I kiedy teraz kazał Ci przyjść?U mnie to był 5t6d wg usg, a wedlug om 6t3d. Ale zarodek maleńki, 3mm zaledwie. Dobra chwile lekarzowi zajelo, zanim go zlokalizował
reklama
Dagaa11
Fanka BB :)
11 maja, ale tak jak pisalam wczesniej, jutro ide na wizyte, ktora mam zaplanowana od dwoch tyg.I kiedy teraz kazał Ci przyjść?
Ta piątkowa nie byla planowala- poszlam na szybko, bo przestraszylam sie niskiego przyrostu bety.
O losie..Hah mi w lm dal gosciu karte ciazy bez bety, testu.. po badaniu ginekologicznym na fotelu -.-
Ja tez!Ja tez czekam na serduszko [emoji4]
Nie przejmuj się. Ja miałam pierwszą ciążę zagrożoną i też mnie co wizytę straszyli . Dałam radę. TznNo wiem ze jest.
Dal mi skierowanie na usg do 10tyg bo tego na karte nie ma i plan opieki przedporodowej z ktorym ide do rejestracji i mi badania w nim wymienione rejestrują (musisz miec tez karte ciazy od nich)
No i na tym usg mi powiedzial ze marnie to widzi.. wiecej do lm nie pojde.
W pierwszej ciazy tez mnie tam tak straszyli ;/
Ja wzięłam zaświadczenie ostatnio ale nie miałam świadomości że trzeba. Też muszę iść do Endokrynologa.. Ciekawe czy będą chcieć aktualnych zaświadczeń..Na 16. W zasadzie moglabym ta wizyte odpuscic, bo bylam przeciez w piatek i widzialam serduszko, ale ta jutrzejsza wizyta jest zaplanowana od dwoch tygodni i pojde dla wlasnego spokoju jeszcze raz zobaczyc kropka, tym bardziej, ze kolejna wizyta dopiero 11 maja i przy okazji wezme zaswiadczenie o ciazy, bo wyobrazcie sobie,ze owszem przyjma mnie do endokrynologa do 7 dni skoro jestm w ciazy, ale potrzebuja zaswiadczenie. To nic,ze mam karte ciazy, ze ba skierowaniumam wyrazni napisane "pacjentka w ciazy", ze jest zaznaczony kod 026. Porrzebuja jeszcze zaswiadczenie haha, boki wrywac
Dagaa11
Z tego ci znajome mi mowily, to zalezy od przychodni. W tej, do ktorej ja ide do endo akurat wymagaja zaswiadczenia.O losie.. Ja tez!Nie przejmuj się. Ja miałam pierwszą ciążę zagrożoną i też mnie co wizytę straszyli . Dałam radę. Tzn Ja wzięłam zaświadczenie ostatnio ale nie miałam świadomości że trzeba. Też muszę iść do Endokrynologa.. Ciekawe czy będą chcieć aktualnych zaświadczeń..
Anet29
Z tego ci znajome mi mowily, to zalezy od przychodni. W tej, do ktorej ja ide do endo akurat wymagaja zaswiadczenia.
A dlaczego idziecie do endo? jesli mozna wiedziec
Dagaa11
Ja od 3 miesiecy biore euthyrox na obnizenie tsh, bo mialam zbyt wysokie i wg mojego gina moglo utrudniac zajscie w ciaze. A teraz w ciazy powtarzalam badania, skacze mi tsh i mam prawdopodbnie lekko za wysokie jak na pierwszy trymestr, dlatego ginekolog skierowal mnie do endo, zeby on zadecydowal o ewentualnej zmianie dawki.A dlaczego idziecie do endo? jesli mozna wiedziec
aga6
A jaki powinien byc wynik tsh?Ja od 3 miesiecy biore euthyrox na obnizenie tsh, bo mialam zbyt wysokie i wg mojego gina moglo utrudniac zajscie w ciaze. A teraz w ciazy powtarzalam badania, skacze mi tsh i mam prawdopodbnie lekko za wysokie jak na pierwszy trymestr, dlatego ginekolog skierowal mnie do endo, zeby on zadecydowal o ewentualnej zmianie dawki.
Dagaa11
Podobno w pierwszym trymestrze tsh nie powinno przekraczac 2.5.A jaki powinien byc wynik tsh?
aga6
A to u mnie 1 z kawalkiem ;-)Podobno w pierwszym trymestrze tsh nie powinno przekraczac 2.5.
My dzis na zaleglym szczepieniu bylysmy. Moja dzielna coreczka calkiem dobrze zniosla! Ja jak zwykle gorzej bo przezywalam zanim jeszcze poszłyśmy
reklama
Wiktoria od 05 jest wynikWynik jest od 9-130 jaam 29.92 niby lekarz nie każe się martwić a ja jestem przerażona w piątek mam wizytę