reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu wózka juz teraz? Znalazłam blisko mnie fajną oferte na olx, moj wymarzony wozek w super cenie... I sow zastanawiam.
Ja bym kupiła, zawsze jak się rozmyślisz to możesz odsprzedać :) ja też ostatanio trafiłam na super okazje, ale nie mam gdzie trzymać więc się nie zdecydowałam :(

reklama
Mezu jechal na spotkanie do innego miasta, zarałam się z nim i zaliczyłam centrum handlowe. W Smyku faktycznie jeszcze nizsze ceny. Kupilam dwa 3paki body po 15 i 20zł i 3pak pajacy za 40zł. Nawet nie wiedzialam ze pajace maja teraz zawijane niedrapki. Super sprawa :).
Bylam tez w hm i sa getry po 10zl i po 20zl spodnie na gumce jak by ktos byl zainteresowany to fajne. Polecam. Getry juz mam na sobie ;). Dla nowordkow nic ciekawego z wyprzedazy nie znalazlam. Na dziale dziewczęcym zdecydowanie wiecej niz na chłopięcym.

Moj mówi ze zachowuje się tak jakbym za tydzień rodziła... Hihi :wink:.

Kochana wg lekarzy najbezpieczniejsze sa dwa lata tak jak Diana pisze. Ja juz kiedys pisałam ze moja bratowa zaszla po ponad roku od cc i poporonila. W 12 tyg serduszko przestalo bic. Lekarz powiedzial ze macica nie byla gotowa.
A moja sasiadka zaszła po 10mc. Lekarz powiedzial jej ze jest ryzykanka. Spotkałam ja na badaniu kwi z nosidlem i juz dość pokaźnym brzusiem. Podziwiam ;).
Generalnie lepiej dłużej odczekać ale lekarze pozwalają na min rok. U nas będzie 3 lata i też się martwiłem czy np zrostow nie ma. Myślę też że to indywidualna sprawa u każdej organizm inny.

@PatkaPatka jasne, takie maleństwa to lubie szyc :) a teraz musze zajac czyms glowe., bo ewidentnie za duzo myślę i pierdoly stwarzam :)

@Anet23 cos jest na rzeczy, mamy jazdy w ciazy, ja sie tyle M bie czepialam przez caly czas co sie znamy jak teraz w ciazy..i to o pierdoly totalne, bo nie powiedzial kocham, bo kota glaska wiecej niz mnie, bo nie przytulil, bo buzki z pracy nie wyslal...nosz k**wa. Mam dosc :D dzis juz myslalam o co by sie przyczepic, ale odpuscilam, a juz palucha mialam na klawiaturze....

Wczoraj tez wylam, bo co? Bo M pisze ze mnie podrzuci do lekarza i najwyzej wroci do pracy :crazy: no to mu napisalam co mysle. Ale ze wizyta jednak na 20 byla, to wrocil i pojechalismy razem. Jak wszedl do domu, to zerkal na mnie, a ja usmiech od ucha do ucha..ze skrajnosci w skrajnosc.

A dzis mu napisalan rano ze go Kocham, po czym On mi tez..no to ja usmiech, a za chwile mysle, dlaczego to On mi pierwszy nie napisal :szok: takie akcje mialam jakies 16 lat temu..jako nastolatka.

Generalnie lepiej dłużej odczekać ale lekarze pozwalają na min rok. U nas będzie 3 lata i też się martwiłem czy np zrostow nie ma. Myślę też że to indywidualna sprawa u każdej organizm inny.

Pewnie ze indywidualna. Bratowa miała właśnie mega zrosty. Nawet teraz podczas cc jej lekarz pytal kto ja szył bo jej macica to masakra.
Dzięki za info odnoście tych bodziaków. Pamiętam ze kiedys lubilam te z Tesco i czasem fajne promocje byly. Ale to bylo dawno. Moj mowi ze i tak jestem dobra bo prawie wszystko pamiętam a syn ma ponad 8lat ale ja juz tak mam ;).
Pierwsze wyczekane, wypragnione i wymodlone... I drugie tez :).

