reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

To znaczy że mąż może być że mną na sali ciec ??
Przy planowych cc większość szpitali pozwala na obecność osoby towarzyszacej. W niektórych się tego nie praktykuje, trzeba zapytać wcześniej. Tylko za to się płaci, tzn np za ciuchy. Mój M był przy drugim cc.
widzę że mamy ten sam termin cc 3 grudnia .. Co do tych pończoch to ja też mam je mieć tylko że ja dostałam już je w szpitalu tylko prawdę mówiąc to nie wiem po co one są
A no właśnie Ty też masz 3.12 :) Ja mam mieć ponczochy, bo mam żylaki. Poprzednio miałam jeden niewielki w kroczu. A teraz pół prawej nogi mam w zylakach , prawa pachwine i krocze :( ... Masakra co się stało w tej ciąży... Cały czas było strasznie gorąco i upalnue, więc nie kupowałem zleconych mi przez gin pończoch, bo i tak bym ich nie założyła. Teraz muszę kupić na koncowke i założyć do cięcia.

reklama
Przy planowych cc większość szpitali pozwala na obecność osoby towarzyszacej. W niektórych się tego nie praktykuje, trzeba zapytać wcześniej. Tylko za to się płaci, tzn np za ciuchy. Mój M był przy drugim cc.

A no właśnie Ty też masz 3.12 :) Ja mam mieć ponczochy, bo mam żylaki. Poprzednio miałam jeden niewielki w kroczu. A teraz pół prawej nogi mam w zylakach , prawa pachwine i krocze :( ... Masakra co się stało w tej ciąży... Cały czas było strasznie gorąco i upalnue, więc nie kupowałem zleconych mi przez gin pończoch, bo i tak bym ich nie założyła. Teraz muszę kupić na koncowke i założyć do cięcia.

Cieszę się, że udało Ci się załatwić wszystko w szpitalu po Twojej myśli. A jak urodziłaś drugie dziecko to ten żylak w kroczu został czy jakoś się wchłonął? Boli to przy chodzeniu? Mnie przy porodzie wyszły hemoroidy ale szybko się wchłonęły i nie miałam z nimi żadnego problemu.
Super, że macie tak wcześnie termin porodu ja mam dopiero na 23, ale mam nadzieję, że zrobię córce prezent na urodziny (12 grudzień) i dostanie brata.

Mnie się wydaje, że miałam łatwy poród przynajmniej z mojej perspektywy. Zaczęły się skurcze o 7 rano, ale takie, że nie wiedziałam czy to już to. Do szpitala dojechałam ok 10 sprawdzili rozwarcie, ale było malutkie więc mnie wysłali na koniec kolejki do rejestracji. Po wszystkich formalnościach ok 13 zostałam przyjęta na porodówkę ok 14 odeszły mi wody a o 16:15 urodziłam córcię. Słyszałam, że podobno drugie porody są lżejsze :)

@Kasia1296 jak Twoje cukry?

A ile sie placi za to ubranie? :D

Mnie się wydaje, że miałam łatwy poród przynajmniej z mojej perspektywy. Zaczęły się skurcze o 7 rano, ale takie, że nie wiedziałam czy to już to. Do szpitala dojechałam ok 10 sprawdzili rozwarcie, ale było malutkie więc mnie wysłali na koniec kolejki do rejestracji. Po wszystkich formalnościach ok 13 zostałam przyjęta na porodówkę ok 14 odeszły mi wody a o 16:15 urodziłam córcię. Słyszałam, że podobno drugie porody są lżejsze :)

No ja mialam lzejszy i to o duzo :) ale tez przez to ze pierwszy wywolywany oksytocyna, mimo wszystko nie mam zadnej traumy po porodzie sn a przy pierwszym porodzie bylo i nacinanie i czyszczenie macicy bo nie urodzilam calego lozyska i lekarz cofal corce reke bo sie rodzila pierwsza i jakies zastrzyki wczesniej mialam jak nie chcialo ruszyc i masaz szyjki no chyba wszystko co mozliwe :D przy drugim tylko male naciecie.

@gacoperek mój syn jest z 12 grudnia, teraz TP na 31.12 nie liczę na szybciej wolę jednak żeby dziecię na spokojnie w brzuszku dojrzewalo, I przyszło na świat wtedy kiedy będzie gotowe. He he w święta mam się zamiar jeszcze dobrze najeść:-D:-D

Cieszę się, że udało Ci się załatwić wszystko w szpitalu po Twojej myśli. A jak urodziłaś drugie dziecko to ten żylak w kroczu został czy jakoś się wchłonął? Boli to przy chodzeniu? Mnie przy porodzie wyszły hemoroidy ale szybko się wchłonęły i nie miałam z nimi żadnego problemu.
Super, że macie tak wcześnie termin porodu ja mam dopiero na 23, ale mam nadzieję, że zrobię córce prezent na urodziny (12 grudzień) i dostanie brata.
Dziękuję, nie ukrywam, że dr z u której miałam wizytę dała mi ogromna nadzieję. Tym nie mniej cieszę się, że będę w szpitalu, w którym już urodziłam.
Co do tego żylaki to on wyszedł ok 36 tc dopiero i tak, wchłonąć się po porodzie. Jak mi już grazyna wróciła do normalnego wyglądu to nie było po nim śladu. Mam nadzieję, ze to wszystko co wyszło mi w tej ciąży też zniknie. W przeciwnym wypadku nigdy już nie założę krótkich spodenrk.
A ile sie placi za to ubranie? :D
U nas 200 zł. Ale warto było, bo to duże przeżycie dla M oraz po "ogarnięcie dziecka" trzymał je na mojej klatce piersiowej.
@gacoperek mój syn jest z 12 grudnia, teraz TP na 31.12 nie liczę na szybciej wolę jednak żeby dziecię na spokojnie w brzuszku dojrzewalo, I przyszło na świat wtedy kiedy będzie gotowe. He he w święta mam się zamiar jeszcze dobrze najeść:-D:-D
I pojeść i posiedzieć w spokoju z rodzinką i jeszcze pospać :)

Przykro mi że tak masz ja na szczęście nie mam żylaków ale pończoch mam mieć założoną podczas cc

reklama

. Poprawiły się trochę ale wciąż trochę ale rano i wieczorem biorę insulinę 8 jednostek . Jutro mam wizytę w szpitalu kolejną rozmowę z diabetykiem i ktg .. Więc zobaczymy co jutro powie na temat moich cukrów bo po jedzeniu czasami jest za wysoki

Do góry