reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka ? mi się podoba tak jak jest do połowy dany , ale się naczytałam , że może się przyczyniać do śmierci łóżeczkowej bo , że niby tlen się zabiera dziecku , albo że dziecko się przekręci i przydusi noskiem ...
Ja miałam ochraniacz ale po jednej stronie łóżeczka i uważam to wcale się nie przydalo , szybko zdjelam. To tylko niby ładnie wygląda i korci ale faktycznie jest niebezpieczne ale ja to najbardziej lubię rzeczy praktyczne a to do niczego mi się nie przydalo i leży [emoji23]
Czy tylko ja chodzę bez majtek, bo wtedy czuję że "dół" oddycha ??
Chodzę i ja. W te upały kosmos chodzę nago, wentylator na maksa a cala mokra..

reklama
No ja nie jestem za tymi baldachimami i takimi tam bo kurz , podobały mi się te cieniutkie ochraniacze , ale własnie czytam o negatywnych opiniach więc odpuszczę :)

Rozumiem Was dziewczyny , ale ja to zmieniam wkładki setki razy na dzień , bo by mi bielizny brakło heheh i tak popękały mi majtki po bokach , muszę zakupić większe :D chyba w D idzie też ;p

Witam was dzis :) o jeju jak ja nie nawidze wizyt w tej przychodni ale musialam isc wyczekalam sie 2 godz wizyta 5 min i tyle, oczywiscie tandyferon mi przepisala no bo poprosilam, bo hemoglobina tylko odrobinke podskoczyla to lepiej brac :) no i bylam pierwszy raz recznie badana w tej ciazy :D dzis mam 19+2 a pani dr: " czuje pani dobrze ruchy? bo czuje juz je pani ? " a ja " tak tak " :D jutro polowkowe juz sie nie moge doczekac :) jeszcze a weekend robimy urodzinki corki wiec troszke jest zamieszanie

Alez jestem wściekła i smutna zarazem! Wyszlam z domu po wyniki badan, dzieci jechaly ze mna, bo jechaly odwiedzic babcie, rozstalismy sie na przystanku. Odebralam wyniki, wszystko super prócz cholernej anemi! 7,8hgb...oczywiscie jak wyszlam z przychodni zaczelo tak lac i grzmiec, ze stalam i czekalam..mamusia w tym czasie podeslala mi pare cudownych linkow o niedorozwoju mozgu u dziecka przez moja anemie i niedotlenienie..za chwile pisze, ze czekala wna oknie na dzieci i Jula przebiegla przez ulice bo lalo i wpadlaby pod samochod..emocje mi wziely gore, wsiadlam w autobus do domu, mimo planow sklepowych. A teraz siedze i wyje! Nie moge przestac..odechcialo mi sie wszystkiego na dzien dzisiejszy :(
Wynik niski, ale pewnie dadza Ci zelazo. Jest dobry 100% sok z buraka dostepny w aptekach. Nie sugeruj sie internetowymi przeslankami! Hemoglobina w ciazy czesto jest nizsza!

Co do ochraniacza ja mialam ale juz teraz nie chce bo dziecka nie widac, a jak byly starsze to mi go odwiazywy i codziennie wiazalam spowrotem :D widzialam takiego fajnego weza co sie kladzie wokol lozeczka ale to mysle ze juz jak dziecko troche starsze jest.

Ja mialam cienki ochraniacz ale tylko tyl glowy i od ściany. Jak byl wiekszy to dalam juz tylko od sciany.

A mialyscie monitor oddechu?

Ja mam zelmera maszynkę z wymiennymi nożami ziemniaki leca jak tralala :D teraz placuszki ze świeżych ziemniaczków mniam do tego lubię sosik pieczarkowy :)

Ja będe kupować angelcare monitor

reklama
Hej :)

Witam nową mamę :)

Ja dzisiaj przeszłam samą siebie ... obudziłam się o 8 poszłam siku zasnęłam o 9 30 wstałam zjadłam ... po czym znowu połozyłam się na moment i zasnęłam , prawie 12 30 a ja w piżamie xD cały czas było deszczowo dopiero się przejasnia .Zjadłam jogurt i grzeje zupke biorę się za skłądanie w szafie .

@Sabi32 może babcia podkoloryzowała ... dobrze ze nic sie nie stało .
Co do anemii , w ciązy to duzo kobiet ma , zazwyczaj w 3 trym :) wyniki i tak sa zanizone od 10,5 w 2trym anemia więc 7coś , u Ciebie to dosyć niski wynik :/ , i faktycznie musisz do diety wprowadzić buraki , i takie tam , na pewno też dostaniesz żelazo . Ja polecam pokrzywę , herbatkę , lub sok z pokrzywy kupisz w aptece , działa cuda . Na przegryzkę pestki dyni , słonecznika .
U mnie picie pokrzywy + prenatal ma dużo żelaza w sobie i odpukać hemoglobina 12,5
Alez Ci zazdroszcze tego lezakowania! Za trzy tygodnie bede robic tak samo, i wcale nie bede miala wyrzutow sumienia [emoji5][emoji4]

Do góry