reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczynki!

Rozmawiacie o progesteronie i zastanawiam się jak to jest, bo progesteron nie wchłania się z przewodu pokarmowego (dlatego luteina do ssania lub dopochwowo), a duphaston jest w tabletkach...
Bo jak już pisalam wczesniej duphaston nie jest progesteronem. W duohastonie znajduje sie dydrogesteron ="sy tetyczny hormon sterydowy". Podobny w działaniu do progesteronu. I tak jak progesteron ciezmo wchlania sie z przewodu pomarmowego, tak dydrogesteron wchlania sie dobrze i szybko. Ot taka roznica :)

reklama
Martakratka nie wiem który, bo karmię syna piersią i byłam rozregulowana...
Dzis mam wizyte o 20:30
Skoro masz wizytę to dopytaj się lekarza czy przypadkiem nie powinnaś przestać karmić ze względu na ciążę. Podczas karmienia podnosi się prolaktyna a jej podwyższony poziom może być groźny dla ciąży, poza tym witaminy itp ida głównie w pokarm a nie dla maluszka w brzuchu.

Nie martw sie. U mnie w sobote byl 5t6d i tez byl tylko pecherzyk i cialko zolte. To jest jeszcze za wczesnie po prostu. Zarodeczek jest jeszcze za maly. Kwestia dni i bedzie widoczny. Tylko sie nie stresuj niepotrzebnie :)
U mnie wczoraj 6 tydz i jest pęcherzyk spory. Więc też zaraz schizuje ale poczekam do 8 tyg wtedy już może wszystko będzie . Marta kiedy masz następna wizytę?

Witam dziewuszki ja za chwilę wybieram się do labo zrobić bete. Czuje się senna najchętniej bym nie wstawała Ale dziś mam sporo spraw do ogarnięcia:p @Kacprysiowo to tak samo jak ja mam cykle rozregulowane bo nadal KP syna. Wg OM powinnam być 7/8 tydzień A jestem gdzieś 4/5. Po pozytywnej becie mam zamiar umowic się do gina za jakieś 3 tygodnie więc Już powinno być ładnie widać.

reklama
Do góry