Tzn ja 17go urlop a od 3go wrzesnia l4. Pewnie, ze staw sprawe jasno, praca do 6 m.c to i tak moim zdanien dlugo (nie porownujac dziewczyn z Anglii [emoji85]). Ja w lipcu mialam kruzys, ale te troche dam rade jeszczeOd 13 sierpnia idę na urlop, później jeszcze wracam do końca miesiąca i albo od 1szego albo od połowy września zmykam na L4, cały czas czekam aż znajdą zastępstwo za mnie, ale od września już postanowiłam, że co by sie nie działo to uciekam, o ciąży wiedzą od maja także powinni kogoś znaleźć przez ten czas
reklama
HappyElephant
Fanka BB :)
U mnie w mieście inaczej. Badanie słuchu robią w szpitalu, starają się jeszcze przed wypisaniem, ale Olek urodził się w piątek i wyszliśmy w niedzielę, więc musieliśmy dojechać z powrotem.Teraz będzie gorzej, bo chyba co tydzień przez 6 tygodni przychodzi w uk.
Badania krwi robią w domu, słuchu też. I coś tam coś tam jeszcze.
Położne przyszły kilka razy w ciągu pierwszych 10 dni, po 10 dniach zamknięto temat, zabrano książkę porodu. My byliśmy na izbie z odwodnieniem w czwartej dobie, i nie jestem już teraz pewna, czy część tych wizyt nie było „ekstra” z tego powodu.
Równo dwa tygodnie po urodzeniu przyszła ostatnia pani, która posiedziała dłużej, opowiadała o rozwoju, dała książeczki do czytania maleństwu, interesowała się mocno moim zdrowiem psychicznym To ona poleciła mi grupy zabawowe w Children’s Centre i dzięki niej nie oszalałam. Jeszcze po roku mnie pamiętała i pytała, czy wychodzę z domu, mam znajomych... Dobrze ją wspominam.
Jędrus bedzie mial super mame i super braci [emoji3] taka babcia nie moze sie nazywac babcia!Super! Ciesz sie ze Twoja dzidzia ma takich dziadków. Moj Jędruś nie będzie miał nikogo. I jest mi przykro ze dla mojej teściowej liczą sie tylko dzieci siotry mojego męża a o nas nawet nie zapyta. Kochana nie stresuj sie na zapas. Dobrze ze bedziesz miala powtórkę badania. Może to pomyłka. A medycyna jest teraz bardzo do przodu [emoji8] nie denerwuj się bi Malusia to czujePowodzonka. Będzie dobrze wszystko[emoji8][emoji8][emoji8]
Ja zjadlam obiad i leze i sie topie [emoji22][emoji22][emoji22] placki warzywne dzis robilam i mięsko z kurczaka. Oj ale mam zgage po tym [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] nie mam mocy na nic
Haha nie trzeba bylo tyle jesc [emoji1]
katkut3070
Ja mam to samo z lydkami :/ kupiłam banany i wcinam bo podobno niedobor potasu też może mieć takie skutki więc może pomoże..Witam witam, jak wam nocka minęła?
U mnie skurczow pomimo magnezu, łydki bolały tak że nie daje rady chodzić normalnie :/
Plus mały wybitnie spokojny od wczoraj rana, ledwo co kopie :/
No i mdli mnie (poranne mdlosci w 23tc wtf!?!?!?), do tego stopnia że sprintem leciałam do WC pozbyć się śniadania :/
Także znowu głodna z bolacym zoladkiem siedzę i czekam na telefon od położnej, miałam liczyć kopniki kiedy mały jest aktywny... Więc wczoraj spadła ich częstotliwość o połowę.
Także dla spokoju niech macaja, sprawdzają, słuchają.
Ja będę miała wolne płatne od pracy i spokój duszy.
A jak tam u was z kopniakami?
Lekarze coś mówili o liczeniu juz?
Pozdrawiam w tej jakże wtorkowy poranek :*
Kacprysiowo
Moderatorka
Mamusia trzymam kciuki!!
Julianna dbajcie o siebie!
Patka to majty bezszwowe ,. Nie uwierają nic a nic ;-)
Anet, pociesze nie tylko Ty. Ja mam pomazana szafke pod tv a w witrynce odbity tłuczek do miesa .... Białe sciany są czarne ;-) cóż, los rodzica ;-)
Julianna dbajcie o siebie!
Patka to majty bezszwowe ,. Nie uwierają nic a nic ;-)
Anet, pociesze nie tylko Ty. Ja mam pomazana szafke pod tv a w witrynce odbity tłuczek do miesa .... Białe sciany są czarne ;-) cóż, los rodzica ;-)
EklerkaDaria
Polozna tez ma obowiązek wyłapać jeśli coś dzieje się nie tak. Również z psychiką czy nie ma jakiegoś stresu poporodowego . Ocenić sytuacje, czy dziecko ma warunki. Niestety jeśli coś się dzieje ma obowiązek zgłosić do MOPSu. I w jej karierze zawodowej tez był przypadek, ze niestety dziecko odebraliU mnie w mieście inaczej. Badanie słuchu robią w szpitalu, starają się jeszcze przed wypisaniem, ale Olek urodził się w piątek i wyszliśmy w niedzielę, więc musieliśmy dojechać z powrotem.
Położne przyszły kilka razy w ciągu pierwszych 10 dni, po 10 dniach zamknięto temat, zabrano książkę porodu. My byliśmy na izbie z odwodnieniem w czwartej dobie, i nie jestem już teraz pewna, czy część tych wizyt nie było „ekstra” z tego powodu.
Równo dwa tygodnie po urodzeniu przyszła ostatnia pani, która posiedziała dłużej, opowiadała o rozwoju, dała książeczki do czytania maleństwu, interesowała się mocno moim zdrowiem psychicznym To ona poleciła mi grupy zabawowe w Children’s Centre i dzięki niej nie oszalałam. Jeszcze po roku mnie pamiętała i pytała, czy wychodzę z domu, mam znajomych... Dobrze ją wspominam.
natka100
natka100
Jeszcze nie jest tak źle. Moj jak miał 2 lata wziął tarke do stóp i po nowiutkim telewizorze babci rysowal.do tej pory babcia ma pamiatke.Czy tylko ja mam takie niegrzeczne dzieci ktore wola malowac wszedzie tylko nie po kartce ? Zobacz załącznik 883307
reklama
Slodki zestawik ja upolowalam bambusowy otulacz z boboline w smyku za 17 zl, ale zalezy jaka wielkosc tez 75*75 i jest przemily w dotyku.Pochwale sie zakupami z aliexpress (ktore szybciej doszły niż zakupy ze smyka ,ktorych do tej pory nie mam). moze komus wpadnie cos w oko. Polecam otulacze bambusowe i muslinowe. U nas kosztuja okolo 100 zl taki bambusowy a ja zapłaciłam 33 zl
Doszedl tez kocyk z ali, jak wroce z pracy pokaze, bo wart polecenia [emoji5]