reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

@Sabi32 moj w przyszlym roku konczy 30 lat :D raczej nie jest czasem dziecinny co bardziej jest czasem po prostu chłopem:) ale jasne masa facetow w tym wieku to dzieciaki, moj na szczescie dojrzal do wszystkiego, chociaz dlugo czekalam na zareczyny i na wyrazna chec dziecia, bal sie juz juz? Jak kazdy chlop zreszta na pierwsze dziecie, ale wszystko ladnie nam idzie, nic na siłę , a ja tez wiedzialam ze nie chce sie z niczym meczyc wiec zawsze stawialam kawe na ławę, gdziestam sie boje ze mlody i moze kiedys cos gdzies z kims ale to z nikim nie mozna byc pewnym , tzn ja ze swoim teoretycznie jestem pewna ale wychodze z zalozenia ze wszystkiego nie da sie byc pewnym, dobrze byc niezalezna i pewna siebie kobitka:)

reklama
@Sabi32 moj w przyszlym roku konczy 30 lat :D raczej nie jest czasem dziecinny co bardziej jest czasem po prostu chłopem:) ale jasne masa facetow w tym wieku to dzieciaki, moj na szczescie dojrzal do wszystkiego, chociaz dlugo czekalam na zareczyny i na wyrazna chec dziecia, bal sie juz juz? Jak kazdy chlop zreszta na pierwsze dziecie, ale wszystko ladnie nam idzie, nic na siłę , a ja tez wiedzialam ze nie chce sie z niczym meczyc wiec zawsze stawialam kawe na ławę, gdziestam sie boje ze mlody i moze kiedys cos gdzies z kims ale to z nikim nie mozna byc pewnym , tzn ja ze swoim teoretycznie jestem pewna ale wychodze z zalozenia ze wszystkiego nie da sie byc pewnym, dobrze byc niezalezna i pewna siebie kobitka:)
Moja przyjaciółka ma 32, a jej mąż 28. Zawsze miała słabość do młodszych :D Mają stabilne życie, mieszkanie, dwójkę dzieci. Odpowiedzialny facet. Tak się śmieję, że zrozumiał co stracił, bo kiedyś z nim zerwała, po miesiącu się zeszli, a po kolejnym miesiącu już biegł z pierścionkiem :p

Ja jestem tradycjonalistką ;) I wolę starszych, mój mąż jest starszy o trzy lata.

Ja Wam powiem, ze z tym zasypianiem w łóżeczku jest tak, ze same uczymy zlych nawykow..niestety, no malutkie, bo slodziutkie i tak to wychodzi.
Pierwszego syna bujalam w lozeczku, bo tak szybko zasypial, efekt byl taki, ze jak wsadzilam do lozeczka to ryk jakby ho ktos ze skory obdzieral...corke i najmlodszego juz od malutkiego odkladalam do lozeczka, nogdy zadne ze mna nie spalo, a nawet jak mieli po rok czy dwa lata to nie chcieli..ja tez nie ;) kazdy ma swoje lozka, a ja mam swoje z M. Przytulac sie bedziemy w dzien.

My na basenik, dziecko jade smazyc ;) :p
Moja pierwsza ciąża, wiec sie nie wymądrzam, ale rowniez chcialabym, aby synek spal w lozeczku, zycie pokaze [emoji4]
A co do smazenia, opalacie sie normalnie dziewczyny? Tzn zakrywacie tylko brzuch?
I jak z unikaniem przebarwień? Filtr 50 na twarz? [emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

No u nas już była polozna teraz za miesiąc [emoji4]
W szoku byla bo mała ja tak skopala że ledwo ja osłuchała [emoji23] taki łobuz hehe
Ale tętno dobre mała aktywna więc oby tak dalej [emoji4]

