reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny jesten przerazona. Zaluje, ze poszlam na ta wizyte. Jest zarodek, serduszko pulsuje, ale dalej ma 3 mm tyle co w piatek!! W piatekwyliczyl wiek ciazy na 5+6 a dzisisj tyle samo!! Czy to mozliwr ze zarodek nie rosnie a serce pracuje? Czy to mozliwe ze taka roznica jest przez aparat do usg?? W piate nie mogl znalezc zarodka, a dzisiaj pokazal sie od razu... Boze bie wiem co myslec. Kolejna wizyta 11 maja, nie dam rady do tego czasu :(

reklama
Kciuki za wizytę :) czekamy

Co do wizyt... ja do bogatych nie należę , wręcz odwrotnie , ale wizyta to groszowa sprawa u mnie bo ja miesięcznie 2tys prawie wydaje na leki , do dr mam 1,5h , także nie ma też co patrzeć stać mnie czy nie , tylko jak jest potrzeba to i pożyczyć trzeba ... zawsze dziecko jest ważniejsze niż to czy nas stać , jak nas nie stać dać na wizytę to za co to dziecko później chcemy wychować... ja to czasami nie rozumiem podejścia i przepraszam jeśli kogoś urażę tutaj ...
Wiadomo nic się nie dzieje czy jestem spokojna czekam na nfz ,bo czemu nie , ale w innym wypadku kombinuje jak się da ... można wykopac z pod ziemi chociazby wizyta i ponad 2 stówki kosztowała była w innym miescie ... wiedza czy z maleństwem wszystko ok jest bezcenna
Ja tak rozumuję

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jesten przerazona. Zaluje, ze poszlam na ta wizyte. Jest zarodek, serduszko pulsuje, ale dalej ma 3 mm tyle co w piatek!! W piatekwyliczyl wiek ciazy na 5+6 a dzisisj tyle samo!! Czy to mozliwr ze zarodek nie rosnie a serce pracuje? Czy to mozliwe ze taka roznica jest przez aparat do usg?? W piate nie mogl znalezc zarodka, a dzisiaj pokazal sie od razu... Boze bie wiem co myslec. Kolejna wizyta 11 maja, nie dam rady do tego czasu :(

Wiesz co wszystko jest możliwe ... ja to przeszłam w pierwszej ciąży .
Ale moze inny sprzet i faktycznie jakies róznice sa . Musisz wierzyć ze będzie dobrze :*
Teraz musisz czekać na tyle spokojnie na ile dasz rade :*

@Dagaa moja dzidzi przestała się rozwijać ... stanęła w 6tyg a w 8 tyg już serduszko nie biło a dzidzi było rozmiarami jak na 6 tdzień :< temu drżę jak ide na wizytę

ps. nie panikuj , bo jest za wcześnie serduszko bije :* wszystko moze sie wydarzyć :) za czesto jestes na wizycie i u kogos innego i strach :)

@Dagaa11 bo ja poszłam na wizytę jak już bić przestało i lekarz powiedział , że zarodeczek zatrzymał się i już nie usłyszę serduszka ... ja go po prostu nie słyszałam więc dlatego mówię , że nie doczekałam

reklama
W I trym chyba od 11 powinno byc wiec znamy raczej winowajce

A w labie jakie normy sa ? bo zalezy od jednostek u niektórych 5 to prawie nic a u niektórych sporo :)

Teeeż juz spałam , ale pulsu miałam ponad 100 jak sie obudziłam i musze z ginem pogadać , zazwyczaj mam wysoki ale teraz czasami wyatkowo ;p

Do góry