reklama
lucalew
Fanka BB :)
Ja czuję raz na jakiś czas czasem tylko raz dziennie więc będę w domu słuchać. Tak to jest uspokajacz i też dzięki niemu przetrwalam ciąże z synkiem a teraz też używam chodź nie tak często jak we wcześniejszej ciąży.Powiem Ci , ze to moj uspokajacz ... psychicznie bym nie dotarła tak daleko bez niego . Teraz ruchy jest inaczej troche ,ale wcześniej z tyg na z tydzień pytanie czy nadal żyje ... dla mnie super sprzet
motylkowelove
Ja wiem ze od początku tutaj jestem histeryczka i przesadzam bo to bo tamto ale po stratach tak niestety jest jak człowiek ma na cmentarzu swoje dzieci to później ciężko wyprostować psychikę. Tak samo po trudnej ciąży. Więc detektor jest zbawienny ja przedwczoraj słuchałam bo mała spała pół dnia i już shizJa czuję raz na jakiś czas czasem tylko raz dziennie więc będę w domu słuchać. Tak to jest uspokajacz i też dzięki niemu przetrwalam ciąże z synkiem a teraz też używam chodź nie tak często jak we wcześniejszej ciąży.
Sabi32
Wszystko jest niesprawiedliwe sa kobiety ktore pragną z calego serducha dziecko i je traca..sa takie co chleja i pala i dzieci rodza...
Jeszcze raz kochana trzymaj się..My kobiety potrafimy zniesc wiele, masz wsparcie w mężu, wierzę za za czas jakis napiszesz Nam, ze dzidzia w drodze..
Jeszcze raz kochana trzymaj się..My kobiety potrafimy zniesc wiele, masz wsparcie w mężu, wierzę za za czas jakis napiszesz Nam, ze dzidzia w drodze..
MamaXTrzy
Witaj witaj[emoji8] dobre z tym karmieniem [emoji23][emoji23]Witam, niesmialo chcialabym do Was dołączyć. W grupie razniej przeżywać trudne chwile bycia w ciąży. Przynajmniej dla mnie to stres az do samego końca
Mam 33 lata, w domu 2.5 latka a teraz jestem w 16+4 tygodniu ciąży i ponoć ma być dziewczynka. Termin mam na samego Sylwestra
Pierwsze dziecko cc a karmilam na zmianę z mm - widze że wątek chwilowo o karmieniu.
Na pytanie - karmisz? Odpowiadalam - nie, głodzę. Oczywiscie ze kazda mama karmi.
Moje dziecie urodzilo sie ogromne 4.4 kg i to co moglam wyprodukować bylo mu za mało wiec mm. I tak wyszlo fajnie. Odstawil sie sam po 8 mc.
14.12 z OM a 11.12 z USG [emoji7][emoji173]@MamaXTrzy kwitniesz kochana na kiedy Ty masz termin? Bo My z Maja tez dzis zaczelismy 20 tydzien
Ja zamierzam pokarmic 1-2 mies. Tak jak ktoras z Was napisala, nie chce byc niewolnikiem dziecka. Zamierzam zreszta godnie sie obowiazkami z M podzielic, wiec mm bedzie wygodniejsze. A więź? Hmm mozna ja nawiazac inaczej. I dokladnie tak jest, ze inne mamy potepiaja niekarmienie piersia, a swoim roczniakom wciskaja danonki....
Po pologu zamierzam wrocic do cwiczen i zapisac sie na fitness, M juz o tym wie i wie, ze bedzie siedzial z corcia. Tylko dla niego to naturalne, na sie obawiam czy wykapie mala choc raz...bo on z tych, co musza sami zrobic bo wtedy wiedza ze jest zrobione dobrze ja zreszta mam to samo syna przebieral i kapal tylko On.
Ja bylam polatac na miescie, weszlam do lumpka i kupilam pare rzeczy zaraz sie pochwale.
Powoedzcie mi dziewczyny co ywazacie na temat uzywanych zabawek dla dzidzi? Byla masa zawieszek mega kolorowych za 4-5zl..wzielam jedna, bede ja prala wnie wysokiej temp. Ze dwa razy, no ale nie mam przekonania...co myslicie? Wystarczy takie wygotowanie tego?