Mój maz w maju ma 30 starszy 3 lata ale my obydwoje mieliśmy szybki kurs dorastania bo obydwkje nie mielusmy lekko w zyciu i tak samo tez nie mieliśmy bogatych rodzin i trzeba było zasuwac a po maturze wyjechaliśmy za granicę pracować . Mój jest bardzo dojrzały zaradny wspaniały mąż i będzie cudownym tata ♡

A co do smazenia, opalacie sie normalnie dziewczyny? Tzn zakrywacie tylko brzuch?
Nie trzeba jakoś specjalnie zakrywać brzucha, przecież dziecka nie ugotujesz :) Ważne, żeby ogólnie nie dopuścić do przegrzania organizmu, bo to przegrzanie jest niebezpieczne, a nie opalanie brzucha. Czapka na głowę, filtry, dużo wody. I nie opalaj się za długo :) Ja chcąc nie chcąc opalam się czynnie, przebywając z dzieckiem na dworze :p
Z przebarwieniami to nie wiem, ja nie mam tego problemu na szczęście.

Moja pierwsza ciąża, wiec sie nie wymądrzam, ale rowniez chcialabym, aby synek spal w lozeczku, zycie pokaze [emoji4]

A po co chcesz zakrywać brzuch? :) nie ma takiej potrzeby naprawdę.
Wczoraj byłam na basenie, ogólnie siedzieliśmy w cieniu, bo był upał przeokropny, filtr 30, normalny stroj dwuczesciowy.
Ale powiem wam, ze chodząc przy basenie, albo siedząc przy brodziku jak pilnowałam córkę czułam się jak kosmitka- ludzie się patrzyli, szczególnie starsze panie i tylko czekałam, aż któraś właśnie mnie opitoli za niezasłonięty brzuch i że dziecko ugotuję :D :D :D

@HappyElephant w liceum mialam starszego o 5 lat, na studiach o 3, a po studiach mlodszego o 2:D tez kwestia mysle kiedy znajdujemy chlopa i gdzie, mi sie taki trafil:p ale nie narzekam zupelnie:) im sie jest starsza tym trudniej o starszego chlopa, kolezanka np nie ma szczescia do zwiazkow, co rok, dwa nowy partner i coraz mlodsi...wiadomo ze to problematyczne na poczatku a ilez mozna tych poczatkow przerabiac:) ale starszych mowi ze tylko na portalach, ona cwiczy crossfit a tam mlodziaki albo juz ustatkowani, zonaci..mysle ze chcialaby byc tradycjonalistka i znalezc starszego ktory wie czego chce i jest ogarniety z praca itp ale na te chwile jej to w ogole nie idzie...

A moj pięć lat starszy. Wcześniej mialam idiote rok starszego, chcial rodzine zakladac , dzieci mieć a teraz jego ukochana to wódka. Ma 31 lat a we łbie siano. Ale to jest kwestia wychowania. Mój kochany ma 35 skończone ale tez lekko w zyciu nie miał. Najważniejsza jest miłość i bycie odpowiedzialnym. Mój mężu jest, czasem ma odpaly ale bardziej winie za to Jego matkę niz Jego. Nic bez przyczyny się nie dzieje. Jest i tak kochany i dba o nas. Samo to ze wychowuje moich chłopaków jak swoich. Tamten frajer tez jest taki przez swoja mame, ale to dlatego ze pewnie do tej pory mu tylek wyciera

reklama
U mnie jest tak goraco ze zaraz sie rozplyne .widzialyscie wczoraj księżyc ? A mnie tak znowu cisnienie smyk podniósł. Juz 3 tyg czekam na zamowienie . wysłali meila ze 3 raz anulowali mi rzecz i 3 razy zmieniali dostawe. Jeszcze z takim chamstwem z zadnym sklepem sie nie spotkałam. I na raty kase oddaja . nie dlugo same niedrapki wysla.
Nie dziwie sie, ze juz Cie nerwy biorą! Ja zamowilam w piatek i czekam wlasnie cxy cos wymyślą [emoji85]

Do góry