reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jakie plany na dzis dziewczyny? Ja blogo leze na tarasie ibodpoczywam . Mam taki widok. Po poludniu zakupy z mozemy i corka i pozniej na jakas karuzele ja zabierzemy. Znajomi z dzieckiem nad morze dzis namawiali ale nie chce sie przemeczac. Moze w nastepny weekend. Mloda dzis spala u tesciowej i sie wyspalam. Za chwile mnie zobaczy i na pewno zaatakuje cycusia.

reklama
IMG_4619.JPG

Załączniki

• IMG_4619.JPG
    IMG_4619.JPG
    863,7 KB · Wyświetleń: 453
Sama nie wiem... Wczoraj wieczorem było czysto. Dziś rano też i już nawet zaczynałam się cieszyć. Ale koło 9 znów się pojawiło. Minimalne ślady na papierze toaletowy ale jednak...
Odpoczywaj i będzie dobrze i absolutnie nie dźwigaj. Trzymam cały czas kciuki!
Ja wlasnie wolalabym zeby o tym mowili niz udawali ze nic sie nie stalo i byli nienaturalnie mili.
Minie troche czasu i wszyscy sie z tym oswoją i bedzie lepiej.
Ja juz sobie zaczelam mowic ze tak być mialo i ze niebawem to ja bede szczęśliwą brzuchatką ;-)
Będziesz na pewno!
Masz racje, czas leczy rany i trzeba sobie to co się stało wytłumaczyć w jakikolwiek najlepszy dla ciebie sposób. A oni poprostu nie wiedzą jak reagować, czy mówić coś czy lepiej nic nie mówić. Nie zapytają przecież jak mają się zachowywać, wiedzą ze to przezywasz i wolą nie rozdrapywać ran. Ja tak uważam. Jeśli chcesz o tym porozmawiać z kimś, kto widzisz ze nie potrafi odnaleźć się w tej sytuacji to sama zacznij jeśli masz taką potrzebę i poczujesz ulgę.
Dziś mnie czeka głodówka co wezmę do buzi jakieś jedzenie zaraz zwracam nawet wody się napić nie mogę, późno trochę chyba jak na pierwsze wymioty, w poprzedniej ciąży w ogóle nie wymiotowałam tak że nie wiem jak to jest. Ma któraś jutro wizytę czy tylko ja, mam na 7.45 rano u mnie jutro będzie równy 8 tydzień
Trzymam kciuki za wizytę ! ✊
Super widoki! :)

Witajcie,
U mnie po 6 dniach pracy dzis w planach relaks przed domkiem z dzieciaczkami.

Mi brzuszek ostatnio sie zaokrąglił i to nie przez ciaze ale tez u dołu jak kładę rękę to czuje ze juz cos rośnie. Urodziłam trójkę dzieci wiec tez szybciej będzie widać.

My nikomu nic nie mówimy do czasu wizyty. W czwartej ciąży maz wypaplal zaraz po tescie i musiałam później tłumaczyć, niefajnie. O piątek ciąży wiedzieli tylko tesciowie bo musieli zajac sie mi dziećmi na czas pobytu w szpitalu. Teraz mi lepiej jak nikt nie wie. Dzieci też póki co nie i ciekawa jestem ich reakcji. Najstarsza 10 letnia córcia ostatnio powiedziała ze chciałaby taka malutka siostrzyczkę ale pewnie to tak ja naszło chwilowo. Zobaczymy jak to będzie.
Co do witamin biorę póki co tylko kwas foliowy ale mysle czy nie brać czegoś więcej bo jem marnie,nie mam zbytnio apetetu.
Zmykam na dwor.
Miłego dnia Wam życzę

@EklerkaDaria leżę, nic nie dzwigam. Mój gin nadal nieosiągalny. Mój partner pyta czy chcę jechać do szpitala a ja nie wiem co robić. Za bardzo sensu nie widzę żeby jechać bo np od 9 nic nie leci a byłam kilka razy w toalecie. No i USG było w piątek wieczorem więc podejrzewam że dziś w szpitalu nic nowego by mi jeszcze nie powiedzieli.

reklama
Jednak coś tam jeszcze brudzi :( bardziej to taki śluz zabarwiony na lekko brązowo
Kochana tez tak mialam!
W 5 tyg brazowy sluz. Pani ginekolog mnie uspokoilaa powiedziala ze to ok bo moglam miec w tym czasie swoj okres.
Potem mialam kontrole 1.5 tyg pozniej i widzielismy serduszko.. i na nastepny dzien znowu mialam 2 kropki brazowego bardzo jasnego sluzu.. ale gadalam z gin i mi powiedxiala ze to po dopochwowym. Wiec glowa do gory! :)

Do góry