reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Wczoraj miałam wizytę i lekarz mi powiedział żebym nie ćwiczyła jeszcze Kegla.
Dzidziuś waży już 930g cieszę, że jest taki w sam raz bo jakby był za duży to bym się martwiła, że coś z moją cukrzycą jest nie tak. Obawiałam się, że mało czuję dzidzie, ale mi przyłożyła głowicę usg do brzucha i zostawiła i mały cały czas się ruszał tylko ja tego nie czuję bo nie wykonywał gwałtownych ruchów (podobno tylko takie czuję) wyszłam z gabinetu spokojniejsza.

Az jestem ciekawa ile moj wazy, widze ze mamy ten sam tydzien i dzien ciazy :) w poniedzialek ide sie zapisac na usg to za jakis czas bede wszystko wiedziala ile wazy no i czy sie obrocil :)

reklama
Witamy :) u mnie maly tez daje czadu :) corka raz trzymala reke na brzuchu jak kopnal to nie wiedziala co sie dzieje :) oj mi bardzo ciezko spac w nocy, co chwilke sie budze, ciagle glodna jestem :D Macie juz wybrane imie dla malej?

Dla samego efektu warto się przemęczyć, tym bardziej że nasza kruszynka już ma 1200 gram i kopniaki to podobno efekt wagi, jest po prostu duża w porównaniu do brzuszka (jak na ten miesiąc jest naprawdę niewielki :) ) Co do imienia nadal się zastanawiamy chociaż w ostateczności mamy w planach tytułową Zosię :) A wasz maluszek ma już imię ?

Witam nową mamusię. Ja bardzo słabo śpię na plecach nie mogę bo mi brzuch uciska na przeponę, na prawym boku podobno nie można a lewy już mnie bardzo boli.

Kochana ja na plecach mam to samo, z siedzeniem w pozycji "plecy prosto" też mam ciężki oddech. Mi nic moja ginekolog nie wspominała o tym, że absolutnie na prawym spać nie można. Mówiła tylko że na lewym lepiej dla dzidziusia bo krążenie. Ja przyznam szczerze że sypiam na prawym bo na lewym jest mi jakoś hmm, gorzej :/

Az jestem ciekawa ile moj wazy, widze ze mamy ten sam tydzien i dzien ciazy :) w poniedzialek ide sie zapisac na usg to za jakis czas bede wszystko wiedziala ile wazy no i czy sie obrocil :)

Zastanawiasz się czy się obrócił główką w dół? na to ma chyba jeszcze mnóstwo czasu, U mnie leżał dokładnie w poprzek głowę miał po prawej stronie nogi po lewej. A na kiedy masz termin porodu wyznaczony?

Kochana ja na plecach mam to samo, z siedzeniem w pozycji "plecy prosto" też mam ciężki oddech. Mi nic moja ginekolog nie wspominała o tym, że absolutnie na prawym spać nie można. Mówiła tylko że na lewym lepiej dla dzidziusia bo krążenie. Ja przyznam szczerze że sypiam na prawym bo na lewym jest mi jakoś hmm, gorzej :/
Mnie ginekolog też nie zabraniał na prawym boku spać, ale bardzo często w artykułach o ciąży jest, że odradzają spanie na prawym, poza tym też muszę się na prawy przekręcać bo lewy bok już nie daje rady :)

O jak fajnie sie coś tu rozruszalo! Myślałam ze to juz koniec wątku a tu sie okazalo ze bb nie pokazuje mi powiadomien.

W środę mialam krzywą cukrową...cztery godziny w laboratorium. Mam troche poddwyzszony cukier na czczo a w kolejne wyniki bdb ale to niech ocenia gin. I zaczęło mi minimalnie spadać żelazo. Do gina wybieram sie ok 1 października.

Wagowo nadal 3.5- 4 kg / tydzien 26/
Z poprzedniej ciazy wiem ze tycie dopiero potem. Chociaz doszlo do 12 kilo to tym etapiw intak juz bylo wiecej. Ale brzuch rosnie i wstać juz coraz gorzej. A czasem jak poleze to ide kilka krokow jak połamana. Hehe ale ogolnie jak sie rozruszam to czuje sie dobrze.

Poza drobnymi zakupami ciuszkowymi to nic nie mam naszykowane. Większość i tak mam w piwnicy po starszym.

Kopniaczki sa takie ze brzuch mi faluje a raz to czulam pod reka jak mi chyba kolankiem przejechal.

Ja wybieram sie wlasnie jutro na glukoze:p ale mi się nie chce ;) ja jestem na tym etapie co Ty @PaniAg mam 5kg na plusie. Z synem przytulilam 12kg, najwiekszy skok zanotowalam miedzy 25 a 29 tygodniem wtedy przybralam az 4kg i pozniej szlo ok 1kg na miesiąc. Widze ze teraz idzie jakos podobnie w ciagu 2 tygodni mam prawie 1.5 kg na plusieo_O

Hej :) a dlaczego sie przejmujesz anemia? jakie masz wyniki? anemia w ciazy jest dosc po popularna, ja w kazdej ciazy bralam zelazo teraz tez biore mimo ze wyniki nie takie zle, nie masz sie co martwic :)
10.5 a chyba powinno być 12. Ja też biorę żelazo i ostatnio mi przepisał jeszcze inne leki . A bo naczytałam się na necie i się martwie

reklama
Ja wybieram sie wlasnie jutro na glukoze:p ale mi się nie chce ;) ja jestem na tym etapie co Ty @PaniAg mam 5kg na plusie. Z synem przytulilam 12kg, najwiekszy skok zanotowalam miedzy 25 a 29 tygodniem wtedy przybralam az 4kg i pozniej szlo ok 1kg na miesiąc. Widze ze teraz idzie jakos podobnie w ciagu 2 tygodni mam prawie 1.5 kg na plusieo_O
Dobrze że ja już mam tą glukozę za sobą bo Ciężko przeżyłam ja

Do góry