reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Moich 3 mówiło to samo... ale traciłam moje kolejne po 4tej stwierdziłam dosyć ... ja duzo badałam na własną rękę w zasadzie żadnych badań nie miałam na fundusz bo bym się nie doczekała kariotypy miałam mieć na czerwiec teraz gdzie to by było 8miesięcy czekania u mnie :/ także wydaliśmy morze peiniędzy na badania ale nie żałujemy ani grosza bo może w końcu będzie pięknie ...
Z lekarzy najpopularniejsi na forach są Malinowski Przybycień i Paśnik :) immunolog Sacha :)
Zdaje sobie sprawę, że to morze pieniędzy. Też już sporo zainwestowałam (a dalej dużo niewiadomych), więc stwierdziłam, że na kariotyp sobie poczekam z NFZ, bo to u mnie kwestia 3-4 miesięcy. Dzięki za nazwiska, może kiedyś się przydadzą :)
Teraz będzie wszystko dobrze! A w grudniu przyjdą na świat nasze wyczekane pociechy! :) :*

reklama
Dziewczyny mnie dzisiaj od kilku godzin non stop pobolewa podbrzusze, czasem tylko ćmi a czasem mocnej zakłuje.. plamien zadnych nie ma, ale zaczynam sie stresować

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mnie dzisiaj od kilku godzin non stop pobolewa podbrzusze, czasem tylko ćmi a czasem mocnej zakłuje.. plamien zadnych nie ma, ale zaczynam sie stresować

Weź magnez i się połóż. Mnie dzisiaj tez trochę kłuje, bo chyba przesadziłam z wysiłkiem.
Nie denerwuj się!

Daga nie wiem co Ci doradzic pytanie jak duzy jest to ból. Idź albo zadzwoń jutro do lekarza. Daj znać co powiedział.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc :) ja mam 26 lat. Dzis u mnie 4t 3d, martwię sie bo od wczoraj mam mniej nasilone objawy, mdlosci przeszly, cycki mniej bola, a wizyte u ginekolog mam dopiero 19 kwietnia :( zastanawiam sie czy tyle wytrzymam, czy jednak pojde juz 16 kwietnia tyle ze prywatnie.

Kiedy macie pierwsze wizyty?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też się uspokoiło. Dzisiaj wrzucałam w siebie duuużo jedzenia a zrobiło mi się niedobrze dopiero po wieczornej kąpieli. :)

Chodzicie prywatnie do lekarza czy na NFZ?

Prywatnie.

Ja pierwsza idę prywatnie, bo termin państwo miałam na 20.06, ale ma nadzieje ze mnie przepisze na nfz, bo to ta sama lekarka.

Ilee? Ale mamy kwiecień! Szok.

Powiem Wam, że trochę się stresuje. To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia co mnie czeka.

Spokojnie :) Będzie dobrze. Czeka Cię jeszcze dużo niepewności a na koniec duuuużo miłości :D

Część kochane
Ja też będę grudniowa mamusia
Lekarza mam 10.04
Już w święta wiedziałam ze coś jest nie tak poniewAz jak widziałam mięso było mi nie dobrze Zrobiłam test 3 dni przed okresem była blada kreska następnego dnia już coraz bardziej widoczna . Poszlam na betę i pokazała wczesna ciąże wczoraj powtórzyłam. I było już 200% więcej, dziś się pokazała piękna gruba druga kreska.

Witamy!

A jakie bierzecie witaminki, z jakich firm? Mnie Pani w aptece poleciła vita-miner PRENATAL.

Ja biorę Ovarin. 2 tabletki brałam jak się starałam, 1 jak jestem w ciąży.

Czesc dziewczyny, witam sie z Wami niesmialo. Mam 37 lat. To moja 3 ciaza, 1 Aniołek Helenka 11tc, synek obecnie 2,5 roku. Według ostatniej @ to 5tc ale pewnie ciaza mlodsza bo mam dlugie cykle wiec 4 tc. U lekarza bylam w piatek, potwierdził ciaze, jest pecherzyk. Niestety mam bardzo niski poziom progesteronu i dostalm duzo luteiny. Beta rosnie, jutro ide jeszcze zrobic. Mam sporo chorob (cukrzyca, hashimoto, pcso, niedobor bialka s) wiec ciaza od poczatku wysokiego ryzyka. Wizyte kolejna mam na 20 kwietnia i odliczam dni z ogromnym strachem. Chcialabym uslyszec bicie serduszka. Boje sie strasznie :-(
Z objawów to w sumie jestem wyczulona na zapachy tzn intensywniej je czuje, piersi miekkie i raczej nie bola, brzuch czasem pobolewa.
Pozdrawiam i milego dnia Wam zycze :-)

Witaj! Ja też mam Hashimoto.

Dziewczyny pamiętajcie ze nadal szukamy chętnego kto by spisal w tabelce jakies podstawie info o nas wiek, ilość dzieci, tydzień ciąży itp...

