reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@Sabi32 moj w przyszlym roku konczy 30 lat :D raczej nie jest czasem dziecinny co bardziej jest czasem po prostu chłopem:) ale jasne masa facetow w tym wieku to dzieciaki, moj na szczescie dojrzal do wszystkiego, chociaz dlugo czekalam na zareczyny i na wyrazna chec dziecia, bal sie juz juz? Jak kazdy chlop zreszta na pierwsze dziecie, ale wszystko ladnie nam idzie, nic na siłę , a ja tez wiedzialam ze nie chce sie z niczym meczyc wiec zawsze stawialam kawe na ławę, gdziestam sie boje ze mlody i moze kiedys cos gdzies z kims ale to z nikim nie mozna byc pewnym , tzn ja ze swoim teoretycznie jestem pewna ale wychodze z zalozenia ze wszystkiego nie da sie byc pewnym, dobrze byc niezalezna i pewna siebie kobitka:)

reklama
@Sabi32 moj w przyszlym roku konczy 30 lat :D raczej nie jest czasem dziecinny co bardziej jest czasem po prostu chłopem:) ale jasne masa facetow w tym wieku to dzieciaki, moj na szczescie dojrzal do wszystkiego, chociaz dlugo czekalam na zareczyny i na wyrazna chec dziecia, bal sie juz juz? Jak kazdy chlop zreszta na pierwsze dziecie, ale wszystko ladnie nam idzie, nic na siłę , a ja tez wiedzialam ze nie chce sie z niczym meczyc wiec zawsze stawialam kawe na ławę, gdziestam sie boje ze mlody i moze kiedys cos gdzies z kims ale to z nikim nie mozna byc pewnym , tzn ja ze swoim teoretycznie jestem pewna ale wychodze z zalozenia ze wszystkiego nie da sie byc pewnym, dobrze byc niezalezna i pewna siebie kobitka:)
Moja przyjaciółka ma 32, a jej mąż 28. Zawsze miała słabość do młodszych :D Mają stabilne życie, mieszkanie, dwójkę dzieci. Odpowiedzialny facet. Tak się śmieję, że zrozumiał co stracił, bo kiedyś z nim zerwała, po miesiącu się zeszli, a po kolejnym miesiącu już biegł z pierścionkiem :p

Ja jestem tradycjonalistką ;) I wolę starszych, mój mąż jest starszy o trzy lata.

Ja Wam powiem, ze z tym zasypianiem w łóżeczku jest tak, ze same uczymy zlych nawykow..niestety, no malutkie, bo slodziutkie i tak to wychodzi.
Pierwszego syna bujalam w lozeczku, bo tak szybko zasypial, efekt byl taki, ze jak wsadzilam do lozeczka to ryk jakby ho ktos ze skory obdzieral...corke i najmlodszego juz od malutkiego odkladalam do lozeczka, nogdy zadne ze mna nie spalo, a nawet jak mieli po rok czy dwa lata to nie chcieli..ja tez nie ;) kazdy ma swoje lozka, a ja mam swoje z M. Przytulac sie bedziemy w dzien.

My na basenik, dziecko jade smazyc ;) :p
Moja pierwsza ciąża, wiec sie nie wymądrzam, ale rowniez chcialabym, aby synek spal w lozeczku, zycie pokaze [emoji4]
A co do smazenia, opalacie sie normalnie dziewczyny? Tzn zakrywacie tylko brzuch?
I jak z unikaniem przebarwień? Filtr 50 na twarz? [emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

No u nas już była polozna teraz za miesiąc [emoji4]
W szoku byla bo mała ja tak skopala że ledwo ja osłuchała [emoji23] taki łobuz hehe
Ale tętno dobre mała aktywna więc oby tak dalej [emoji4]

