reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ale mam zagwostkę.. przed środową wizytą, postanowiłam sprawdzić ile cm ostatnio miał dzidź, patrze na zdjęcie dokładniej a tam przy płci napisane "female", patrze na wcześniejsze wszędzie "other". Pytałam ostatnio o płeć, mówił, że za szybko.. a teraz patrze płeć wpisana. Pomylił się? Nie był pewny? Nie zmienił po poprzedniej pacjentce? Sama nie wiem..

Female nie oznacza plec dziecka tylko plec twoja :D ja tez mam female a mowil ze chlopiec :)

reklama
Female nie oznacza plec dziecka tylko plec twoja :D ja tez mam female a mowil ze chlopiec :)
To po co wcześniej wpisywał, że other? :D zresztą na usg koleżanek które miały chłopca mają male :D Po drugie raczej mężczyźni do gina nie chodzą, żeby miał określać ich płeć na usg :D no sama nie wiem :p

Zapytam mamy, a jesli bedzie cos w szarosci ale nie koniecznie sloniki, to mogloby byc?

Ja za to dzis tez jem jak opetana. Najpierw obiad, potem batonik, czipsy a teraz caly talerz sobie nakroilam brzoskwiń, anansa i borowek :D

Szarości i zielenie, niebieskiego jak troszke bedzie to tez ok ale to kolor za którym szczegolnie nie przepadam. Wzór moze byc obojetnie jaki. Dzięki z góry :)

Mam takie pytanie. Jak to jest z tymi rożkami? Długo maluszki w nich śpią? Przy synu używałam to tylko w szpitalu, bo taki byl wymóg. Ale on urodził się na początku upalnego lata, więc w domu spał przykryty tylko bambusową poduszką, a od jesieni to już śpiworek, bo kołderką zawsze skopywał.
Moja córka jest z października i dość długo uzywalismy rozka, na początku z wygody a potem już jako kolderka. Teraz myślę że też się przyda. Ja będę szyć podobne do sabi tylko ciut grubsze bo bawelna z minky.

Zapytam mamy, a jesli bedzie cos w szarosci ale nie koniecznie sloniki, to mogloby byc?

Ja za to dzis tez jem jak opetana. Najpierw obiad, potem batonik, czipsy a teraz caly talerz sobie nakroilam brzoskwiń, anansa i borowek :D

Sabi mam taki zestawik po synu:
Link do: MAMO-TATO pościel 5-el Śpiący miś w zieleni do łóżeczka 60x120cm - Moskitiera

Wtedy się w nim zakochałam ;) i nadal tak jest wiec zeby cos pasowało...

I ja jem dziś jak szalona. Moze to ta pogoda ;). Na coś zwalic trzeba...

To po co wcześniej wpisywał, że other? :D zresztą na usg koleżanek które miały chłopca mają male :D Po drugie raczej mężczyźni do gina nie chodzą, żeby miał określać ich płeć na usg :D no sama nie wiem :p

Nie wiem :) ja to mam napisane przy moich danych.
U mnie to usg co uzywaja ginegolodzy uzywaja tez inni lekarze z innej dziedziny.

A no to wtedy ma sens określanie płci :) ale dalej zastanawia mnie więc to "other".. no nic, dowiem się w środę, muszę jakoś wytrwać.
Ja mam od samego początku wpisane "female" a przeciez w 7tc nie bylo widać płci :) aparat do usg jest wykorzystywany też w innych dziedzinach, nie tylko w ginekologii :) ale jezeli liczysz na coreczke to trzymam kciuki z całych sił, zeby marzenie sie spelnilo :*

reklama
Ja mam od samego początku wpisane "female" a przeciez w 7tc nie bylo widać płci :) aparat do usg jest wykorzystywany też w innych dziedzinach, nie tylko w ginekologii :) ale jezeli liczysz na coreczke to trzymam kciuki z całych sił, zeby marzenie sie spelnilo :*
No to muszę być cierpliwa :) na pewno macie rację ale jak to wypatrzyłam to tak się ucieszyłam, że szok :D jeszcze tylko przetrwać jutro i już :D

Do góry