reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

@EklerkaDaria tak mam Joggera w tej chwili syn i wózek są u teściowej,ale ja syna zapinam tylko na te szelki dolne A górne wyciągnęłam bo mnie denerwowaly :p

Ostatnia edycja:
reklama
@HappyElephant kochana napewno przydała by Ci się chwila oddechu od KP, ja karmiła syna prawie 1,5 roku zaczęłam odstawiac że względu na 2 dzidziusia żeby starszy nie był zazdrosny. Gdyby nie 2 bobo pewnie karmiła bym dalej, uważam że mleko matki to najlepsze co mogę dac swojemu dziecku, wiadomo wymaga to trochę poświęcenia. Nie chce wyjść na jakąś laktoterrorystke, drugie bobo też zamierzam karmić jak najdłużej, szkoda było by z tego rezygnować aby przejść na mm. No nie oszukujmy się nawet najlepsze MM nie ma takich właściwości co mleko matki. To jest moje zdanie nikogo nie oceniam ani nie krytykuje każdy robi tak jak czuje się najlepiej :)
Ja bardzo marzyłam o KP i udało się tylko 6 miesięcy, mieszanie tzn swoje i mm. Po czasie i tak cieszylam się że chociaż tyle ale z tyłu głowy że może mogłam zrobić coś jeszcze. Mam wklesle piersi i musiałam karmić przez nakładki, odciagalam też jeśli wychodzilam gdzieś z synkiem lub dostał mm. Dla mnie osobiście to był czas tylko mój i synka i wszystko inne się nie liczyło. Mam ogromną nadzieję że teraz będzie lepiej - będę bardzo próbować a czas i tak wszystko zweryfikuje.

@MamaXTrzy kwitniesz kochana :) na kiedy Ty masz termin? Bo My z Maja tez dzis zaczelismy 20 tydzien :D

Ja zamierzam pokarmic 1-2 mies. Tak jak ktoras z Was napisala, nie chce byc niewolnikiem dziecka. Zamierzam zreszta godnie sie obowiazkami z M podzielic, wiec mm bedzie wygodniejsze. A więź? Hmm mozna ja nawiazac inaczej. I dokladnie tak jest, ze inne mamy potepiaja niekarmienie piersia, a swoim roczniakom wciskaja danonki....
Po pologu zamierzam wrocic do cwiczen i zapisac sie na fitness, M juz o tym wie i wie, ze bedzie siedzial z corcia. Tylko dla niego to naturalne, na sie obawiam czy wykapie mala choc raz...bo on z tych, co musza sami zrobic bo wtedy wiedza ze jest zrobione dobrze :D ja zreszta mam to samo ;) syna przebieral i kapal tylko On.

Ja bylam polatac na miescie, weszlam do lumpka i kupilam pare rzeczy :) zaraz sie pochwale.
Powoedzcie mi dziewczyny co ywazacie na temat uzywanych zabawek dla dzidzi? Byla masa zawieszek mega kolorowych za 4-5zl..wzielam jedna, bede ja prala wnie wysokiej temp. Ze dwa razy, no ale nie mam przekonania...co myslicie? Wystarczy takie wygotowanie tego?

Moje łowy :) za wszystko lacznie z ta zawieszka z drugiej foty dalam 30zl. Uwielbiam lumpki, tylko malo ich u mnie :(
Screenshot_2018-07-20-16-13-43.png
Screenshot_2018-07-20-16-13-11.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-20-16-13-43.png
    Screenshot_2018-07-20-16-13-43.png
    200,1 KB · Wyświetleń: 316
  • Screenshot_2018-07-20-16-13-11.png
    Screenshot_2018-07-20-16-13-11.png
    860,1 KB · Wyświetleń: 311
Ale szalejecie z zakupami. Ja jeszcze ani jednej rzeczy. Po pierwsze czekam do ust do 8 sierpnia po drugie jeśli się potwierdzi dziewczynka to ubranek mam masę po mojej córce i po bratowej którą dopiero urodziła. Ale muszę za to kupić wszystko pozostałe bo wydalam wanienka itp. Rozglądam.sie za używanym wózkiem.

