reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Witajcie dziewczyny ponownie :) Wracam, po 2 dniowym krwawieniu byłam dziś na wizycie w szpitalu i się okazuje że wszystko ok , jest zarodek i bijące serduszko :) 6T3D, tak się cieszę, a naprawdę myślałam że to już było poronienie. Oczywiście dostałam duphaston, cyklonaminę, acard i zalecenie leżenia i dużo odpoczynku.
Super! Dobrze, ze to fałszywy alarm. Bardzo się cieszę! Leż i odpoczywaj i nic nie dźwigaj! Będzie dobrze.

Witajcie dziewczyny ponownie :) Wracam, po 2 dniowym krwawieniu byłam dziś na wizycie w szpitalu i się okazuje że wszystko ok , jest zarodek i bijące serduszko :) 6T3D, tak się cieszę, a naprawdę myślałam że to już było poronienie. Oczywiście dostałam duphaston, cyklonaminę, acard i zalecenie leżenia i dużo odpoczynku.

Wow ale sie tu dzieje :) dwa cudy sie zdarzyly :) super

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze Femibion 1- do końca 12 tygodnia ciąży? Od kilku dni jakoś nie mam apetytu. Niby jestem głodna i nakładam sobie na talerz porcję jak dla konia, a po trzech kęsach mam odruch wymiotny. Tylko ze słodyczami tak nie mam... Codziennie paczkę Kinder Schoko-Bons do kawy zbożowej wciągam bez problemu. Przez to boję się, że nie dostarczam dzidzi wystarczająco witamin. Byłam w aptece i pani mi poleciła właśnie Femibion. Ma w składzie też kwas foliowy, który lepiej się przyswaja (cokolwiek to znaczy) w dawce 400, więc ten, który brałam dotychczas odstawiłam - dawka była ta sama.

Niestety cola je u mnie poteguje...

A moze sprite? :)

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze Femibion 1- do końca 12 tygodnia ciąży? Od kilku dni jakoś nie mam apetytu. Niby jestem głodna i nakładam sobie na talerz porcję jak dla konia, a po trzech kęsach mam odruch wymiotny. Tylko ze słodyczami tak nie mam... Codziennie paczkę Kinder Schoko-Bons do kawy zbożowej wciągam bez problemu. Przez to boję się, że nie dostarczam dzidzi wystarczająco witamin. Byłam w aptece i pani mi poleciła właśnie Femibion. Ma w składzie też kwas foliowy, który lepiej się przyswaja (cokolwiek to znaczy) w dawce 400, więc ten, który brałam dotychczas odstawiłam - dawka była ta sama.

Ja bralam w pierwszej ciazy :) teraz biore tylko kwas foliowy jak narazie.

A macie wrażenie, że Wam już brzuchy rosną? Ja mam według OM 7T2D, a wszystkie jeansy muszę rozpinać jak siadam. Bluzki też luźniejsze noszę, bo aż się dziwnie z tym czuję, że tak szybko to idzie. Wciąganie brzucha, za dużo nie daje. Jak normalnie rozluźnię brzuch i stanę przed lustrem, to wyglądam na 5 miesiąc.
To moja pierwsza ciąża, średnio mam apetyt więc to nie od jedzenia raczej. Nie zauważyłam też żebym puchła na nogach czy buzi od wody.

A macie wrażenie, że Wam już brzuchy rosną? Ja mam według OM 7T2D, a wszystkie jeansy muszę rozpinać jak siadam. Bluzki też luźniejsze noszę, bo aż się dziwnie z tym czuję, że tak szybko to idzie. Wciąganie brzucha, za dużo nie daje. Jak normalnie rozluźnię brzuch i stanę przed lustrem, to wyglądam na 5 miesiąc.
To moja pierwsza ciąża, średnio mam apetyt więc to nie od jedzenia raczej. Nie zauważyłam też żebym puchła na nogach czy buzi od wody.
Kupiłam większe spodnie i staniki. W spodnie się już od tygodnia IA Joe zapinanam a ludzie myślą że to już 4 miesiąc...

reklama
Femibion dobry. Ja kupilam pre gna plus, bo ma zelazo i kwasy dha.

Tez nie zapinam spodni:(

Do góry