reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@Sabi32 mialam nadzieje ze ktos mi tak napisze:* kazde tez tez dziecko inne zobaczymy co nam sie trafi;) my z M jestesmy takie miśki tylko bysmy sie tulili, uwielbiam sie tulać! :)

reklama
Witajcie
Jestem tutaj nowa, mam 34 lata, obecnie 19 tydzien ciazy. To moja druga ciąża, ale pierwszą poroniłam w 6 tygodniu. Stąd też boje sie teraz o moje dzieciątko. Jaak sie ostatnio okazało, to będzie wymarzona córeczka. Termin mam na 21 grudnia i juz sie nie moge doczekać...jakoś nie dochodzi do mnie, że naprawde tym razem moze się udać ...ale mocno chce w to wierzyć...
Początek ciąży był okropny, wylądowałam na tydzien w szpitalu, mocne zapalenie układu moczowego, wysoka gorączka..mimo to moja malutka dała rade, prenatalne wyszły dobrze, a teraz 8 sierpnia czekają mnie połówkowe.
Od połowy maja jestem juz na l4, do tej pory żyłam na większych obrotach, praca zajmowała mi dużo czasu...wiec teraz przeokropnie się nudze :) puzzle i książki zabierają mi troche czasu...no a teraz postanowiłam też uaktywnić się na forach...miło będzie, jak mnie tu przyjmiecie :)

postaram się przejrzeć wątek, żeby Was też troche poznać...a tymczasem pozdrawiam :)
Witaj i rozgosc się [emoji3]

Ooo to fajnie :)
Mysle, ze z racji tego, że jestem niecierpliwa, wolałabym wczesniej.. Ale nie za duzo, co by malutka nie musiala lezec w szpitalu dluzej niz normalnie. Wolałabym święta spedzic z nią w domu.

A Ty? :)

I czy Wy juz kupujecie jakies wyprawki, ciuszki? Ja mialam nie zapeszac i czelac z najdrobniejszymi nawet rzeczami conajmniej do pazdziernika ale w sklepie oczy same lecą na dział dzieciecy i juz kilka ubranek kupilam.. :)
Najchętniej to bym przenosiła do stycznia. Mam syna z marca 2017 i różnica wieku rocznikowo dwóch lat byłaby sensowniejsza, niż „rok po roku”, tak jakoś dziwnie w przypadku 21 miesięcy :p Nie chcę też, żeby młodsze dziecko było poszkodowane, że w okolicy Gwiazdki nie ma czasu na urządzenie mu prawdziwych urodzin.
Mnie to ucieszy wszystko poza drugą połową grudnia... Więc z tym 21.12 to trafiłam jak kulą w płot :D

Nic nie kupuję, bo nie znam płci. Mam wszystko po synu, również mnóstwo ubrań chłopięcych i uniwersalnych. Jak już będę wiedziała, kto się w środku chowa, dokupię pewnie parę ciuszków, ale raczej dla kaprysu, niż z faktycznej potrzeby.

Ostatnia edycja:
Witajcie
Jestem tutaj nowa, mam 34 lata, obecnie 19 tydzien ciazy. To moja druga ciąża, ale pierwszą poroniłam w 6 tygodniu. Stąd też boje sie teraz o moje dzieciątko. Jaak sie ostatnio okazało, to będzie wymarzona córeczka. Termin mam na 21 grudnia i juz sie nie moge doczekać...jakoś nie dochodzi do mnie, że naprawde tym razem moze się udać ...ale mocno chce w to wierzyć...
Początek ciąży był okropny, wylądowałam na tydzien w szpitalu, mocne zapalenie układu moczowego, wysoka gorączka..mimo to moja malutka dała rade, prenatalne wyszły dobrze, a teraz 8 sierpnia czekają mnie połówkowe.
Od połowy maja jestem juz na l4, do tej pory żyłam na większych obrotach, praca zajmowała mi dużo czasu...wiec teraz przeokropnie się nudze :) puzzle i książki zabierają mi troche czasu...no a teraz postanowiłam też uaktywnić się na forach...miło będzie, jak mnie tu przyjmiecie :)

postaram się przejrzeć wątek, żeby Was też troche poznać...a tymczasem pozdrawiam :)
Witaj z nami[emoji8] wszystko będzie dobrze zobaczysz[emoji8]
A My w Wiśle wyladowalismy dzis, pobiegalam po gorkach troche [emoji14] mala grzecznie spala,a teraz szaleje ;) zmwczone jestem, a jeszcze seksu bym chciala albo cos..M juz sie smial " no tak, weekend jest " [emoji14] gupi...Zobacz załącznik 882556
Ale masz brzuszek śliczny [emoji8][emoji7][emoji7][emoji7]

Ja spać nie moge.... [emoji53] nie moglam zasnac z gorąca a teraz się obudziłam bo mi za goraco i zaczelam myslec. No ale pełnia jest to wiedzialam ze tak będzie. Pewnie chwilę poleze i zasne. Oby [emoji23]

Ja tez nie moge spac. Syn pojechal na wakacje z babcia przed chwilą . Smutno mi ale co bedzie ze mna siedział i sie męczył. Ja nigdzie jeźdZić nie mogę. Niech teoche ma wakacji. Milej niedzieli dziewczyny!

Witajcie

Witaj☺

Ooo to fajnie :)
Mysle, ze z racji tego, że jestem niecierpliwa, wolałabym wczesniej.. Ale nie za duzo, co by malutka nie musiala lezec w szpitalu dluzej niz normalnie. Wolałabym święta spedzic z nią w domu.

A Ty? :)

I czy Wy juz kupujecie jakies wyprawki, ciuszki? Ja mialam nie zapeszac i czelac z najdrobniejszymi nawet rzeczami conajmniej do pazdziernika ale w sklepie oczy same lecą na dział dzieciecy i juz kilka ubranek kupilam.. :)

Witaj :) teraz juz bedzie dobrze :)
Ja ubranka zaczelam kupowac juz po prenatalnych :D teraz juz plci jestem na 100% pewna to dopiero sie zacznie :)

A ja sie obudzilam patrze a juz jasno, sprawdzam godz 6 no ekstra, a ja wczoraj mialam jeszcze glowe umyc, ziemniaczki jeszcze zrobic a zasnelam usypiajac dzieci :D w dodatku zatkalo mi ucho :/ i sama nie wiem co z nim zrobic bo to chyba od zatok.

Anet moze pomoga te specyfiki do uszu, wypadla mi nazwa z glowy.. :) ale rozpuszczają dobrze to co w uchu zalega. W aptece na pewno doradzą. Albo mozesz przeplukac ucho duzą strzykawka z letnia woda. Tylko nie celujac w bebenek a ściankę. Męzowi czasem tak robie, bo ma stale problemy z uchem, bo ma cos tam zwezone .

A jak ucho boli, to lepiej to lekarza, bo moze to jakis stan zapalny..

reklama
Anet moze pomoga te specyfiki do uszu, wypadla mi nazwa z glowy.. :) ale rozpuszczają dobrze to co w uchu zalega. W aptece na pewno doradzą. Albo mozesz przeplukac ucho duzą strzykawka z letnia woda. Tylko nie celujac w bebenek a ściankę. Męzowi czasem tak robie, bo ma stale problemy z uchem, bo ma cos tam zwezone .

A jak ucho boli, to lepiej to lekarza, bo moze to jakis stan zapalny..

Nie nie ucho mnie wogole nie boli, a przynajmniej jak narazie, ale zatoke mam zatkana moze przez to, pozniej kaze mezowi zeby mi wlasnie wyplukal zobaczymy moze akurat pomoze :)

Do góry