reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka ? mi się podoba tak jak jest do połowy dany , ale się naczytałam , że może się przyczyniać do śmierci łóżeczkowej bo , że niby tlen się zabiera dziecku , albo że dziecko się przekręci i przydusi noskiem ...
Ja miałam ochraniacz ale po jednej stronie łóżeczka i uważam to wcale się nie przydalo , szybko zdjelam. To tylko niby ładnie wygląda i korci ale faktycznie jest niebezpieczne ale ja to najbardziej lubię rzeczy praktyczne a to do niczego mi się nie przydalo i leży [emoji23]
Czy tylko ja chodzę bez majtek, bo wtedy czuję że "dół" oddycha ??
Chodzę i ja. W te upały kosmos chodzę nago, wentylator na maksa a cala mokra..

reklama
No ja nie jestem za tymi baldachimami i takimi tam bo kurz , podobały mi się te cieniutkie ochraniacze , ale własnie czytam o negatywnych opiniach więc odpuszczę :)

Rozumiem Was dziewczyny , ale ja to zmieniam wkładki setki razy na dzień , bo by mi bielizny brakło heheh i tak popękały mi majtki po bokach , muszę zakupić większe :D chyba w D idzie też ;p

Witam was dzis :) o jeju jak ja nie nawidze wizyt w tej przychodni ale musialam isc wyczekalam sie 2 godz wizyta 5 min i tyle, oczywiscie tandyferon mi przepisala no bo poprosilam, bo hemoglobina tylko odrobinke podskoczyla to lepiej brac :) no i bylam pierwszy raz recznie badana w tej ciazy :D dzis mam 19+2 a pani dr: " czuje pani dobrze ruchy? bo czuje juz je pani ? " a ja " tak tak " :D jutro polowkowe juz sie nie moge doczekac :) jeszcze a weekend robimy urodzinki corki wiec troszke jest zamieszanie

Alez jestem wściekła i smutna zarazem! Wyszlam z domu po wyniki badan, dzieci jechaly ze mna, bo jechaly odwiedzic babcie, rozstalismy sie na przystanku. Odebralam wyniki, wszystko super prócz cholernej anemi! 7,8hgb...oczywiscie jak wyszlam z przychodni zaczelo tak lac i grzmiec, ze stalam i czekalam..mamusia w tym czasie podeslala mi pare cudownych linkow o niedorozwoju mozgu u dziecka przez moja anemie i niedotlenienie..za chwile pisze, ze czekala wna oknie na dzieci i Jula przebiegla przez ulice bo lalo i wpadlaby pod samochod..emocje mi wziely gore, wsiadlam w autobus do domu, mimo planow sklepowych. A teraz siedze i wyje! Nie moge przestac..odechcialo mi sie wszystkiego na dzien dzisiejszy :(
Wynik niski, ale pewnie dadza Ci zelazo. Jest dobry 100% sok z buraka dostepny w aptekach. Nie sugeruj sie internetowymi przeslankami! Hemoglobina w ciazy czesto jest nizsza!

Co do ochraniacza ja mialam ale juz teraz nie chce bo dziecka nie widac, a jak byly starsze to mi go odwiazywy i codziennie wiazalam spowrotem :D widzialam takiego fajnego weza co sie kladzie wokol lozeczka ale to mysle ze juz jak dziecko troche starsze jest.

Ja mialam cienki ochraniacz ale tylko tyl glowy i od ściany. Jak byl wiekszy to dalam juz tylko od sciany.

A mialyscie monitor oddechu?

Ja mam zelmera maszynkę z wymiennymi nożami ziemniaki leca jak tralala :D teraz placuszki ze świeżych ziemniaczków mniam do tego lubię sosik pieczarkowy :)

Ja będe kupować angelcare monitor

reklama
Hej :)

Witam nową mamę :)

Ja dzisiaj przeszłam samą siebie ... obudziłam się o 8 poszłam siku zasnęłam o 9 30 wstałam zjadłam ... po czym znowu połozyłam się na moment i zasnęłam , prawie 12 30 a ja w piżamie xD cały czas było deszczowo dopiero się przejasnia .Zjadłam jogurt i grzeje zupke biorę się za skłądanie w szafie .

@Sabi32 może babcia podkoloryzowała ... dobrze ze nic sie nie stało .
Co do anemii , w ciązy to duzo kobiet ma , zazwyczaj w 3 trym :) wyniki i tak sa zanizone od 10,5 w 2trym anemia więc 7coś , u Ciebie to dosyć niski wynik :/ , i faktycznie musisz do diety wprowadzić buraki , i takie tam , na pewno też dostaniesz żelazo . Ja polecam pokrzywę , herbatkę , lub sok z pokrzywy kupisz w aptece , działa cuda . Na przegryzkę pestki dyni , słonecznika .
U mnie picie pokrzywy + prenatal ma dużo żelaza w sobie i odpukać hemoglobina 12,5
Alez Ci zazdroszcze tego lezakowania! Za trzy tygodnie bede robic tak samo, i wcale nie bede miala wyrzutow sumienia [emoji5][emoji4]

Do góry