reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja szczepilam na podstawowe szczepienia. Szczerze mowiac to na pneumokoki i inne cuda nie chce ale teraz chyba sa juz sa obowiazkowe. Dodam ze moj nie zlobkowy.

Macie jakąś radę na suchosc w nosie? Ja juz mam dosc. Taka moja ciazowa przypadlosc...

reklama
Dzień dobry!! Mamusie! Jeśli chodzi o szczepionki to ja szczepilam syna tymi na NFZ, plus wzielam płatne pneumokoki, teraz już są darmowe:) na szczęście syn dzielnie zniósł wszystkie I obyło się bez gorączki.

Ja też szczepiłam na podstawowe refundowane, szczepienia znosiła w miare ok, raz chyba miała gorączkę. Teraz tez bede na podstawowe szczepić :)

Dzien dobry mamusie...ja szczepilam corke refundowanymi szczepionkami tylko ze to było 12 lat temu i wszystko wyglądało zupelnie inaczej
Powiem Wam ze mam ogromnego dola w piatek umarla moja przyjaciółka i jest mi tak mega smutno nie moge e to uwierzyć:no2:

Ja tez szczepilam wszystkimi na nfz, pneumokoki sa od niedawna obowiazkowe i ich sie boje najbardziej :/ nie chodzi mi onto zeby wogole nie szczepic tylko ze to szczepienie jest bardzo wczesnie i w dodatku wtedy sa 4 uklucia bo sa jeszcze inne szczepionki w tym czasie

@Anet23 ja szczepilam syna platnymi pneumokokami system 2 plus 1 Bo było różne opcje do wyboru I dostał dawki w 7 mscu, 8mscu I po roku. W 7 miał chyba 2 albo 3 wklucia bo byly tez inne szczepionki w 8 jedno na same pneumokoki I po roku też 1. Tak ustatalilam z pielęgniarka. Nie wiem jak to teraz wygląda na nfz jak są darmowe :confused:

reklama
@Anet23 ja szczepilam syna platnymi pneumokokami system 2 plus 1 Bo było różne opcje do wyboru I dostał dawki w 7 mscu, 8mscu I po roku. W 7 miał chyba 2 albo 3 wklucia bo byly tez inne szczepionki w 8 jedno na same pneumokoki I po roku też 1. Tak ustatalilam z pielęgniarka. Nie wiem jak to teraz wygląda na nfz jak są darmowe :confused:

Teraz to wyglada
tak: Link do: Wiemy, które szczepienia są obowiązkowe w 2018 roku! Kalendarz szczepień 2018

Chyba ze w 2019 cos sie jeszcze zmieni, ale pierwsze szczepienie na pneumokoki jest jak dziecko ma 2 miesiace

Do góry