Mamusia96
Fanka BB :)
W 18t3d@Mamusia96 kurcze nieciekawie cos wiecej o tym problemie mowil lekarz? W ktorym Ty tygodniu jestes?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 18t3d@Mamusia96 kurcze nieciekawie cos wiecej o tym problemie mowil lekarz? W ktorym Ty tygodniu jestes?
A to na prenatalnych Ci wyszło? Może za szybko troche miałaś badanie, mi gin powiedział, że prenatalne najlepiej zrobić jednak po 20 tyg.W 18t3d
Mam nadzieje, że to nie będzie konieczne i okaże się ze wszystko jest w porządku.W najgorszym wypadku będzie karmiona tą rurką do brzuszka
A to dziwne. Teściowa moja jeździ przed porodem 2-3 razy na „pogaduchy”. Sprawdza tętno, ciśnienie, robi wywiad. Mówi co do szpitala co do maluszka, o porodzie, o karmieniu i nie wiem co tam jeszcze... A po porodzie, waży dzidzie czy przybiera, ogląda pępek, ranę po cc lub po porodzie, szwy ściąga, pomaga karmić, kapać itp. itd. Jest pod telefonem nawet w niedziele, jeśli coś się dzieje z cyckami lub z dzidziusiem lub są inne pytania.U mnie z ta polozna troche inaczej bo w szpitalu nikt sie nic nie pytal, dopiero jak maz poszedl zglosic mala do przychodni no bo chyba po 10 dniach jest pierwsza wizyta a pozniej te szczepienia to sie go pytala czy mamy polozna i na drugi dzien juz u nas byla teraz zaraz jak urodze to go wysle zeby zglosil ze urodzilam, ale ta polozna u nas to tylko sprawdzala skore, pepek i to wszystko mi raz moja rane krocza sprawdzila bo mnie slabo zeszyli i myslalam ze sie nie zrosnie.
Mam nadzieje, że to nie będzie konieczne i okaże się ze wszystko jest w porządku.
A to dziwne. Teściowa moja jeździ przed porodem 2-3 razy na „pogaduchy”. Sprawdza tętno, ciśnienie, robi wywiad. Mówi co do szpitala co do maluszka, o porodzie, o karmieniu i nie wiem co tam jeszcze... A po porodzie, waży dzidzie czy przybiera, ogląda pępek, ranę po cc lub po porodzie, szwy ściąga, pomaga karmić, kapać itp. itd. Jest pod telefonem nawet w niedziele, jeśli coś się dzieje z cyckami lub z dzidziusiem lub są inne pytania.
Ja tez wczoraj wyczytalam ze w karcie mam wpisane ze lozysko na przedniej ścianie a ruchy czuje juz od dawna i bardzo wyraznie. Nie wiem od czego to zalezy w takim razieTak, w pierwszej ciąży też miałam. Ale wtedy nie miałam nadwagi, a poczułam późno. A teraz mam BMI 29, a zaczynam czuć bez porównania wcześniej.
Jak już cokolwiek czujesz, to spokojnie, uregulują się zaraz
U mnie tez dopiero po porodzie przychodzi położna. Pierwszy raz słyszę ze przed. Ale faktycznie się zainteresuje w przychodniZe swojego szpitała lub ośrodka zdrowia/przychodni, do ktorej chodzisz normalnie do internisty w ramach nfz.
Chyba, ze wszedzie chodzisz orywatnie? To wtedy wydzje mi sie, ze musisz wypisać deklaracje w przychodni i tak jakby zapisać się do niej.