Mój maz w maju ma 30 starszy 3 lata ale my obydwoje mieliśmy szybki kurs dorastania bo obydwkje nie mielusmy lekko w zyciu i tak samo tez nie mieliśmy bogatych rodzin i trzeba było zasuwac a po maturze wyjechaliśmy za granicę pracować . Mój jest bardzo dojrzały zaradny wspaniały mąż i będzie cudownym tata ♡

A co do smazenia, opalacie sie normalnie dziewczyny? Tzn zakrywacie tylko brzuch?
Nie trzeba jakoś specjalnie zakrywać brzucha, przecież dziecka nie ugotujesz :) Ważne, żeby ogólnie nie dopuścić do przegrzania organizmu, bo to przegrzanie jest niebezpieczne, a nie opalanie brzucha. Czapka na głowę, filtry, dużo wody. I nie opalaj się za długo :) Ja chcąc nie chcąc opalam się czynnie, przebywając z dzieckiem na dworze :p
Z przebarwieniami to nie wiem, ja nie mam tego problemu na szczęście.

Moja pierwsza ciąża, wiec sie nie wymądrzam, ale rowniez chcialabym, aby synek spal w lozeczku, zycie pokaze [emoji4]

A po co chcesz zakrywać brzuch? :) nie ma takiej potrzeby naprawdę.
Wczoraj byłam na basenie, ogólnie siedzieliśmy w cieniu, bo był upał przeokropny, filtr 30, normalny stroj dwuczesciowy.
Ale powiem wam, ze chodząc przy basenie, albo siedząc przy brodziku jak pilnowałam córkę czułam się jak kosmitka- ludzie się patrzyli, szczególnie starsze panie i tylko czekałam, aż któraś właśnie mnie opitoli za niezasłonięty brzuch i że dziecko ugotuję :D :D :D

@HappyElephant w liceum mialam starszego o 5 lat, na studiach o 3, a po studiach mlodszego o 2:D tez kwestia mysle kiedy znajdujemy chlopa i gdzie, mi sie taki trafil:p ale nie narzekam zupelnie:) im sie jest starsza tym trudniej o starszego chlopa, kolezanka np nie ma szczescia do zwiazkow, co rok, dwa nowy partner i coraz mlodsi...wiadomo ze to problematyczne na poczatku a ilez mozna tych poczatkow przerabiac:) ale starszych mowi ze tylko na portalach, ona cwiczy crossfit a tam mlodziaki albo juz ustatkowani, zonaci..mysle ze chcialaby byc tradycjonalistka i znalezc starszego ktory wie czego chce i jest ogarniety z praca itp ale na te chwile jej to w ogole nie idzie...

A moj pięć lat starszy. Wcześniej mialam idiote rok starszego, chcial rodzine zakladac , dzieci mieć a teraz jego ukochana to wódka. Ma 31 lat a we łbie siano. Ale to jest kwestia wychowania. Mój kochany ma 35 skończone ale tez lekko w zyciu nie miał. Najważniejsza jest miłość i bycie odpowiedzialnym. Mój mężu jest, czasem ma odpaly ale bardziej winie za to Jego matkę niz Jego. Nic bez przyczyny się nie dzieje. Jest i tak kochany i dba o nas. Samo to ze wychowuje moich chłopaków jak swoich. Tamten frajer tez jest taki przez swoja mame, ale to dlatego ze pewnie do tej pory mu tylek wyciera

reklama
U mnie jest tak goraco ze zaraz sie rozplyne .widzialyscie wczoraj księżyc ? A mnie tak znowu cisnienie smyk podniósł. Juz 3 tyg czekam na zamowienie . wysłali meila ze 3 raz anulowali mi rzecz i 3 razy zmieniali dostawe. Jeszcze z takim chamstwem z zadnym sklepem sie nie spotkałam. I na raty kase oddaja . nie dlugo same niedrapki wysla.
Nie dziwie sie, ze juz Cie nerwy biorą! Ja zamowilam w piatek i czekam wlasnie cxy cos wymyślą [emoji85]

Do góry