EklerkaDaria
Fanka BB :)
@Kacprysiowo @shiran85 Witam nowe dziewczyny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale cudna wiadomość, super cieszę się bardzo i trzymam mocno kciukiCzesc dziewczyny! Co u was slychac? Ile piszecie. Szok! Duzo nas pewnie przybylo. Nie wiem czy mnie pamietacie. Bylam i zniknelam za tydzien. To ja zalezylam grupe. Mialam miec lyzeczkowanie w poniedzialek bo bylo podejrzenie pustego jaka a tu dzis serducho! Jestem taka sczesliwa
Wszystko zależy mozesz urodzic siłami natury po cc - ja w kazdym bądź razie bardzo bym chciala sn ale pierwszy porod tez chcialam a wyszlo cc - musialam tego dnia urodzic synka ale nie udalo sie sn i decyzja zapadla ze bedzie w takim razie cc bo jest zbyt duze ryzyko obumarcia płodu.A jak to w końcu jest. Jak miało się cc to drugie tez się ma? Różnie mówią na ten temat.
Ale super wiadomość, gratuluję i trzymam kciuki za kolejne wizyty :-)Dziewczyny wszystko ok. Pecherzyk jest i cialko zolte. Zarodek malusienki jeszcze ok 1mm. Wiecej napisze z domu.
Supet wiesci a teraz lez i odpoczywaj, trzymam kciuki !Witajcie dziewczyny ponownie Wracam, po 2 dniowym krwawieniu byłam dziś na wizycie w szpitalu i się okazuje że wszystko ok , jest zarodek i bijące serduszko 6T3D, tak się cieszę, a naprawdę myślałam że to już było poronienie. Oczywiście dostałam duphaston, cyklonaminę, acard i zalecenie leżenia i dużo odpoczynku.
3 latka synek skonczy w sierpniuDziewczyny w jakim wieku macie już dzieciaczki?
Wazne, lekarze twierdza ze do max 15 kg jest ok ale np przy nadwadze czy otylosci to max 8kg.A czy ważne jest tycie ?? Pewnie już przytylam 2 kg efekt leków jedzenia i leżenia ale wcale mi to nie przeszkadza. Uważam że ciąża rządzi się swoimi prawami i każdy na swój sposób ja przechodzi. Co do gazowanych napoi nie polecam , a na mdłości dobra jest melisa albo mięta.
Musialam odstawic metforminę i zaczac brac insulinę. Metformina w Polsce jest zakazana w ciazy chociaz 3 lata temu podpisywalam papierek ze zgadzam sie na leczenie metformina i ja bralam praktycznie do konca ciazy.Jeśli ciąża jest zdrowa i nie ma żadnych komplikacji, to nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem. Jeśli jednak jest jakiekolwiek zagrożenie to nie ryzykowałabym i najlepiej zapytać gina czy można.
Ja acard (150) biorę z uwagi na wcześniejsze poronienia, on rozrzedza krew co wpływa na lepsze krążenie w macicy.
A czy któraś z Was bierze metforminę?
Ja biore Clexane na rozrzedzenie krwi.O to to! Ja tez tak mam. Są napuchnięte a bola wlasnie od strony pach. Ja biore metformine, ze wzgledu na pcos. Ale chyba bedziemy odstawiac, pomogla zajsc w ciaze, wiec swoje zadanie spelnila
Acard rowniez biore.