reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny jesten przerazona. Zaluje, ze poszlam na ta wizyte. Jest zarodek, serduszko pulsuje, ale dalej ma 3 mm tyle co w piatek!! W piatekwyliczyl wiek ciazy na 5+6 a dzisisj tyle samo!! Czy to mozliwr ze zarodek nie rosnie a serce pracuje? Czy to mozliwe ze taka roznica jest przez aparat do usg?? W piate nie mogl znalezc zarodka, a dzisiaj pokazal sie od razu... Boze bie wiem co myslec. Kolejna wizyta 11 maja, nie dam rady do tego czasu :(

reklama
Kciuki za wizytę :) czekamy

Co do wizyt... ja do bogatych nie należę , wręcz odwrotnie , ale wizyta to groszowa sprawa u mnie bo ja miesięcznie 2tys prawie wydaje na leki , do dr mam 1,5h , także nie ma też co patrzeć stać mnie czy nie , tylko jak jest potrzeba to i pożyczyć trzeba ... zawsze dziecko jest ważniejsze niż to czy nas stać , jak nas nie stać dać na wizytę to za co to dziecko później chcemy wychować... ja to czasami nie rozumiem podejścia i przepraszam jeśli kogoś urażę tutaj ...
Wiadomo nic się nie dzieje czy jestem spokojna czekam na nfz ,bo czemu nie , ale w innym wypadku kombinuje jak się da ... można wykopac z pod ziemi chociazby wizyta i ponad 2 stówki kosztowała była w innym miescie ... wiedza czy z maleństwem wszystko ok jest bezcenna
Ja tak rozumuję

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jesten przerazona. Zaluje, ze poszlam na ta wizyte. Jest zarodek, serduszko pulsuje, ale dalej ma 3 mm tyle co w piatek!! W piatekwyliczyl wiek ciazy na 5+6 a dzisisj tyle samo!! Czy to mozliwr ze zarodek nie rosnie a serce pracuje? Czy to mozliwe ze taka roznica jest przez aparat do usg?? W piate nie mogl znalezc zarodka, a dzisiaj pokazal sie od razu... Boze bie wiem co myslec. Kolejna wizyta 11 maja, nie dam rady do tego czasu :(

Wiesz co wszystko jest możliwe ... ja to przeszłam w pierwszej ciąży .
Ale moze inny sprzet i faktycznie jakies róznice sa . Musisz wierzyć ze będzie dobrze :*
Teraz musisz czekać na tyle spokojnie na ile dasz rade :*

@Dagaa moja dzidzi przestała się rozwijać ... stanęła w 6tyg a w 8 tyg już serduszko nie biło a dzidzi było rozmiarami jak na 6 tdzień :< temu drżę jak ide na wizytę

ps. nie panikuj , bo jest za wcześnie serduszko bije :* wszystko moze sie wydarzyć :) za czesto jestes na wizycie i u kogos innego i strach :)

@Dagaa11 bo ja poszłam na wizytę jak już bić przestało i lekarz powiedział , że zarodeczek zatrzymał się i już nie usłyszę serduszka ... ja go po prostu nie słyszałam więc dlatego mówię , że nie doczekałam

reklama
W I trym chyba od 11 powinno byc wiec znamy raczej winowajce

A w labie jakie normy sa ? bo zalezy od jednostek u niektórych 5 to prawie nic a u niektórych sporo :)

Teeeż juz spałam , ale pulsu miałam ponad 100 jak sie obudziłam i musze z ginem pogadać , zazwyczaj mam wysoki ale teraz czasami wyatkowo ;p

Do góry