reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Alez jestem wściekła i smutna zarazem! Wyszlam z domu po wyniki badan, dzieci jechaly ze mna, bo jechaly odwiedzic babcie, rozstalismy sie na przystanku. Odebralam wyniki, wszystko super prócz cholernej anemi! 7,8hgb...oczywiscie jak wyszlam z przychodni zaczelo tak lac i grzmiec, ze stalam i czekalam..mamusia w tym czasie podeslala mi pare cudownych linkow o niedorozwoju mozgu u dziecka przez moja anemie i niedotlenienie..za chwile pisze, ze czekala wna oknie na dzieci i Jula przebiegla przez ulice bo lalo i wpadlaby pod samochod..emocje mi wziely gore, wsiadlam w autobus do domu, mimo planow sklepowych. A teraz siedze i wyje! Nie moge przestac..odechcialo mi sie wszystkiego na dzien dzisiejszy :(
Dobrze ze jej sie nic nie stalo. Ja tez mialam anemie prze wiele lat z nia walczylam. W poprzedniej ciazy tez mialam i zdrowy sie urodzil. Jedz jarmuż (rob sobie koktajle z nim) i nasiona chia ,sok z buraka. Mi to pomoglo z walczyc anemie. Ale codziennie .

reklama
Ok dziewczyny ja już po :) wszystko ok! Pola dalej jest dziewczynka i już nic sie nie powinno zmienić w tym temacie [emoji14] waży 331g, ma zdrowe serduszko, daie nerki i wszystko na swoim miejscu :) liczylismy paluszki;) ahh emocje powoli schodzą, chyba zaraz zasne [emoji14]
Super gratulacje!!! Ja jeszcze mam tyle czasu do wizyty.

Hej :)

Witam nową mamę :)

Ja dzisiaj przeszłam samą siebie ... obudziłam się o 8 poszłam siku zasnęłam o 9 30 wstałam zjadłam ... po czym znowu połozyłam się na moment i zasnęłam , prawie 12 30 a ja w piżamie xD cały czas było deszczowo dopiero się przejasnia .Zjadłam jogurt i grzeje zupke biorę się za skłądanie w szafie .

@Sabi32 może babcia podkoloryzowała ... dobrze ze nic sie nie stało .
Co do anemii , w ciązy to duzo kobiet ma , zazwyczaj w 3 trym :) wyniki i tak sa zanizone od 10,5 w 2trym anemia więc 7coś , u Ciebie to dosyć niski wynik :/ , i faktycznie musisz do diety wprowadzić buraki , i takie tam , na pewno też dostaniesz żelazo . Ja polecam pokrzywę , herbatkę , lub sok z pokrzywy kupisz w aptece , działa cuda . Na przegryzkę pestki dyni , słonecznika .
U mnie picie pokrzywy + prenatal ma dużo żelaza w sobie i odpukać hemoglobina 12,5

Ok dziewczyny ja już po :) wszystko ok! Pola dalej jest dziewczynka i już nic sie nie powinno zmienić w tym temacie [emoji14] waży 331g, ma zdrowe serduszko, daie nerki i wszystko na swoim miejscu :) liczylismy paluszki;) ahh emocje powoli schodzą, chyba zaraz zasne [emoji14]

No i pięknie :) teraz już możesz się wyprawkować hehe dziewczynka została dziewczynka , fajne uczucie co jak ktoś potwierdzi :D

@Milkchocolate daje rade blender w sekunde ;) tak placki robie od lat :D

@motylkowelove nie podkoloryzowala, juz pisalam z corka, poryczala sie z tego wszystkiego, przepraszala...eh.

Ja mam o tyle problem, ze pare lat temu lezalam w szpitalu z niska hemoglobina, szukali wtedy przyczyny, 10 dni miałam wszelkie badania, gastroskopie, kolonoskopie i inne przyjemne cuda..wyszlo, ze ciezko wchlaniam zelazo z jedzenia :( czarno to widze teraz :( ale te koktajle bede pila..

@motylkowelove nie podkoloryzowala, juz pisalam z corka, poryczala sie z tego wszystkiego, przepraszala...eh.

Ja mam o tyle problem, ze pare lat temu lezalam w szpitalu z niska hemoglobina, szukali wtedy przyczyny, 10 dni miałam wszelkie badania, gastroskopie, kolonoskopie i inne przyjemne cuda..wyszlo, ze ciezko wchlaniam zelazo z jedzenia :( czarno to widze teraz :( ale te koktajle bede pila..
Witaj w klubie .tez mialam kolonoskopie przeswietlenia usg dlaczego mam niska hemoglobine. Dlatego musialam ciaze przelozyc . bralam zelazo i pilam koktajle z jarmużu ,chia , soki z buraka. I pomoglo . a ciezko bylo ta anemie pokonac.

Superowo gratuluję!!!!

Ja dzis placki ziemniaczane wczoraj któraś dziewczyna pisała że jadla i mi strasznie smaka narobila, no nie powiem żeby mi się chciało robić ale jak nie zjem oszaleje aaa i barszczyk taki do picia z zakwasu postanowiłam powalczyć z anemia tez trochę naturalnymi sposobami
Kurcze pisałyście o tych plackach więc i ja wczoraj na kolację zrobiłam.

Ja też tym sposobem, blender i w minutę gotowe ziemniaki

Sabi nie martw się z anemią na pewno powalczycie z lekarzem, jeśli żelazo nie przyswaja się za bardzo z pożywienia to dostaniesz jakieś w formie tabletek lub saszetek do rozpuszczania, bo takie też są i na pewno wzrośnie. a koktajle powinnaś. Widzę, że sporo nas przeszło przez anemię, u mnie najlepiej sprawdzał się sok świeżo wyciśnięty z buraka, ale musiałam dodawać sobie jabłuszko i marchewkę, wtedy był pyszka.

Dziewczyny zakupiłam materiały i jutro biorę się za szycie pościeli do łóżeczka, kołderka, poduszka, ochraniacz i do tego jeszcze rożek i poducha do karmienia w tych samych kolorach. Bawełna w połączeniu z minky, pokaże jak będzie gotowe, mam nadzieję że wyjdzie bo już parę lat nie szyłam.

reklama
Dzien dobry
Mika Witaj

Mam takie dziwne pytanie, czy jest jakaś mamusia która do tej pory nie kompletuje wyprawki? :rofl: Ja cały czas czekam na poznanie plci i w ogóle ciągle sie jeszcze boje... W poprzedniej ciazy sie jakos specjalnie nie spieszylam ale wtedy mialam sporo rzeczy po dziewczynkach a teraz to musze kupic wszystko.
Dzis chociaż usiądę i zrobię liste zeby to jakoś rozplanować finansowo bo wydawało mi sie ze jest tyyyyle czasu a teraz jakos czuje ze go jest niewiele :sorry2:

Miłego dnia

Ja tez jeszcze nic nie mam. Tylko to co po starszym. Czekam na polowkowe zeby miec wieksza pewność co do płci. A strasznie mnie korci zeby kupowac na tony!

Do góry