reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczynki!

Rozmawiacie o progesteronie i zastanawiam się jak to jest, bo progesteron nie wchłania się z przewodu pokarmowego (dlatego luteina do ssania lub dopochwowo), a duphaston jest w tabletkach...
Bo jak już pisalam wczesniej duphaston nie jest progesteronem. W duohastonie znajduje sie dydrogesteron ="sy tetyczny hormon sterydowy". Podobny w działaniu do progesteronu. I tak jak progesteron ciezmo wchlania sie z przewodu pomarmowego, tak dydrogesteron wchlania sie dobrze i szybko. Ot taka roznica :)

reklama
Martakratka nie wiem który, bo karmię syna piersią i byłam rozregulowana...
Dzis mam wizyte o 20:30
Skoro masz wizytę to dopytaj się lekarza czy przypadkiem nie powinnaś przestać karmić ze względu na ciążę. Podczas karmienia podnosi się prolaktyna a jej podwyższony poziom może być groźny dla ciąży, poza tym witaminy itp ida głównie w pokarm a nie dla maluszka w brzuchu.

Nie martw sie. U mnie w sobote byl 5t6d i tez byl tylko pecherzyk i cialko zolte. To jest jeszcze za wczesnie po prostu. Zarodeczek jest jeszcze za maly. Kwestia dni i bedzie widoczny. Tylko sie nie stresuj niepotrzebnie :)
U mnie wczoraj 6 tydz i jest pęcherzyk spory. Więc też zaraz schizuje ale poczekam do 8 tyg wtedy już może wszystko będzie . Marta kiedy masz następna wizytę?

Witam dziewuszki ja za chwilę wybieram się do labo zrobić bete. Czuje się senna najchętniej bym nie wstawała Ale dziś mam sporo spraw do ogarnięcia:p @Kacprysiowo to tak samo jak ja mam cykle rozregulowane bo nadal KP syna. Wg OM powinnam być 7/8 tydzień A jestem gdzieś 4/5. Po pozytywnej becie mam zamiar umowic się do gina za jakieś 3 tygodnie więc Już powinno być ładnie widać.

reklama
Do góry