reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Niev wiem kochana, na większość dziewczyn taka lekka obsuwa nie wpływa w ogóle, po prostu u mnie było aż tak kiepsko że nawet lekki spadek progesteronu był niebezpieczny. No ale jak mówiłam ja miałam nakaz leżenia 7 miesięcy więc na serio było u mnie źle.
Może po prostu miałaś za niziutki ten progesteron ja biorę dopochwowo taki mocny 2x2 i tamten mi robotę robi [emoji4] tak ze póki co mam ładny bo dziś robiłam

To raczej nie to spowodowało mi przez 2 lata prawie sie nie zdarzyło [emoji4] patrz to tylko czastka moich leków reszta w szafie i w lodówce także jakbym miała brac do minuty to bym zwariowała , dla mnie dupek to z tego zestawu cukierasek
Zobacz załącznik 855203
Współczuję kochana ilości leków :( cieszę się że w twoim wypadku rozbieżność przyjmowania leków jest tak dobrze tolerowana przez organizm. U mnie tak nie było i to nawet lekarz mnie ostrzegł....

Haha juz zjadlam[emoji23][emoji23][emoji23] Ale omordowalam się z nową gofrownica...
Wzięłam przepis z neta do dupy zakalec dzwonię do cioci dała mi fajny przepis dalej cos nie dopieka i ja już głód wnerw przyszedł M ja becze bo hormony oczywiscie ze zaraz to wywale przez okno i z ostatek ciasta nalal zE prawie przelal i sie udało zjedliśmy po jednym [emoji16][emoji23][emoji23]

U mnie lekarz nie daje już luteiny tylko besins ja biorę 200mg 2x2 bo bardzo dobrze się przyswaja jest dopch. [emoji4]
Dupka dodatkowo 3x1
A ja miałam niewydolność więc dawki spore
No wyniki mam ogólnie super nawet się dziwię. I mnie codzienny rytuał jest taki .
Najpierw na czczo na tarczyca tabletki potem śniadanie miedzy czasie dupek acard magnez potas 2xbesins kolo po poołudnia witaminy prenatal i dupka potem co 3 dni kuje accofil i na wieczór codziennie dupek besins x2 kuje clexan magnez potas .
Mogłam coś pominąć [emoji23] ja już lekomanka Ale ważne ze dziecko rośnie mam nadzieję

Haha juz zjadlam[emoji23][emoji23][emoji23] Ale omordowalam się z nową gofrownica...
Wzięłam przepis z neta do dupy zakalec dzwonię do cioci dała mi fajny przepis dalej cos nie dopieka i ja już głód wnerw przyszedł M ja becze bo hormony oczywiscie ze zaraz to wywale przez okno i z ostatek ciasta nalal zE prawie przelal i sie udało zjedliśmy po jednym [emoji16][emoji23][emoji23]
Też chcę gofrownice.... Chyba muszę mojemu potruc żeby kupił :)

Ile razy i w jakiej dawce dziennie to można ? bo dawka zalecana jest mega boje , że wysiądzie mi żołądek ;p a kupiłam sobie opakowanie , no i będę pokrzywę pić

Dzięki za pomoc :) akurat byłam odebrać wyniki i przy aptece więc potrzebowałam szybko :D
Świeży sok z buraków pij mi pomógł i dużo zielonego jedz.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Mamusie. Dołączam do waszej grupy.
Jestem w 10 tygodniu ciąży.
Termin na 6 grudnia.
Jestem już mama 4 letniej córeczki Marysi, która przyszła na świat w trudnych okolicznosciach.
O drugą ciąże nie staraliśmy się długo w grudniu odstawiłam tabletki a w marcu zaszłam w ciąze.
Przez wzgląd na pierwszą ciąże gdzie jej przebieg był bezproblemowy, poza cukrzycą ciązową, oderwało mi się łożysko i dziecko urodziło się w cięzkiej zamartwicy.
Na szczeście dzis jest zdrową i cudowną dziewczynkom.
Jednak moje obawy co do tej ciąży są ogromne boje się kazdego innego samopoczucia.
W ciązy z córką czułam się wyśmienicie zadnych mdłosci wymiotów tylko spałam duzo a teraz mam mdłosci jestem ciągle zmeczona i ogólnie rozbita.
Witaj. Nie martw się na zapas. Każda ciąża i każdy poród jest inny i mam nadzieje, ze ten będzie szybki i bez komplikacji czego ci życzę. Tez miałam z synem i teraz tez mam cukrzyce ciążową. Robiłaś już badania glukozy? Niestety większe prawdopodobieństwo jak już się miało.
A mam takie pytanie ile się czeka na wynik toxoplazmozy ? Wiem że zależy od laboratorium ale tak orientacyjnie ? [emoji6]
Ja miałam w tym samym dniu popołudniu.

Do góry