reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jestem załamana. Ryczec mi sie chce znowu mnie czeka leżenie. Rozwarcia nie mam ale szyjka sie bardzo skróciła i ma 3 cm. :( moge nie donosic ciazy. Jedyna dobra wiadomosc ze dzidzia zdrowa i duza wazy 320 g. I moja intuicja sie nie sprawdzila bedzie na 100% chłopak

reklama
Jestem załamana. Ryczec mi sie chce znowu mnie czeka leżenie. Rozwarcia nie mam ale szyjka sie bardzo skróciła i ma 3 cm. :( moge nie donosic ciazy. Jedyna dobra wiadomosc ze dzidzia zdrowa i duza wazy 320 g. I moja intuicja sie nie sprawdzila bedzie na 100% chłopak
Aż tak zle z ta szyjka? Mi lekarz mowil, ze musi być powyzej 2.5 cm, myslalam ze 3 to nie taka tragedia? Ja mam 4cm i tez siw zaczynam juz nakręcać :/

Gratuluje chlopca! Na pewno donosisz, tylko bardzo bardzo na siebie uwazaj! Ciagle lezenie to nic fajnego, ale dasz rade! Masz dla kogo sie starac! [emoji6]

Skurcze skurcz ami ale obiad zjeść trzeba a żeby zjeść trzeba zrobić więc.... Na mega szybko spaghetti.
Screenshot_20180712-152809.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180712-152809.jpg
    Screenshot_20180712-152809.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 244
Aż tak zle z ta szyjka? Mi lekarz mowil, ze musi być powyzej 2.5 cm, myslalam ze 3 to nie taka tragedia? Ja mam 4cm i tez siw zaczynam juz nakręcać :/
U mnie źle bo tak samo mialam w poprzedniej ciąży. I co wizyte co raz krótsza.w moim przypadku to tylko modlenie sie zeby donosic do takiego tyg zeby dziecko uratowali.

Kochana 3cm to jie jest tragedia, nie urodzisz za chwilkę, fakt możesz nie donosic do terminu i lepiej by było gdyby Ci jakoś w okolicy 25tc założyli pessar ale generalnie to nie jest aż taka masakra słonko :* będzie dobrze, lez odpoczywaj :)

Kochana 3cm to jie jest tragedia, nie urodzisz za chwilkę, fakt możesz nie donosic do terminu i lepiej by było gdyby Ci jakoś w okolicy 25tc założyli pessar ale generalnie to nie jest aż taka masakra słonko :* będzie dobrze, lez odpoczywaj :)
Powiedzial ze jak bedzie macica sie stawiala to nie założą. Musi macica sie uspokoic.

Natka odpoczywaj a zobaczysz będzie dobrze. Ja po tygodniu leżenia w szpitalu gdzie chcieli mi już zakładać szew wydluzyla mi się i wypuścili do domu z magnezem i nospa i luteina, dupkiem oraz nakazem leżenia i oszczędzania się. Donosilam do 40tc gdzie poród miałam wywoływany. Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!!!

reklama
3 to jest ok ale trzeba uważać. 4 cm to bardzo dobrze. Ja w tej ciąży obecnie też mam 4 cm mierzone we wtorek i lekarka mówiła że bardzo dobrze więc się nie martw.

Do góry