reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A czujecie kopniaczki jak stoicie czy leżycie? Ja na stojąco w ogole nie czuje ani jak leze płasko, tylko czuje w pozycji półleżącej :)

Ja czuje najbardziej jak leze na plecach :) jak siedze tez nie raz kopa dostane :D wogole w poprzedniej ciazy pani doktor kazala mi zapamietac date pierwszych ruchow i wpisywala to w karte ciazy :)

reklama
Współczuję kochana, mam nadzieję że koleżanka wygra cokolwiek by się nie działo.
Ja dzisiaj pisałam trochę z moją znajoma która maluszka straciła niedawno w 24tc.
Jutro idzie kupować wszystko dla niego do pogrzebu :/ przerażające, a nikt nie wie czemu umarł.
W pl coś takiego by raczej nie przeszło. Ot umarł i już.
Zdarza się i w PL niestety. Koleżanka z którą leżałam na patologii ciąży jedno dziecko straciła w 18 tc chłopczyk. Prawdopodobnie niewydolność szyjki. Nie było szans żeby go uratować. Druga córeczkę straciła w 27 tc ponoć zakażenie wewnątrz maciczne. Była pod kontrolą profesora a mimo wszystko straciła 2 maluszków aż na samo wspomnienie płakać mi się chce bo jeszcze w szpitalu smialysmy się że będziemy razem rodzic w boksie/pokoju obok. A potem taka wiadomość. Widziałam malutką - piękna mała kruszynka z blond wloskami [emoji24]

Ja pierdziele wracamy z Castoramy, oczywiscie pokloceni o kolory farb i tapete. Masakra, juz bym wolala zeby Michał miał w dupie jak wyglada pokoj, wystroj itd... ale on taki nie jest niestety. To ma swoje plusy ale i minusy. Mamy totalnie inny gust. Ja NIENAWIDZE wrecz pstrokatych kolorow, w ogolw kolorow nie lubie. Dla mnoe wszystko mogloby byc biale, bezowe albo szare. Wiec jak mi powiedzial "moze pomalujmy sypialnie na zółto/fioletowo" to myslalam, ze go skrzywdze w tym sklepie.

Haha szczerze? tez bym nie chciala tak pomalowanej sypialni ;) tez najbardziej lubie kolor szary a moj maz ciagle narzeka :D
wczoraj tez sie z nim poklocilam ale nie pytajcie o co... pozniej troche przesadzil kazalam mu sie juz wiecej do mnie nie odzywac i tak milczelismy do konca dnia, troche sobie poplakalam a dzis jeszcze nie wrocil do domu po pracy, konczy o 15... ale mam go gdzies, no to sie wyzalilam eh

Zdarza się i w PL niestety. Koleżanka z którą leżałam na patologii ciąży jedno dziecko straciła w 18 tc chłopczyk. Prawdopodobnie niewydolność szyjki. Nie było szans żeby go uratować. Druga córeczkę straciła w 27 tc ponoć zakażenie wewnątrz maciczne. Była pod kontrolą profesora a mimo wszystko straciła 2 maluszków aż na samo wspomnienie płakać mi się chce bo jeszcze w szpitalu smialysmy się że będziemy razem rodzic w boksie/pokoju obok. A potem taka wiadomość. Widziałam malutką - piękna mała kruszynka z blond wloskami [emoji24]

I nie uratowali dziecka z 27 tyg ciazy? Moja ciocia urodzila jakos w takich tyg, spedzili mnostwo czasu w szpitalu ale go uratowali fakt faktem jest niepelnosprawny ale zyje i go kochaja nad zycie :)

Haha szczerze? tez bym nie chciala tak pomalowanej sypialni ;) tez najbardziej lubie kolor szary a moj maz ciagle narzeka :D
wczoraj tez sie z nim poklocilam ale nie pytajcie o co... pozniej troche przesadzil kazalam mu sie juz wiecej do mnie nie odzywac i tak milczelismy do konca dnia, troche sobie poplakalam a dzis jeszcze nie wrocil do domu po pracy, konczy o 15... ale mam go gdzies, no to sie wyzalilam eh
Hehe no i nie bedzie tak pomalowana, bo sie nie zgodziłam. Wybralismy (a raczej wybrałam) bardzo jasny szary :)
Każdy ma swoj gust, niektorzy lubią pstrokate kolory, czerwienie w salonie, granaty... No ale ja nie i u mnie coś takiego nie przejdzie nigdy. Ja nawet bluzki zółtej czy innej pstrokatej nie założe [emoji14]
Dobrze, ze nie jestesmy małzenstwem bo w pazdzierniku robimy łazienke i chyba byłby rozwod hehehe:p

A czujecie kopniaczki jak stoicie czy leżycie? Ja na stojąco w ogole nie czuje ani jak leze płasko, tylko czuje w pozycji półleżącej :)
Ja juz w kazdej pozycji..czy chodze, czy siedze czy leze :)

Uszylam kolejnego dresa do kawy oczywsicie ;) a teraz ide smazyc nalesniki z serkiem i borowkami :D

Któraś z Was pytala czy ciuszki szyte będę
Screenshot_2018-07-17-16-34-17.png
takze wystawiac,moge wstawiac tylko to ja juz bede syzla, bo mama zdecydowanie bardziej woli poscielowe rzeczy :)

Załączniki

• Screenshot_2018-07-17-16-34-17.png
    Screenshot_2018-07-17-16-34-17.png
    376,3 KB · Wyświetleń: 321
Dzien dobry :D
Alez pogoda...a chcialam sie do tesco przespacerowac:cool: leje od rana.
W zwiazku z pogoda, zrobie sobie druga kawke i odpale maszyne ;)

Napisalam mamie, zeby zestawila materialy jakie ma ze soba, to bede na zakupowym wrzucac fotki, sowki, poduszki motylki jesli bedziecie chetne, to takze jakies powstawiam. Ja sie ciesze, bo mama sytuacje ma srednia finansowa, to choc troszke dorobi sobie :)

Dziewczyny jak jest oznaczona dlugosc dzidzi? Dostalam wydrukowane zdjecie z pomiarami i niebwien gdzie szukac :/ wage znalazlam ale dlugosci jakos nie potrafie..
Teraz mierzy się maleństwa od główki po stópki CHL.

reklama
Ja juz w kazdej pozycji..czy chodze, czy siedze czy leze :)

Uszylam kolejnego dresa do kawy oczywsicie ;) a teraz ide smazyc nalesniki z serkiem i borowkami :D

Któraś z Was pytala czy ciuszki szyte będęZobacz załącznik 878444 takze wystawiac,moge wstawiac tylko to ja juz bede syzla, bo mama zdecydowanie bardziej woli poscielowe rzeczy :)
Sabi czyli jak poznam płeć to możemy sobie troche pohandlować? Są piękne :)

Do góry