reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ale mam zagwostkę.. przed środową wizytą, postanowiłam sprawdzić ile cm ostatnio miał dzidź, patrze na zdjęcie dokładniej a tam przy płci napisane "female", patrze na wcześniejsze wszędzie "other". Pytałam ostatnio o płeć, mówił, że za szybko.. a teraz patrze płeć wpisana. Pomylił się? Nie był pewny? Nie zmienił po poprzedniej pacjentce? Sama nie wiem..

Female nie oznacza plec dziecka tylko plec twoja :D ja tez mam female a mowil ze chlopiec :)

reklama
Female nie oznacza plec dziecka tylko plec twoja :D ja tez mam female a mowil ze chlopiec :)
To po co wcześniej wpisywał, że other? :D zresztą na usg koleżanek które miały chłopca mają male :D Po drugie raczej mężczyźni do gina nie chodzą, żeby miał określać ich płeć na usg :D no sama nie wiem :p

Zapytam mamy, a jesli bedzie cos w szarosci ale nie koniecznie sloniki, to mogloby byc?

Ja za to dzis tez jem jak opetana. Najpierw obiad, potem batonik, czipsy a teraz caly talerz sobie nakroilam brzoskwiń, anansa i borowek :D

Szarości i zielenie, niebieskiego jak troszke bedzie to tez ok ale to kolor za którym szczegolnie nie przepadam. Wzór moze byc obojetnie jaki. Dzięki z góry :)

Mam takie pytanie. Jak to jest z tymi rożkami? Długo maluszki w nich śpią? Przy synu używałam to tylko w szpitalu, bo taki byl wymóg. Ale on urodził się na początku upalnego lata, więc w domu spał przykryty tylko bambusową poduszką, a od jesieni to już śpiworek, bo kołderką zawsze skopywał.
Moja córka jest z października i dość długo uzywalismy rozka, na początku z wygody a potem już jako kolderka. Teraz myślę że też się przyda. Ja będę szyć podobne do sabi tylko ciut grubsze bo bawelna z minky.

Zapytam mamy, a jesli bedzie cos w szarosci ale nie koniecznie sloniki, to mogloby byc?

Ja za to dzis tez jem jak opetana. Najpierw obiad, potem batonik, czipsy a teraz caly talerz sobie nakroilam brzoskwiń, anansa i borowek :D

Sabi mam taki zestawik po synu:
Link do: MAMO-TATO pościel 5-el Śpiący miś w zieleni do łóżeczka 60x120cm - Moskitiera

Wtedy się w nim zakochałam ;) i nadal tak jest wiec zeby cos pasowało...

I ja jem dziś jak szalona. Moze to ta pogoda ;). Na coś zwalic trzeba...

To po co wcześniej wpisywał, że other? :D zresztą na usg koleżanek które miały chłopca mają male :D Po drugie raczej mężczyźni do gina nie chodzą, żeby miał określać ich płeć na usg :D no sama nie wiem :p

Nie wiem :) ja to mam napisane przy moich danych.
U mnie to usg co uzywaja ginegolodzy uzywaja tez inni lekarze z innej dziedziny.

A no to wtedy ma sens określanie płci :) ale dalej zastanawia mnie więc to "other".. no nic, dowiem się w środę, muszę jakoś wytrwać.
Ja mam od samego początku wpisane "female" a przeciez w 7tc nie bylo widać płci :) aparat do usg jest wykorzystywany też w innych dziedzinach, nie tylko w ginekologii :) ale jezeli liczysz na coreczke to trzymam kciuki z całych sił, zeby marzenie sie spelnilo :*

reklama
Ja mam od samego początku wpisane "female" a przeciez w 7tc nie bylo widać płci :) aparat do usg jest wykorzystywany też w innych dziedzinach, nie tylko w ginekologii :) ale jezeli liczysz na coreczke to trzymam kciuki z całych sił, zeby marzenie sie spelnilo :*
No to muszę być cierpliwa :) na pewno macie rację ale jak to wypatrzyłam to tak się ucieszyłam, że szok :D jeszcze tylko przetrwać jutro i już :D

Do góry