reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Powiem Ci , ze to moj uspokajacz ... psychicznie bym nie dotarła tak daleko bez niego . Teraz ruchy jest inaczej troche ,ale wcześniej z tyg na z tydzień pytanie czy nadal żyje ... dla mnie super sprzet
Ja czuję raz na jakiś czas czasem tylko raz dziennie więc będę w domu słuchać. Tak to jest uspokajacz i też dzięki niemu przetrwalam ciąże z synkiem a teraz też używam chodź nie tak często jak we wcześniejszej ciąży.

Ja czuję raz na jakiś czas czasem tylko raz dziennie więc będę w domu słuchać. Tak to jest uspokajacz i też dzięki niemu przetrwalam ciąże z synkiem a teraz też używam chodź nie tak często jak we wcześniejszej ciąży.
Ja wiem ze od początku tutaj jestem histeryczka i przesadzam bo to bo tamto ale po stratach tak niestety jest :( jak człowiek ma na cmentarzu swoje dzieci to później ciężko wyprostować psychikę. Tak samo po trudnej ciąży. Więc detektor jest zbawienny ja przedwczoraj słuchałam bo mała spała pół dnia i już shiz

Wszystko jest niesprawiedliwe :( sa kobiety ktore pragną z calego serducha dziecko i je traca..sa takie co chleja i pala i dzieci rodza...:(
Jeszcze raz kochana trzymaj się..My kobiety potrafimy zniesc wiele, masz wsparcie w mężu, wierzę za za czas jakis napiszesz Nam, ze dzidzia w drodze..

Witam, niesmialo chcialabym do Was dołączyć. W grupie razniej przeżywać trudne chwile bycia w ciąży. Przynajmniej dla mnie to stres az do samego końca;)

Mam 33 lata, w domu 2.5 latka a teraz jestem w 16+4 tygodniu ciąży i ponoć ma być dziewczynka. Termin mam na samego Sylwestra;)

Pierwsze dziecko cc a karmilam na zmianę z mm - widze że wątek chwilowo o karmieniu.
Na pytanie - karmisz? Odpowiadalam - nie, głodzę. Oczywiscie ze kazda mama karmi.

Moje dziecie urodzilo sie ogromne 4.4 kg i to co moglam wyprodukować bylo mu za mało wiec mm. I tak wyszlo fajnie. Odstawil sie sam po 8 mc.
Witaj witaj[emoji8] dobre z tym karmieniem [emoji23][emoji23]
@MamaXTrzy kwitniesz kochana :) na kiedy Ty masz termin? Bo My z Maja tez dzis zaczelismy 20 tydzien :D

Ja zamierzam pokarmic 1-2 mies. Tak jak ktoras z Was napisala, nie chce byc niewolnikiem dziecka. Zamierzam zreszta godnie sie obowiazkami z M podzielic, wiec mm bedzie wygodniejsze. A więź? Hmm mozna ja nawiazac inaczej. I dokladnie tak jest, ze inne mamy potepiaja niekarmienie piersia, a swoim roczniakom wciskaja danonki....
Po pologu zamierzam wrocic do cwiczen i zapisac sie na fitness, M juz o tym wie i wie, ze bedzie siedzial z corcia. Tylko dla niego to naturalne, na sie obawiam czy wykapie mala choc raz...bo on z tych, co musza sami zrobic bo wtedy wiedza ze jest zrobione dobrze :D ja zreszta mam to samo ;) syna przebieral i kapal tylko On.