Masz racje. Glupia jestem i tyle [emoji23][emoji23]Najwazniejsze, ze widzisz swoją wine, przutulcie sie wzajemnie i bedzie dobrze
U mnie akurat od czasu ciazy wewnetrzny spokoj, ale kazda przechodzi to inaczej.
Nie becz wiecej, bo ten Maluch w brzuchu pomysli, ze ma mame bekse [emoji3]
Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app
Jestem za Mikim [emoji173] sama o tym myślałam, ale jest jak miało być od początkuHej dziewczyny, siedzimy właśnie z M. i zastanawiamy się nad imieniem dla synka, Antek czy Mikołaj, jakie Wam się bardziej podoba? Nie możemy znaleźć nic sensownego zaraz oszaleje
Jezu to straszne [emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22] !!!!! Tak strasznie mi przykro[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22] nawet nie wiem co napisać.Kochane zegnam Was.......
Borysek jest juz w niebie. Serduszko przestalo bic. Jestem w szpitalu........
Sabi32
Moja na szczęście jest ciagle prawie aktywna, a jak sie nie odzywa, to wystarczy kawa lub cos słodkiego i kopie. To mnie uspokaja.Ja wiem ze od początku tutaj jestem histeryczka i przesadzam bo to bo tamto ale po stratach tak niestety jest jak człowiek ma na cmentarzu swoje dzieci to później ciężko wyprostować psychikę. Tak samo po trudnej ciąży. Więc detektor jest zbawienny ja przedwczoraj słuchałam bo mała spała pół dnia i już shiz
Sabi32
@MamaXTrzy to jak bedziesz w Gliwicach, to jest szansa, ze na porodówce sie spotkamy mam taki sam termin
paulina1994
Daga a w jaki sposób sobie "załatwiłaś" refundowane prenatalne ? Czy lekarz do którego chodzi się prywatnie może wystawić skierowanie na prenatalne na NFZ? U nas w ogóle nie robi się prenatalnych tylko dokładniejsze USG, które nazywają prenatalnym, ale tak naprawdę to żadne prenatalne, najbliżej Poznań czy Wrocław a to jakieś ponad 100 km dalejWystarczyło jedno poronienie, że tak powiem. Z tym, że nie pamietam.czy @aga6 poroniła samoistnie? Bo zeby dostac refundacje musiałam mieć wypis ze szpitala, z potwierdzeniem, że miałam łyżeczkowanie... Co wiecej, połówkowe tez mam refundowane
motylkowelove
To prawda !!! I jak widzę to mnie az trzęsie patologia zawsze ma tyle że szok ...a te dzieci takie biedne potem a tu człowiek stara sie tyle lat traci jedno za drugim modli się żeby mieć wgl... albo ma a potem cis sie dzieje a daj spokój świat jest skomplikowanyWszystko jest niesprawiedliwe sa kobiety ktore pragną z calego serducha dziecko i je traca..sa takie co chleja i pala i dzieci rodza...
reklama
Dagaa11
Boże Agula, nie wiem co napisać. Tak mi przykro...Kochane zegnam Was.......
Borysek jest juz w niebie. Serduszko przestalo bic. Jestem w szpitalu........
Nawet specjalnie nic nie załatwiałam, po prosru lekarz jak powoedzial sie, ze jestem po stracie to powiedział, że należą mi sie refundowane prenaatalne 1 i 2 trymestru. Chodze do niego prywatnie, dał mi skierowanie i tyle. Ale skierował mnie do kobkretnej placowki gdziemam je wykonac, moze w innym miejscu by mnie nie przyjeli, nie mam pojęcia.Daga a w jaki sposób sobie "załatwiłaś" refundowane prenatalne ? Czy lekarz do którego chodzi się prywatnie może wystawić skierowanie na prenatalne na NFZ? U nas w ogóle nie robi się prenatalnych tylko dokładniejsze USG, które nazywają prenatalnym, ale tak naprawdę to żadne prenatalne, najbliżej Poznań czy Wrocław a to jakieś ponad 100 km dalej