Kojarzylam, ze masz dwoch synow wlasnie. Nie dziwie sie, potrzeba czasu na oswojenie. A mieliście juz imie dla corki, ktora stala sie chlopcem? [emoji6]Kochana mam 2 synów i już prawie dorosłą córkę bo ma 16 lat. Najmłodszy(10 lat) na wieść że jest brat zrobił taniec radości i szatański smiech..natomiast córka była zwiedziona bo bardzo chciała meleńką siostrzyczkę,średni syn(12 lat) płakał w niebogłosy i przy wymyślaniu imion powiedział,że nie ma zdania bo i tak to będzie taki mały obsraniec i znów płakał jak dzidziuś.Po paru godzinach im przeszło i wspólnie wymyślali imiona,kłócili się przy tym strasznie.Każdemu inne się podoba a ja siedziałam wryta i też żadne imię mi się nie podobało,w sumie chyba najpierw muszę oswoić się z tą myślą a dopiero później wybrać imię
reklama
MatiMar
Fanka BB :)
@MatkaPolka85 gratuluję udanej wizyty A to ci psikus jednak synek, u mnie jeśli będzie drugi syn to imię mam wybrane I będzie to Miłosz
Jakby przyszła byłoby fajnie ale to niestety ja się do niej muszę pokulac na 10.20 (mojego czasu)Wymioty w drugim trymestrze mnie juz nie dziwią [emoji19] oby to bylo jednorazowe u Ciebie!
Wlasnie mi jeszcze liczyc nie kazali, wg segregatora mamyginekolog regularne ruchy sa po 28tc.
A Ty jeszcze pracujesz Diana?
Dobrze, ze polozna przychodzi, bedziesz spokoJniejsza
Tak I teoretycznie do 36tc będę miała pracować.... Inaczej mi się strasznie skróci okres płatnego macierzyńskiego i za krótko będę z małym nim będę musiała wrócić so pracy :/
Póki co zjadłam banana i czekam czy mdlosci wrócą czy nie.
Zasypiam na siedząco :/
MatkaPolka85
Tak...miała być NelkaKojarzylam, ze masz dwoch synow wlasnie. Nie dziwie sie, potrzeba czasu na oswojenie. A mieliście juz imie dla corki, ktora stala sie chlopcem? [emoji6]
HappyElephant
W drugim trymestrze za wcześnie na liczenie Jak się niepokoiłam w pierwszej ciąży, że wciąż nie czuję, to mówili, że do 24tc nie muszę się martwić. Brakiem ruchów w ogóle. A gdzie tu liczyćA jak tam u was z kopniakami?
Lekarze coś mówili o liczeniu juz?
EklerkaDaria
To ja dopytuje w którym tygodniu. A to mówiła że pewne? A teraz już 100% pewne ze chłopak? Może inny lekarz dla potwierdzenia by zajrzał?My dla córki mamy imię wymyślone już od ponad 10 lat bo jak byłam w ciąży to wymyśliliśmy już imię i dla dziewczynki(Nela) i dla syna(Gabriel).Urodził się Gabriel więc teraz była pora na tą Nelkę..No i teraz mamy duży problem bo mężowi inne się podoba,mi inne a dzieciaki mają jeszcze inne..nie wiem,zwariuje.
Wstępnie padły takie imiona; Adam-Adaś,Nikodem-Nikoś,Antek-Antoś,Miłosz-Miłoszek
żadne mi się nie podoba choć jak usłyszałam Miłoszek to przez chwilę zwróciłam na nie uwagę..Nie wiem..
Mąż dziś będzie wymyślał i powiedział że nam powie i da do akceptacji...Matko,żeby tylko jakiegoś Zenobiusza nie wymyślił...Niech myśli i myśli a i tak będzie o to sprzeczka..w sumie jest do tego 5 osób więc nie obejdzie się bez kłótni
Ktoś pytał w którym tyg lekarz mówił że córcia będzie...to było na przełomie 13/14 tyg
No kurczę 13/14 to tak różnie jeszcze bywa. Mi powiedziała ostatnio 17i2 t ze na 99,99% dziewczynka. Mam nadzieje, ze w tym czasie już nic nie dorasta...
Mi się Nikodem bardzo podoba. Przed synem mieliśmy do wyboru: Dominik, Aleksander, Nikodem i Filip. Teraz jeszcze Wiktor mi się bardzo podoba i Marcel.
HappyElephant
Szczerze, nie dałabym Olafa w czasach, gdy „Frozen” wciąż jest jeszcze tak mega popularneU nas byl Bruno ale zastanawiam sie jak do niego bedziemy wolac no i mam na mysli jeszcze tego Olafa bo tez mi sie podoba i do grudniowego dziecka chyba w sam raz tylko boje sie pozniejszego wysmiewania w szkole co myslicie?
PatkaPatka
Ja czuje raz na kilka dni i to takie delikatne popukiwania, nawet na upartego mogłabym powiedzie że to nie dzidź, zastanawiam sie coraz częściej nad detektorem, ale dopiero będzie panika jak nie znajdę :|W drugim trymestrze za wcześnie na liczenie Jak się niepokoiłam w pierwszej ciąży, że wciąż nie czuję, to mówili, że do 24tc nie muszę się martwić. Brakiem ruchów w ogóle. A gdzie tu liczyć
MatkaPolka85
w tym 13/14 tyg o córce mówił inny lekarz,teraz inny i wiecie co..24 sierpnia mam połówkowe i ciekawe co mi tam powiedzą i tego będę się trzymać.Na razie mam mętlikTo ja dopytuje w którym tygodniu. A to mówiła że pewne? A teraz już 100% pewne ze chłopak? Może inny lekarz dla potwierdzenia by zajrzał?
No kurczę 13/14 to tak różnie jeszcze bywa. Mi powiedziała ostatnio 17i2 t ze na 99,99% dziewczynka. Mam nadzieje, ze w tym czasie już nic nie dorasta...
Mi się Nikodem bardzo podoba. Przed synem mieliśmy do wyboru: Dominik, Aleksander, Nikodem i Filip. Teraz jeszcze Wiktor mi się bardzo podoba i Marcel.
reklama
MatkaPolka85
w razie co dla dzidziusia przygotuje wszystko takie neutralne...w tym 13/14 tyg o córce mówił inny lekarz,teraz inny i wiecie co..24 sierpnia mam połówkowe i ciekawe co mi tam powiedzą i tego będę się trzymać.Na razie mam mętlik