reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Daga gratuluję :) miałaś echo serduszka ??

Sabi mamy tekstu o niedorozwoju nawet nie skomentuje, bo po co ?!!
Ja swoją anemię ciążową jak i dzieci leczyłam sokiem 100% z pokrzywy i spiruliną, też muszę zacząć pić bo mi hemoglobina dość mocno spadła. Damy radę nie martw się!

reklama
Daga gratuluję :) miałaś echo serduszka ??

Sabi mamy tekstu o niedorozwoju nawet nie skomentuje, bo po co ?!!
Ja swoją anemię ciążową jak i dzieci leczyłam sokiem 100% z pokrzywy i spiruliną, też muszę zacząć pić bo mi hemoglobina dość mocno spadła. Damy radę nie martw się!
Dziekuje. Nie, spraedzal tylko przepływy itd. ale na samo serce patrzał chyba z 10 minut, wszystko.dokładnie sprawdził :)
Czy tylko ja chodzę bez majtek, bo wtedy czuję że "dół" oddycha ??
Ja musze.miec.i majtki i wkladke, bo leci ze mnie.....

Daga rozumiem mi też mówił że będzie oglądał dokładnie serduszko jak coś go zaniepokoi wtedy wyśle mnie na echo serduszka ;) oglądał je też na ostatniej wizycie, ciągle mi dokładnie Olusia ogląda ;) dobrze!
Super :)
Ja w majtkach się pocę ;) bez majtek śpię od dawna a teraz w ciąży zaczełam w dzień bez nich chodzić, mam wrażenie że jak je mam to zaraz coś mnie "swędzi" albo to psychoza.

No to faktycznie , też nie będę dawać tych ochraniaczy :) zawiesze tylko falbankę pod materac żeby dziury nie było ;p

Kacprysiowo ja śpie bez majtek inaczej tak jak Dagaa leci ;p

Dagaa mój też badał najdłużej serduszko az patrzyłam na niego i pytałam czy jest ok , bo sprawdzał i sprawdzał od kazdej strony , ale mówi ze wszystko ładnie nie widzi nic złego ufff , ale stresik był , bo tu tam pomierzył a przy serduszku gapił i gapił xD

Dziekuje. Nie, spraedzal tylko przepływy itd. ale na samo serce patrzał chyba z 10 minut, wszystko.dokładnie sprawdził :) Ja musze.miec.i majtki i wkladke, bo leci ze mnie.....
Ja pyałam, czy mam jeszcze wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział ze nie widzi potrzeby, bo wszystko jest wręcz książkowo :) ufam mu, bo ma certyfikat i jest naprawdę dobrym specjalistą jeśli chodzi o badania prenatalne.
Za tydzien w piątek mam wizyte u swojego, to zobaczymy co powie na wyniki i dzisiejsze pomiary :)

Ja mam masakre ogolnie w majtkach... Sluzu sporo
Nie jestem w stanie chodzic bez wkladki, choc normalnie staram sie ich unikac, ale teraz musialabym.majtki zmieniac co godzine... Ogolnie czuje sie "tam" caly czas nieswiezo, szczegolnie to te upały. Podmywam sie nawet kilka razy dziennie...nie wiem czy to juz choroba psychiczna, czy naprawde w ciazy tak to wygląda...

@Dagaa11 za dużo też się nie podmywaj , bo jednak czasami niech tam te dobre bakterie sobie będą , czasami nadmierna higiena może zaszkodzić :) ja mam coś takiego , że mój śluz jest jak woda teraz , progesteron daje na noc , to rano leci mi po nogach ... nie mam takiego śluzu jak x tygodni temu tylko cieknie , nawet sie wystraszyłam czy to normalne i nie wody gdzieś , ale koleżanka pisała mi , że miała to samo .

@Dagaa11 za dużo też się nie podmywaj , bo jednak czasami niech tam te dobre bakterie sobie będą , czasami nadmierna higiena może zaszkodzić :) ja mam coś takiego , że mój śluz jest jak woda teraz , progesteron daje na noc , to rano leci mi po nogach ... nie mam takiego śluzu jak x tygodni temu tylko cieknie , nawet sie wystraszyłam czy to normalne i nie wody gdzieś , ale koleżanka pisała mi , że miała to samo .
Wiem o tym, nawet lekarz mi mowil... Ale to jest silniejsze ode mnie od kiedy jestem w ciazy, w innym wypadku czuje sie po prostu brudna.

Ja miałam u syna i ochraniacz na szczebelki i baldachim i jak przyszła srodowiskowa na pierwszą wizytę to mnie opieprzyła i kazała wszystko podciągać i właśnie tłumaczyła o śmierci łóżeczkowej tak że teraz nie będę zakładać na pewno

reklama
Ja pyałam, czy mam jeszcze wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział ze nie widzi potrzeby, bo wszystko jest wręcz książkowo :) ufam mu, bo ma certyfikat i jest naprawdę dobrym specjalistą jeśli chodzi o badania prenatalne.
Za tydzien w piątek mam wizyte u swojego, to zobaczymy co powie na wyniki i dzisiejsze pomiary :)

Ja mam masakre ogolnie w majtkach... Sluzu sporo
Nie jestem w stanie chodzic bez wkladki, choc normalnie staram sie ich unikac, ale teraz musialabym.majtki zmieniac co godzine... Ogolnie czuje sie "tam" caly czas nieswiezo, szczegolnie to te upały. Podmywam sie nawet kilka razy dziennie...nie wiem czy to juz choroba psychiczna, czy naprawde w ciazy tak to wygląda...
Ja od niedawna mam to samo. Musze zmienic majty i sie myć ale w sumie wole to niz wkladki zeby infekcja sie nie rozwinela.

A slyszyscie o dzisiejszym zacmieniu księżyca???

Do góry