reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@EklerkaDaria leżę, nic nie dzwigam. Mój gin nadal nieosiągalny. Mój partner pyta czy chcę jechać do szpitala a ja nie wiem co robić. Za bardzo sensu nie widzę żeby jechać bo np od 9 nic nie leci a byłam kilka razy w toalecie. No i USG było w piątek wieczorem więc podejrzewam że dziś w szpitalu nic nowego by mi jeszcze nie powiedzieli.
Ja bym nie jechała, nic więcej ci nie doradzą. Nie powinno się tam zaglądać za często bo po tym możesz więcej plamić. Myśle ze to jakiś krwiaczek się zrobił i stąd plamienie. Zero seksu oczywiście. Jeśli nie jest to krew to spokojnie. Jak dodzwonisz się do ginekolog to zapytaj czy możesz brać acard albo zapytaj smsem, może odpisze chociaż.

Ja bym nie jechała, nic więcej ci nie doradzą. Nie powinno się tam zaglądać za często bo po tym możesz więcej plamić. Myśle ze to jakiś krwiaczek się zrobił i stąd plamienie. Zero seksu oczywiście. Jeśli nie jest to krew to spokojnie. Jak dodzwonisz się do ginekolog to zapytaj czy możesz brać acard albo zapytaj smsem, może odpisze chociaż.
No na SMS też nie odpowiada. A tak go niedawno chwalilam... Byłam przed chwilą w toalecie plamienie naprawdę niewielkie. W zasadzie mam wrażenie ze część śluzu jest normalnie przezroczysta a tylko część zabarwiona na lekko kakaowo. Ale praktycznie leżę cały czas a każdy ból i kłucie mnie od razu stresuje. Właśnie z tym szpitalem wolałabym się wstrzymać kilka dni. Żeby chociaż był to już 6 tydz to wtedy USG miałoby większy sens.

Zastanawiam się czy jutro bety nie zrobić i czy nie powtórzyć we wtorek lub środę. Ale z drugiej strony boję się ze tylko dodatkowo się zestresuje. Są tu dziewczyny których beta kiepsko rosła a mimo to było ok i tylko się niepotrzebnie strachu najadly.
Dlatego pisze o progesteronie właśnie

Zastanawiam się czy jutro bety nie zrobić i czy nie powtórzyć we wtorek lub środę. Ale z drugiej strony boję się ze tylko dodatkowo się zestresuje. Są tu dziewczyny których beta kiepsko rosła a mimo to było ok i tylko się niepotrzebnie strachu najadly.
Może rzeczywiście zbadaj ten progesteron a betę jeśli ma to ciebie uspokoić też możesz sprawdzić. Nie chce ci narzucać, bo lekarzem nie jestem ale ja bym chyba ten acard wzięła. Ja biorę codziennie, ale zrób jak uważasz.

reklama
Powiedzcie mi, bola was piersi cały czas tak samo???
Teraz ja zaczęłam sie martwić bo piersi mi sporo urosły, były mocno nabrzmiałe i obolałe strasznie a dziś po południu dotykam i są jakieś miększe i bola tylko lekko.
W poprzedniej ciąży po usg z pustym jajem zauważyłam że z piersi zrobiły sie flaczki. Sama nie wiem co myśleć. Do wizyty jeszcze tydzień.

Do góry