reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witajcie od jakiegoś czasu Was sporadycznie podczytuje postanowiłam dołączyć czy mogę ?? Mam 35 lat i 10 letnia córkę. Teraz jestem w 19 tyg. Jak na razie brzuch niewielki i nie czuję wyraźnych ruchów co mnie trochę martwi ale z racji że jestem krępej budowy daję nam czas. Termin mam na 10 grudnia po padaniach prenatalnych przesunął się na 6.
Witaj i rozgosc się. Dziewczyny nie martwcie się że jeszcze nie czujecie swoich kruszynek na tym etapie. To normalne i dopiero zaczną się porządne kopniaki w krotce. Ja pierwsze smyranko poczułam jakieś 3 tyg temu i w dalszym ciągu są bardzo sporadycznie odczuwalne nawet co kilka dni i to jest normalne. Z synkiem w poprzedniej ciąży leżałam praktycznie cała ciąże i mimo ogromnej mojej wagi czułam ruchy. Wsluchiwalam się w swój organizm bo mnialam na to czas. Teraz niestety stety przy synku nie mam czasu leżeć i się wschuchiwac ale od czasu do czasu kruszynka daje o sobie znać [emoji3]

reklama
Dziewczyny u mnie +3 ale staram się ograniczac... Ze wzgledu na wage poczatkowa :(. Gdybym sobie "pofolgowała" pewnie +10 juz bym miała.
Jak ja zazdroszcze tym co nie maja tendencji do tycia...

Kalosze dla syna kupione. Z nim isc do sklepu to masakra... Te za duze, te za male, te niewygodne... Ehhh faceci... A kolejny w brzusiu :wink:.
I poczynilam pierwsze zakupy dla brzusia... :tak::tak::tak:. 3 pary body za niecale 20zl. Pierwszy raz weszlam do sklepu Texstil. Nie mialam pojecia ze taki istnieje... Bodziaki przecenione na 4.99 i 7.99zl. Dość fajne :).

Dziewczyny mam.dość tego dnia... :D moj brat dostał sie na studia do Gliwic, a ze pracuje od rana do wieczora, to pojechalam z mamą oddac mu teczke
Na miejscu okazalo sie, ze nie zostawil nam dowodu, wiec znowu z powrotem do Rybnika po dowod i znowu do Gliwic... po godzinie czekania w kolejce zalatwilysmy formalnosci i poszlysmyfo galerii Forum.na zakupy, zeby poprawic humory :) nakupowalysmy sie ba maksa pp czym w domu okazalo sie, ze w Housie zostawilysmy reklamowke z bluzką mamy... Wiec znowu czeka mnie wycieczka do Gliwic a to od nas jakies 40km w jedna strone ;) moja ciaza nie tylko mi wplywa na mozg, ale jak widac mojej mamie tez hahah

Witajcie od jakiegoś czasu Was sporadycznie podczytuje postanowiłam dołączyć czy mogę ?? Mam 35 lat i 10 letnia córkę. Teraz jestem w 19 tyg. Jak na razie brzuch niewielki i nie czuję wyraźnych ruchów co mnie trochę martwi ale z racji że jestem krępej budowy daję nam czas. Termin mam na 10 grudnia po padaniach prenatalnych przesunął się na 6.

Witaj.
Moj syn w listopadzie skończy 9 lat. Rozgość się :).

Bodziaki :).

Załączniki

• 20180712_154344.jpg
    20180712_154344.jpg
    937,8 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny mam.dość tego dnia... :D moj brat dostał sie na studia do Gliwic, a ze pracuje od rana do wieczora, to pojechalam z mamą oddac mu teczke
Na miejscu okazalo sie, ze nie zostawil nam dowodu, wiec znowu z powrotem do Rybnika po dowod i znowu do Gliwic... po godzinie czekania w kolejce zalatwilysmy formalnosci i poszlysmyfo galerii Forum.na zakupy, zeby poprawic humory :) nakupowalysmy sie ba maksa pp czym w domu okazalo sie, ze w Housie zostawilysmy reklamowke z bluzką mamy... Wiec znowu czeka mnie wycieczka do Gliwic a to od nas jakies 40km w jedna strone ;) moja ciaza nie tylko mi wplywa na mozg, ale jak widac mojej mamie tez hahah
Bylam w forum dwa dni temu :D jedzieci dzis do tego forum? Bo jesli sie da, to moge Wam odebrac ta bluzeczke i wtedy na spokojnie podjedziecie w inny dzien czy wyslalabym poczta, zawsze to taniej wyjdzie :)

Dziewczyny u mnie +3 ale staram się ograniczac... Ze wzgledu na wage poczatkowa :(. Gdybym sobie "pofolgowała" pewnie +10 juz bym miała.
Jak ja zazdroszcze tym co nie maja tendencji do tycia...

Kalosze dla syna kupione. Z nim isc do sklepu to masakra... Te za duze, te za male, te niewygodne... Ehhh faceci... A kolejny w brzusiu :wink:.
I poczynilam pierwsze zakupy dla brzusia... :tak::tak::tak:. 3 pary body za niecale 20zl. Pierwszy raz weszlam do sklepu Texstil. Nie mialam pojecia ze taki istnieje... Bodziaki przecenione na 4.99 i 7.99zl. Dość fajne :).
Najwazniejsze, ze cel spełniony. Widze, ze juz sprawiedliwie kupujesz, skoro jeden dostal kalosze, niech drugi tez coś ma [emoji3]

Bylam w forum dwa dni temu :D jedzieci dzis do tego forum? Bo jesli sie da, to moge Wam odebrac ta bluzeczke i wtedy na spokojnie podjedziecie w inny dzien czy wyslalabym poczta, zawsze to taniej wyjdzie :)
Nie, dzisiaj już nie dam rady, bo jestem padnięta a jeszcze paznokcie musze zrobić:p Dziękuje kochana za propozycje, ale już sie ugadałam z moim M, że jutro podskoczymy i pewnie przy okazji coś jeszcze dokupimy :D a do House juz dzwoniłam,zguba sie odnalazła i przytrzymają mi to na kasie :)

reklama
Ja też ze względu na sporą wagę uważam na ilość na razie +3. Na początku męczyły mnie straszne mdłości to mniej się jeść chciało. No i mięso nie wchodzi do tej pory najlepiej idą owoce warzywa. Ja sporo rzeczy dostane to z zakupami się wstrzymuję. No i na razie wiem tylko z tych prenatalnych że na 80 % dziewczynka oby tak zostało bo moje starsze dziecko bardzo by chciało siostrę. Teraz niestety mam usg dopiero 8 sierpnia strasznie długo

Do góry