Ja bylam polatac na miescie, weszlam do lumpka i kupilam pare rzeczy :) zaraz sie pochwale.
Powoedzcie mi dziewczyny co ywazacie na temat uzywanych zabawek dla dzidzi? Byla masa zawieszek mega kolorowych za 4-5zl..wzielam jedna, bede ja prala wnie wysokiej temp. Ze dwa razy, no ale nie mam przekonania...co myslicie? Wystarczy takie wygotowanie tego?
14.12 z OM a 11.12 z USG [emoji7][emoji173]
Najwazniejsze, ze widzisz swoją wine, przutulcie sie wzajemnie i bedzie dobrze ;)
U mnie akurat od czasu ciazy wewnetrzny spokoj, ale kazda przechodzi to inaczej.
Nie becz wiecej, bo ten Maluch w brzuchu pomysli, ze ma mame bekse [emoji3]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app
Masz racje. Glupia jestem i tyle [emoji23][emoji23]
Hej dziewczyny, siedzimy właśnie z M. i zastanawiamy się nad imieniem dla synka, Antek czy Mikołaj, jakie Wam się bardziej podoba? Nie możemy znaleźć nic sensownego zaraz oszaleje:(
Jestem za Mikim [emoji173] sama o tym myślałam, ale jest jak miało być od początku
Kochane zegnam Was.......
Borysek jest juz w niebie. Serduszko przestalo bic. Jestem w szpitalu........
Jezu to straszne [emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22] !!!!! Tak strasznie mi przykro[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22] nawet nie wiem co napisać.

Ja wiem ze od początku tutaj jestem histeryczka i przesadzam bo to bo tamto ale po stratach tak niestety jest :( jak człowiek ma na cmentarzu swoje dzieci to później ciężko wyprostować psychikę. Tak samo po trudnej ciąży. Więc detektor jest zbawienny ja przedwczoraj słuchałam bo mała spała pół dnia i już shiz
Moja na szczęście jest ciagle prawie aktywna, a jak sie nie odzywa, to wystarczy kawa lub cos słodkiego i kopie. To mnie uspokaja.

Wystarczyło jedno poronienie, że tak powiem. Z tym, że nie pamietam.czy @aga6 poroniła samoistnie? Bo zeby dostac refundacje musiałam mieć wypis ze szpitala, z potwierdzeniem, że miałam łyżeczkowanie... Co wiecej, połówkowe tez mam refundowane ;)
Daga a w jaki sposób sobie "załatwiłaś" refundowane prenatalne ? Czy lekarz do którego chodzi się prywatnie może wystawić skierowanie na prenatalne na NFZ? U nas w ogóle nie robi się prenatalnych tylko dokładniejsze USG, które nazywają prenatalnym, ale tak naprawdę to żadne prenatalne, najbliżej Poznań czy Wrocław a to jakieś ponad 100 km dalej

Wszystko jest niesprawiedliwe :( sa kobiety ktore pragną z calego serducha dziecko i je traca..sa takie co chleja i pala i dzieci rodza...:(
Jeszcze raz kochana trzymaj się..My kobiety potrafimy zniesc wiele, masz wsparcie w mężu, wierzę za za czas jakis napiszesz Nam, ze dzidzia w drodze..
To prawda !!! I jak widzę to mnie az trzęsie :( patologia zawsze ma tyle że szok ...a te dzieci takie biedne potem a tu człowiek stara sie tyle lat traci jedno za drugim modli się żeby mieć wgl... albo ma a potem cis sie dzieje :( a daj spokój świat jest skomplikowany :(

reklama
Kochane zegnam Was.......
Borysek jest juz w niebie. Serduszko przestalo bic. Jestem w szpitalu........
Boże Agula, nie wiem co napisać. Tak mi przykro...
Daga a w jaki sposób sobie "załatwiłaś" refundowane prenatalne ? Czy lekarz do którego chodzi się prywatnie może wystawić skierowanie na prenatalne na NFZ? U nas w ogóle nie robi się prenatalnych tylko dokładniejsze USG, które nazywają prenatalnym, ale tak naprawdę to żadne prenatalne, najbliżej Poznań czy Wrocław a to jakieś ponad 100 km dalej
Nawet specjalnie nic nie załatwiałam, po prosru lekarz jak powoedzial sie, ze jestem po stracie to powiedział, że należą mi sie refundowane prenaatalne 1 i 2 trymestru. Chodze do niego prywatnie, dał mi skierowanie i tyle. Ale skierował mnie do kobkretnej placowki gdziemam je wykonac, moze w innym miejscu by mnie nie przyjeli, nie mam pojęcia.

Do góry