@EklerkaDaria tak mam Joggera w tej chwili syn i wózek są u teściowej,ale ja syna zapinam tylko na te szelki dolne A górne wyciągnęłam bo mnie denerwowaly :p
To dupa, muszę w sklepie podpatrzeć. Bo chyba nie tak zamontowałam jak trzeba :p. Ale mam jeszcze dużo czasu do spacerówki ;). Mimo wszystko dzięki :).
@PaniAg witaj!
Co do karmienia... Też uważam, ze mleko matki nie zastąpi żadne mleko modyfikowane. Ale każda z nas ma wybór i siłą nikogo się nie zmusi. Teściowa, jak już kiedyś wspominałam jest położną środowiskową i zachęca do karmienia, przekonuje ale nic na sile. Z tego co opowiada, dużo jest teraz matek, które rezygnują z karmienia piersią i powodów milion. Nic na sile, bo tak jak mówi teraz te mleka co są to nie te co kiedyś.
Ja karmiłam bite 4 miesiące i pewnie jeszcze bym karmiła gdyby nie żółtaczka. Pediatra kazała odstawić na tydzień od piersi. Ściągałam, mroziłam przez ten tydzień ale niestety jak później odstawiłam syna do piersi był ryk i krzyk. Próbowałam kilka razy powrotu do karmienia piersią ale bezskutecznie. Dostał butle, od razu pił szczęśliwy. Moje odmrożone przelałam do butelki i znowu ryk i krzyk. I tak skończyło się karmienie piersią :(. Widać ewlidętnie sztuczne było lepsze :p.
Teraz mam zamiar karmić do czerwca, jak będzie.... zobaczymy :)

@MamaXTrzy kwitniesz kochana :) na kiedy Ty masz termin? Bo My z Maja tez dzis zaczelismy 20 tydzien :D

Ja zamierzam pokarmic 1-2 mies. Tak jak ktoras z Was napisala, nie chce byc niewolnikiem dziecka. Zamierzam zreszta godnie sie obowiazkami z M podzielic, wiec mm bedzie wygodniejsze. A więź? Hmm mozna ja nawiazac inaczej. I dokladnie tak jest, ze inne mamy potepiaja niekarmienie piersia, a swoim roczniakom wciskaja danonki....
Po pologu zamierzam wrocic do cwiczen i zapisac sie na fitness, M juz o tym wie i wie, ze bedzie siedzial z corcia. Tylko dla niego to naturalne, na sie obawiam czy wykapie mala choc raz...bo on z tych, co musza sami zrobic bo wtedy wiedza ze jest zrobione dobrze :D ja zreszta mam to samo ;) syna przebieral i kapal tylko On.

Ja bylam polatac na miescie, weszlam do lumpka i kupilam pare rzeczy :) zaraz sie pochwale.
Powoedzcie mi dziewczyny co ywazacie na temat uzywanych zabawek dla dzidzi? Byla masa zawieszek mega kolorowych za 4-5zl..wzielam jedna, bede ja prala wnie wysokiej temp. Ze dwa razy, no ale nie mam przekonania...co myslicie? Wystarczy takie wygotowanie tego?
Jeśli chodzi o zabawki, to nie popadajmy w paranoje. W sklepie tez dotykają tego różne osoby. Uważam, ze wypranie powinno spokojnie wystarczyć.

reklama
Ale szalejecie z zakupami. Ja jeszcze ani jednej rzeczy. Po pierwsze czekam do ust do 8 sierpnia po drugie jeśli się potwierdzi dziewczynka to ubranek mam masę po mojej córce i po bratowej którą dopiero urodziła. Ale muszę za to kupić wszystko pozostałe bo wydalam wanienka itp. Rozglądam.sie za używanym wózkiem.
Ja chyba dlatego, ze nie mialam kompletnie nic..nie zostalo nic po dzieciach, bo kolejnego nie planowalam :) ale teraz z radiscia chodze i kupuje. Tylko narazie przystopuje, bo kolezanka wyslala mi pake duza, zobaczymy co tam bedzie ;)

Do góry