A może poczekajmy aż wszystkie będziemy znały terminy? Wtedy mogę się zgłosić na ochotnika i zrobić taki spis :)

Ja też miałam, delikatna ale miałam, ciekawe czy teraz będziemy mieć wyczytałam że 80 procent kobiet ma w drugiej ciąży

Co Ty! [emoji33] Bardzo boje się cukrzycy. Tzn... co do zasady boje się wszystkich komplikacji ale o cukrzycy myślę za każdym razem jak miele coś słodkiego w ustach. Czyli często ;). Lubię mentosy. [emoji57]

Jeej. Trzeba byc kobieta w ciazy zeby stac 40 min w kolejce do mcdonalda po mcflurrego..;p

O tak!! Przerabiałam to dzisiaj. [emoji2] [emoji2]

Cześć dziewczyny :) Czytam Wasze wpisy już od kilku dni, zastanawiając się czy już czas aby dołączyć. Jednak się zdecydowałam. Nie mam dzieci, staram się od pięciu lat, ale to już moja czwarta ciąża - obecnie 6t1d. Wcześniejsze traciłam we wczesnym etapie (najdłużej do 8 tyg), jednak tym razem beta mi bardzo ładnie wzrasta i jestem dobrych myśli, że tym razem się uda! :) Byłam już na pierwszej wizycie u gin i jak na razie wszystko prawidłowo. Biorę luteine, duphaston, neoparin (heparyna) i 5mg kwasu foliowego. Następna wizyta 20.04. Liczę, że tym razem będzie w porządku i zostanę z Wami na dłużej :) Grunt to pozytywne myślenie!

Witaj!

@motylkowelove Podejrzewam, że w trójmieście Twojego specjalisty nie znajdę? Na kariotyp byłam umówiona jeszcze przed zajściem w ciąże, dopiero na maj. Wizytę u immunologa mam w przyszłym tygodniu. Wiem, że jest jeszcze mnóstwo możliwości, które można by było zrobić/zbadać, ale mój gin mnie jakoś hamuje. Twierdzi, że w końcu się uda tylko trzeba cierpliwości. Masz rację, na razie zdaje się na los i oszczędzę sobie drążenia tematu dalszych diagnostyk :) ale dziękuję za podpowiedź.

Ja progesteron przyjmuje na 3 sposoby. Luteina 100mg dopochwowo 2x1, 50mg pod język 2x2 i duphaston 2x1. Mam nudności, ból piersi i cały dzień bym spała - zapewne to zasługa progesteronu. A jak Ty wytrzymujesz taką dawkę?

Jesteś z Trojmiasta?

Może miałaś bardziej intensywny dzień?

Ja dzisiaj byłam na wycieczce rowerowej i bardzo długim spacerze czuję się zmeczona. Po rowerze było ok ale po spacerze bolało mnie podbrzusze. Nie mogłam stać, musiałam usiąść choć na chwilę.

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wrocilam godzine temu.. padłam. Zdazylam juz wstawic jedno pranie (a beda jeszcze ze dwa?), wykapalam corke i siebie i teraz leze z herbatą i odpoczywam <3

Wyjazd był super ame wracalam z kolezanka i jej dzieciakami w aucie.. 3,5 h.. głowa mi pęka :p "mama pić, mama jeść, mama siku, ciociaaa a on mnie bije, daleko jeszcze?":p echhh slodkie urwisy ale potrafią wykonczyc ;p

A mąż jechal w aucie z kolegą i naszą córką ktora wiekszosc czasu przespala tylko pod koniec juz zmeczona i znudzona byla i pomarudzila troche :p

Postaram sie juz byc na bieżąco ;-)

reklama
U mnie też się uspokoiło. Dzisiaj wrzucałam w siebie duuużo jedzenia a zrobiło mi się niedobrze dopiero po wieczornej kąpieli. :)

Prywatnie.

Ilee? Ale mamy kwiecień! Szok.

Spokojnie :) Będzie dobrze. Czeka Cię jeszcze dużo niepewności a na koniec duuuużo miłości :D

Witamy!

Ja biorę Ovarin. 2 tabletki brałam jak się starałam, 1 jak jestem w ciąży.

Witaj! Ja też mam Hashimoto.

A może poczekajmy aż wszystkie będziemy znały terminy? Wtedy mogę się zgłosić na ochotnika i zrobić taki spis :)

Co Ty! [emoji33] Bardzo boje się cukrzycy. Tzn... co do zasady boje się wszystkich komplikacji ale o cukrzycy myślę za każdym razem jak miele coś słodkiego w ustach. Czyli często ;). Lubię mentosy. [emoji57]

O tak!! Przerabiałam to dzisiaj. [emoji2] [emoji2]

Witaj!

Jesteś z Trojmiasta?

Może miałaś bardziej intensywny dzień?

Ja dzisiaj byłam na wycieczce rowerowej i bardzo długim spacerze czuję się zmeczona. Po rowerze było ok ale po spacerze bolało mnie podbrzusze. Nie mogłam stać, musiałam usiąść choć na chwilę.

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom
Faktycznie, troche poszalałam z córką ba dworze, w sumie od kiedy wiem o ciąży to się oszczędzam, a dzisiaj dzień był bardziej intensywny.
Daga nie wiem co Ci doradzic pytanie jak duzy jest to ból. Idź albo zadzwoń jutro do lekarza. Daj znać co powiedział.

Poleżałam troche i narazie sie uspokoiło. Zobacze co będzie jutro..

Do góry