reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@lucalew ogromne kciuki, wszystko na pewno bedzie dobrze, oby jak najmniej stresu:) @MatkaPolka85 rosumie:) ja bylam w szoku jak dowiedziałam ze intuicja mnie zawiodla jakos caly czas czuje jakby ksiezniczka ale wiem na pewno ze to chlopak. Teraz doczytalam jaka masz liczna rodzinke:D ale super. Ale musialo byc "wesolo" z tym wybieraniem imienia:) bedzie ukochany spokojny pomocny synus:*

Liczyc kopniaki? Kurka pierwsze slysze:/ ale to moja pierwsza ciaza wiec nie ma sie co dziwic:D ale takie kopniaki kopniaki nie ze ruchy? A na stojaco będziemy potem czuly mocniej?, bo tak w ruchu to je nie zwracam specjalnie uwagi. @Julianna_Szcz jakbym miala liczyc to pewnie moj tez by sie uspokoil zawsze tak mam jak chce nagrac kopniaki. Ale ej to stresujace jest:D takie liczenie od razu sie boisz ze cos nie si...a tylko mdlosci czy cos jeszcze sie dzieje? Jak nic to dobrze ale ja bym sie zmarwila mdlosciami teraz alennie chce Cie dodatkowo stresowac, moze to wlasnie stres-cholera jedna, fajnie ze masz polozna na konsultacje:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana mam 2 synów i już prawie dorosłą córkę bo ma 16 lat. Najmłodszy(10 lat) na wieść że jest brat zrobił taniec radości i szatański smiech..natomiast córka była zwiedziona bo bardzo chciała meleńką siostrzyczkę,średni syn(12 lat) płakał w niebogłosy i przy wymyślaniu imion powiedział,że nie ma zdania bo i tak to będzie taki mały obsraniec i znów płakał jak dzidziuś.Po paru godzinach im przeszło i wspólnie wymyślali imiona,kłócili się przy tym strasznie.Każdemu inne się podoba a ja siedziałam wryta i też żadne imię mi się nie podobało,w sumie chyba najpierw muszę oswoić się z tą myślą a dopiero później wybrać imię
Nam zajęło 5 tygodni żeby znaleźć takie na które się oboje godzimy, bo niestety ale jedyne na co byliśmy gotowi to córka i imię było ech... [emoji14]

Mały obsraniec, a to ci gagatek no :D
Mój syn też focha strzelił jak na usg zobaczył że chłopiec I powiedział że to nie jest w ogóle fajne skoro już nawet sobie nie może wybrać czy będzie siostrzyczka.

A moi powiedzieli ze spelnilo sie Ich marzenie jak Im powiedzialam ze będą mieli brata[emoji23] powiedzieli ze mama ma byc jedyna dziewczyna bo nie chcą zeby w domu bylo "Dziewczyńsko" [emoji16][emoji16][emoji23][emoji23]
Kurde, podziwiam Cię, ja będę jedyna dziewczynką w domu i boję się, że odbiorą mi prawo głosu.. hihihi :D nie no żart ale i tak już u mnie króluje piłka nożna w domu, teraz to już do pilota w ogóle się nie przebije :D

Ostatnia edycja:
Nam zajęło 5 tygodni żeby znaleźć takie na które się oboje godzimy, bo niestety ale jedyne na co byliśmy gotowi to córka i imię było ech... [emoji14]

Mały obsraniec, a to ci gagatek no :D
Mój syn też focha strzelił jak na usg zobaczył że chłopiec I powiedział że to nie jest w ogóle fajne skoro już nawet sobie nie może wybrać czy będzie siostrzyczka.
My dla córki mamy imię wymyślone już od ponad 10 lat bo jak byłam w ciąży to wymyśliliśmy już imię i dla dziewczynki(Nela) i dla syna(Gabriel).Urodził się Gabriel więc teraz była pora na tą Nelkę..No i teraz mamy duży problem bo mężowi inne się podoba,mi inne a dzieciaki mają jeszcze inne..nie wiem,zwariuje.
Wstępnie padły takie imiona; Adam-Adaś,Nikodem-Nikoś,Antek-Antoś,Miłosz-Miłoszek
żadne mi się nie podoba choć jak usłyszałam Miłoszek to przez chwilę zwróciłam na nie uwagę..Nie wiem..
Mąż dziś będzie wymyślał i powiedział że nam powie i da do akceptacji...Matko,żeby tylko jakiegoś Zenobiusza nie wymyślił...Niech myśli i myśli a i tak będzie o to sprzeczka..w sumie jest do tego 5 osób więc nie obejdzie się bez kłótni :)