@PatkaPatka jasne, takie maleństwa to lubie szyc :) a teraz musze zajac czyms glowe., bo ewidentnie za duzo myślę i pierdoly stwarzam :)

@Anet23 cos jest na rzeczy, mamy jazdy w ciazy, ja sie tyle M bie czepialam przez caly czas co sie znamy jak teraz w ciazy..i to o pierdoly totalne, bo nie powiedzial kocham, bo kota glaska wiecej niz mnie, bo nie przytulil, bo buzki z pracy nie wyslal...nosz k**wa. Mam dosc :D dzis juz myslalam o co by sie przyczepic, ale odpuscilam, a juz palucha mialam na klawiaturze....

Wczoraj tez wylam, bo co? Bo M pisze ze mnie podrzuci do lekarza i najwyzej wroci do pracy :crazy: no to mu napisalam co mysle. Ale ze wizyta jednak na 20 byla, to wrocil i pojechalismy razem. Jak wszedl do domu, to zerkal na mnie, a ja usmiech od ucha do ucha..ze skrajnosci w skrajnosc.

A dzis mu napisalan rano ze go Kocham, po czym On mi tez..no to ja usmiech, a za chwile mysle, dlaczego to On mi pierwszy nie napisal :szok: takie akcje mialam jakies 16 lat temu..jako nastolatka.

Sabi niezle... faktycznie jak nastolatka.
Ja jestem jakos dziwnie spokojna. Czasem mnie moj wkurzy czymś, ale ogólnie nie narzekam, moze dlatego ze znamy się jak łyse konie... Hihi :wink: 17lat... wystarczy spojrzenie...

Sabi niezle... faktycznie jak nastolatka.
Ja jestem jakos dziwnie spokojna. Czasem mnie moj wkurzy czymś, ale ogólnie nie narzekam, moze dlatego ze znamy się jak łyse konie... Hihi :wink: 17lat... wystarczy spojrzenie...
My sie znamy duzo mniej, ale jest tak samo, znamy sie juz tak dobrze, ze w jakis kiepski dzien tylko zerkamy na siebie :D a M to juz tak mnie wyczuc potrafi, ze masakra, nic nie ukryje ;)
Te wahania nastroju mnie wykanczaja, chce spokoju...bo nie man sie czego przyczepic, a szukam na siłę. Jest mi z tym zle, ale musze sie powstrzymywać :(

Ja pierdziele wracamy z Castoramy, oczywiscie pokloceni o kolory farb i tapete. Masakra, juz bym wolala zeby Michał miał w dupie jak wyglada pokoj, wystroj itd... ale on taki nie jest niestety. To ma swoje plusy ale i minusy. Mamy totalnie inny gust. Ja NIENAWIDZE wrecz pstrokatych kolorow, w ogolw kolorow nie lubie. Dla mnoe wszystko mogloby byc biale, bezowe albo szare. Wiec jak mi powiedzial "moze pomalujmy sypialnie na zółto/fioletowo" to myslalam, ze go skrzywdze w tym sklepie.

Dagaa to powiem Ci szczerze kochana ze przy budowie byście się "pozabijali". Nam dziś w Casto wybranie paneli do meza biura zejelo 5min ;).
Ale zeby nie bylo tak kolorowo wczoraj mowi mojemu wieczoram ze chce kore do skalniaka... On ze nie bedzie dźwigal... Ja zeby sam panele wybral i skończyłam temat. A dzis jest i kora i panele... ;) .

reklama
Dziewczyny czy kupujecie takie body bez zapięcia z boku? Zastanawiam sie nad takim zestawem ale chyba zdania sa podzielone... podobno większe dziecko powyżej rozm 62 juz mozna łatwo w to ubrać?? I jeszcze pytanko czy kupujecie takie grubsze rajstopki na zimę czy nie sa praktyczne? Zobacz załącznik 878408

Ania fajne bodziaki :). Ja takie lubie i juz tez takie pokupowalam ale na 56. Do szpitala trzeba kilka zmian. Wydaje mi się ze nawet duze dziecko w 62 bedzię "pływać". Pajacy tylko zakładanych przez glowe nie lubie, lepsze cale na napki.

Do góry