reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mnie w ciąży z synem też piersi bolaly od strony pach, A teraz czasem czuje delikatne kłucie Ale ja nadal KP. Jedynie odczuwam większe zmęczenie dziś po obiedzie normalnie odpadłam dobrze że moja mama była to się młodym zajęła.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie w ciąży z synem też piersi bolaly od strony pach, A teraz czasem czuje delikatne kłucie Ale ja nadal KP. Jedynie odczuwam większe zmęczenie dziś po obiedzie normalnie odpadam dobrze że moja mama była to się młodym zajęła.
Ja tez dzisiaj po obiedzie odpadłam, nawet nie wiem kiedy. Kurcze do niedawna denerwowało mnie, że między dziećmi będę mieć 8 lat różnicy, ale teraz zaczybam to doceniać. Córka daje mi sie przespać w ciagu dnia, bo potrafi sie zająć sama sobą. No i pomaga mi chocuażby w posprzataniu swojego pokoju, powkładaniu ubrań do szafy itd. więc jest dużo plusów [emoji14]

W każdej różnicy wieku można dostrzec plusy. Między moimi chłopcami jest 2 lata różnicy i choć na początku było ciężko, później, można powiedzieć, jakbym nie miała dzieci. Wspaniałe się że sobą bawili, zresztą do dziś tak jest, że wolę jak są razem. Bo każdy osobno jest bardzo męczący.

Teraz będzie duża różnica wieku, raczej nie będą mieli ze sobą takiej więzi, ale na pewno zbudują coś nowego. Co oczywiście nie znaczy, że gorszego :cool2:

W każdej różnicy wieku można dostrzec plusy. Między moimi chłopcami jest 2 lata różnicy i choć na początku było ciężko, później, można powiedzieć, jakbym nie miała dzieci. Wspaniałe się że sobą bawili, zresztą do dziś tak jest, że wolę jak są razem. Bo każdy osobno jest bardzo męczący.

Teraz będzie duża różnica wieku, raczej nie będą mieli ze sobą takiej więzi, ale na pewno zbudują coś nowego. Co oczywiście nie znaczy, że gorszego :cool2:
No wlasnie przez caly czas myslalam, ze ciezko bedzie dzieciom przy takiej roznicy wieku zbudowac wiez. Ale powoli dociera do mnie, ze musze znalezc plusy tej duzej roznicy wieku. :)

Mnie w ciąży z synem też piersi bolaly od strony pach, A teraz czasem czuje delikatne kłucie Ale ja nadal KP. Jedynie odczuwam większe zmęczenie dziś po obiedzie normalnie odpadam dobrze że moja mama była to się młodym zajęła.
Ja tak samo sie czuje ale nie tylko Ja. Chyba cos z cisnieniem nie tak.

@Dagaa11 myślę, że dużo zależy od nas. Jeśli w domu jest dużo miłości to nasze starsze dzieci także ją okażą. A gdy dorosną, ta różnica wcale nie będzie duża, a będą mieli siebie. Na całe życie!

@Dagaa11 myślę, że dużo zależy od nas. Jeśli w domu jest dużo miłości to nasze starsze dzieci także ją okażą. A gdy dorosną, ta różnica wcale nie będzie duża, a będą mieli siebie. Na całe życie!
Zgadzam się :) zreszta córka baaardzo cieszy sie, ze bedzie miala rodzeństwo, wiec myśle, ze bedzie dobrze.
Między mną i bratem jest 6 lat, wiadomo, w dzieciństwie bywał różnie. Czasem denerwował mnie mały dzieciak biegający za.mną i moimi koleżankami;) ale teraz, kiedy jesteżmy dorośli, ta różnica wieku prawie całkowicie się zatarła i jest tak, jak być powinno :)

Tak rodzeństwo jest na całe życie :) ja mam 4 rodzeństwa jestem tą środkową ( brat starszy o 12 lta, siostra starsza o 10 lat, siostra młodsza o 3 lata i brat młodszy o 13 lat ) Teraz każde nasze święta czy uroczystości jest nas pełno i jest wesoło :)

reklama
Ja mam brata 2 lata młodszego wiadomo jak to dzieciaki klocilismy się i bilismy :D:p za to teraz mamy dobra relacje. Jeden drugiemu zawsze pomoże. Z kolei mój mąż ma 6 lat starszego brata I 12 lat młodszą siostrę i między nimi nie ma takiej więzi jaką ja mam z bratem.

Do góry