Ktoś pytał w którym tyg lekarz mówił że córcia będzie...to było na przełomie 13/14 tyg

Witam sie w 20 tygodniu :D nareszcie hehe teraz juz bedzie porod tylko coraz blizej :) a ja juz sie po prostu nie moge doczekac grudnia.
U mnie dzis zachmurane wiec moze cos wiecej uda mi sie posprzatac :)

My dla córki mamy imię wymyślone już od ponad 10 lat bo jak byłam w ciąży to wymyśliliśmy już imię i dla dziewczynki(Nela) i dla syna(Gabriel).Urodził się Gabriel więc teraz była pora na tą Nelkę..No i teraz mamy duży problem bo mężowi inne się podoba,mi inne a dzieciaki mają jeszcze inne..nie wiem,zwariuje.
Wstępnie padły takie imiona; Adam-Adaś,Nikodem-Nikoś,Antek-Antoś,Miłosz-Miłoszek
żadne mi się nie podoba choć jak usłyszałam Miłoszek to przez chwilę zwróciłam na nie uwagę..Nie wiem..
Mąż dziś będzie wymyślał i powiedział że nam powie i da do akceptacji...Matko,żeby tylko jakiegoś Zenobiusza nie wymyślił...Niech myśli i myśli a i tak będzie o to sprzeczka..w sumie jest do tego 5 osób więc nie obejdzie się bez kłótni :)

Ktoś pytał w którym tyg lekarz mówił że córcia będzie...to było na przełomie 13/14 tyg
U nas był Artur, Daniel, Maksymilian, ale to które wybraliśmy jest na tyle oryginalne, że na drugie dostanie Daniel i jeśli będzie chciał to będzie mógł używać drugiego zamiast pierwszego xd

Kochana ale fajnie mieć taką dużą rodzinke! Zazdroszcze :)

U nas byl Bruno ale zastanawiam sie jak do niego bedziemy wolac :D no i mam na mysli jeszcze tego Olafa bo tez mi sie podoba i do grudniowego dziecka chyba w sam raz :D tylko boje sie pozniejszego wysmiewania w szkole co myslicie?

reklama
Witam witam, jak wam nocka minęła?

U mnie skurczow pomimo magnezu, łydki bolały tak że nie daje rady chodzić normalnie :/

Plus mały wybitnie spokojny od wczoraj rana, ledwo co kopie :/

No i mdli mnie (poranne mdlosci w 23tc wtf!?!?!?), do tego stopnia że sprintem leciałam do WC pozbyć się śniadania :/
Także znowu głodna z bolacym zoladkiem siedzę i czekam na telefon od położnej, miałam liczyć kopniki kiedy mały jest aktywny... Więc wczoraj spadła ich częstotliwość o połowę.
Także dla spokoju niech macaja, sprawdzają, słuchają.
Ja będę miała wolne płatne od pracy i spokój duszy.

A jak tam u was z kopniakami?
Lekarze coś mówili o liczeniu juz?

Pozdrawiam w tej jakże wtorkowy poranek :*
Wymioty w drugim trymestrze mnie juz nie dziwią [emoji19] oby to bylo jednorazowe u Ciebie!
Wlasnie mi jeszcze liczyc nie kazali, wg segregatora mamyginekolog regularne ruchy sa po 28tc.
A Ty jeszcze pracujesz Diana?
Dobrze, ze polozna przychodzi, bedziesz spokoJniejsza :)

Do góry