwonię do cioci dała mi fajny przepis dalej cos nie dopieka i ja już głód wnerw przyszedł M ja becze bo hormony oczywiscie ze zaraz to wywale przez okno i z ostatek ciasta nalal zE prawie przelal i sie udało zjedliśmy po jednym [emoji16][emoji23][emoji23]

U mnie lekarz nie daje już luteiny tylko besins ja biorę 200mg 2x2 bo bardzo dobrze się przyswaja jest dopch. [emoji4]
Dupka dodatkowo 3x1
A ja miałam niewydolność więc dawki spore
No wyniki mam ogólnie super nawet się dziwię. I mnie codzienny rytuał jest taki .
Najpierw na czczo na tarczyca tabletki potem śniadanie miedzy czasie dupek acard magnez potas 2xbesins kolo po poołudnia witaminy prenatal i dupka potem co 3 dni kuje accofil i na wieczór codziennie dupek besins x2 kuje clexan magnez potas .
Mogłam coś pominąć [emoji23] ja już lekomanka Ale ważne ze dziecko rośnie mam nadzieję

Haha juz zjadlam[emoji23][emoji23][emoji23] Ale omordowalam się z nową gofrownica...
Wzięłam przepis z neta do dupy zakalec dzwonię do cioci dała mi fajny przepis dalej cos nie dopieka i ja już głód wnerw przyszedł M ja becze bo hormony oczywiscie ze zaraz to wywale przez okno i z ostatek ciasta nalal zE prawie przelal i sie udało zjedliśmy po jednym [emoji16][emoji23][emoji23]
Też chcę gofrownice.... Chyba muszę mojemu potruc żeby kupił :)

Ile razy i w jakiej dawce dziennie to można ? bo dawka zalecana jest mega boje , że wysiądzie mi żołądek ;p a kupiłam sobie opakowanie , no i będę pokrzywę pić

Dzięki za pomoc :) akurat byłam odebrać wyniki i przy aptece więc potrzebowałam szybko :D
Świeży sok z buraków pij mi pomógł i dużo zielonego jedz.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Mamusie. Dołączam do waszej grupy.
Jestem w 10 tygodniu ciąży.
Termin na 6 grudnia.
Jestem już mama 4 letniej córeczki Marysi, która przyszła na świat w trudnych okolicznosciach.
O drugą ciąże nie staraliśmy się długo w grudniu odstawiłam tabletki a w marcu zaszłam w ciąze.
Przez wzgląd na pierwszą ciąże gdzie jej przebieg był bezproblemowy, poza cukrzycą ciązową, oderwało mi się łożysko i dziecko urodziło się w cięzkiej zamartwicy.
Na szczeście dzis jest zdrową i cudowną dziewczynkom.
Jednak moje obawy co do tej ciąży są ogromne boje się kazdego innego samopoczucia.
W ciązy z córką czułam się wyśmienicie zadnych mdłosci wymiotów tylko spałam duzo a teraz mam mdłosci jestem ciągle zmeczona i ogólnie rozbita.
Witaj. Nie martw się na zapas. Każda ciąża i każdy poród jest inny i mam nadzieje, ze ten będzie szybki i bez komplikacji czego ci życzę. Tez miałam z synem i teraz tez mam cukrzyce ciążową. Robiłaś już badania glukozy? Niestety większe prawdopodobieństwo jak już się miało.
A mam takie pytanie ile się czeka na wynik toxoplazmozy ? Wiem że zależy od laboratorium ale tak orientacyjnie ? [emoji6]
Ja miałam w tym samym dniu popołudniu.

Do góry