reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja mam dod usg w 34tc ale wtedy też raczej skupia się nie na pomiarach a na łożysk czy się unióslo.
No nic, pójdę na usg prywatnie po Polsce albo w Polsce i się dowiem wszystkiego. I też, jeśli się nie podniesie to poród naturalny odpada, ale okaże się dopiero w 34tc więc jak do cholery ja mam się nastawić na poród siłami natury skoro nie wiem czy będę miała szansę spróbować? Lub jak mam planować kolejne dzidzi za rok skoro przy cc trzeba conajmniej 2 lata odczekać? Eeeeech .....
Myślę że wszystko jest możliwe i szansa na SN i niestety ze będzie cc. Mamy jeszcze czas bo ja też mam ok 2 cm od ujścia łożysko że się podniesie. A po cc wystarczy już rok [emoji3] Życzę nam wszystkim żeby porody były szybkie i bezproblemowe i jak najmniej bolesne [emoji8]

reklama
Dziewczyny czy kupujecie takie body bez zapięcia z boku? Zastanawiam sie nad takim zestawem ale chyba zdania sa podzielone... podobno większe dziecko powyżej rozm 62 juz mozna łatwo w to ubrać?? I jeszcze pytanko czy kupujecie takie grubsze rajstopki na zimę czy nie sa praktyczne? Zobacz załącznik 878408
Mam takich sporo i szczerze to je wolałam bardziej niż z zapięciem - mniej pracy i np stresu że dziec się obudzi i kombinacji a takie bez zapięcia są szerokie więc spokojnie można ubrać.

Boże tak się najadłam, że zaraz wybuchne.. U nas dzisiaj klasyczny obiad jak na piątek, rybka, ziemniaki i kiszona kapusta, mogłabym jeść to 3x dziennie, tylko gdzie to upychać :D

Małe przed chwilą znowu się tak rozepchało, że nawet M. był w stanie bez problemu zobaczyć gdzie się ułożyło ;) zastanawiam się tylko czemu tak bardzo się rozpycha a ja nie czuje ruchów.. hmm..

Haha szczerze? tez bym nie chciala tak pomalowanej sypialni ;) tez najbardziej lubie kolor szary a moj maz ciagle narzeka :D
wczoraj tez sie z nim poklocilam ale nie pytajcie o co... pozniej troche przesadzil kazalam mu sie juz wiecej do mnie nie odzywac i tak milczelismy do konca dnia, troche sobie poplakalam a dzis jeszcze nie wrocil do domu po pracy, konczy o 15... ale mam go gdzies, no to sie wyzalilam eh
Ahh Ci faceci mój też mnie dzisiaj doprowadził do łez. Mam jutro 2 wizyty, o których rozmawialiśmy już jakiś czas i ciągle mu przypomniałam żeby wziął wolne bo ja z synkiem nie pojadę tyle km komunikacja publiczną a nie mamy nikogo kto mógłby się nim zająć a on dzisiaj do mnie jak mu przypomniałam znowu że trudno ale on wolnego nie bierze... Ahh poryczalam się z tego wszystkiego a mój niespełna 3 letni synek - mamo nie płacz i podał mi chusteczke. Mąż po godzinie zadzwonił że jednak weźmie to wolne ale jak go wywala to będzie moja wina. Cały dzień przez to wszystko boli mnie brzuch ahh

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu wózka juz teraz? Znalazłam blisko mnie fajną oferte na olx, moj wymarzony wozek w super cenie... I sow zastanawiam.

Myślę że wszystko jest możliwe i szansa na SN i niestety ze będzie cc. Mamy jeszcze czas bo ja też mam ok 2 cm od ujścia łożysko że się podniesie. A po cc wystarczy już rok [emoji3] Życzę nam wszystkim żeby porody były szybkie i bezproblemowe i jak najmniej bolesne [emoji8]

Kochana wg lekarzy najbezpieczniejsze sa dwa lata tak jak Diana pisze. Ja juz kiedys pisałam ze moja bratowa zaszla po ponad roku od cc i poporonila. W 12 tyg serduszko przestalo bic. Lekarz powiedzial ze macica nie byla gotowa.
A moja sasiadka zaszła po 10mc. Lekarz powiedzial jej ze jest ryzykanka. Spotkałam ja na badaniu kwi z nosidlem i juz dość pokaźnym brzusiem. Podziwiam ;).

I nie uratowali dziecka z 27 tyg ciazy? Moja ciocia urodzila jakos w takich tyg, spedzili mnostwo czasu w szpitalu ale go uratowali fakt faktem jest niepelnosprawny ale zyje i go kochaja nad zycie :)
Niestety mimo walki o nią nie udało się przywrócić krążenia. Koleżanka będąc w szpitalu zgłaszała położnym że nie czuję ruchów to mówiły że po sterydach na płuca pewnie śpi ale nie dawało jej to spokoju więc w końcu wzieli ja na badania i okazało się że coś jest nie tak na ktg że serduszko za szybko bije i ja odrazu na stół ale było już za późno [emoji24]

reklama
Do góry