reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

To dobrze i jak pojedziesz nie daj sie puscic torbami tylko niech Cie wybadaja szyjke i o przepływy zapytaj czy robią
No ciekawa jestem co w ich mniemaniu oznacza pełen zestaw badań.... Zważywszy na fakt że mocz sprawdziła położna I jet ok, krew badana w czwartek i choć wszystkiego na granicy to jednak w normie.... Jeśli to nie będzie ginekologiczne I usg to ja już nie wiem sama....

reklama
No ciekawa jestem co w ich mniemaniu oznacza pełen zestaw badań.... Zważywszy na fakt że mocz sprawdziła położna I jet ok, krew badana w czwartek i choć wszystkiego na granicy to jednak w normie.... Jeśli to nie będzie ginekologiczne I usg to ja już nie wiem sama....

No badania podstawowe czasami nie wykazują przyczyny , bardziej bym patrzyła pod kontem usg własnie ... skurcze czasami przychodza z niedoboru potasu a nawet z niedomogi progesteronu bo i taka się zdarza ponoć temu się bierze zapobiegawczo dowcipny progesteron .
Koniecznie szyjke niech zbadają , na pewno umiesz się dogadac a jak coś poszukaj w internecie potrzebne słowa takie wiesz ginekologiczne ;* wiem jak tam ciężko z nimi konca dojsc bo oni to fachowcy nie są , mam nadzieje ze przejdzie i nie bedziesz sie musiała stresowac ;* ja biore nawet 6 magnezów dziennie i doktorka mówiła ze sie nic nie dzieje ze mozna

No badania podstawowe czasami nie wykazują przyczyny , bardziej bym patrzyła pod kontem usg własnie ... skurcze czasami przychodza z niedoboru potasu a nawet z niedomogi progesteronu bo i taka się zdarza ponoć temu się bierze zapobiegawczo dowcipny progesteron .
Koniecznie szyjke niech zbadają , na pewno umiesz się dogadac a jak coś poszukaj w internecie potrzebne słowa takie wiesz ginekologiczne ;* wiem jak tam ciężko z nimi konca dojsc bo oni to fachowcy nie są , mam nadzieje ze przejdzie i nie bedziesz sie musiała stresowac ;* ja biore nawet 6 magnezów dziennie i doktorka mówiła ze sie nic nie dzieje ze mozna
Spróbuję zobaczymy co z tego wyjdzie.....

No to ja juz po ;) dzidzia bokiem i noc nie potwierdzilam :D ale rozwija sie super, ja wg Pani doktor stworzona do rodzenia, szyjka super, brzuch super i jak uslyszala, ze czwarta ciaza to oczy jej z orbit wyszly ;) mila ogolnie i sympatyczna. Następna wizyta 2 sierpien :) no nic, nadal mam nadzieje, ze tam siedzi 90 proc Majki ;) waze 62kg...2,5 na plusie. Cisnienie 120/70 takie mam cale zycie w sumie.

Mnie dziwi że się stał cud nad Wisłą i wzywają na szpital.... Spodziewałam się "leżeć i paracetamol" szczerze mówiąc.....
Nigdy nie wiesz. Ja kiedyś po wizycie u położnej, gdy miałam podwyższone ciśnienie, musiałam prosto od niej jechać na godzinę do szpitala na monitoring ciśnienia (siedziałam po prostu w poczekalni na tyłku, a oni co kwadrans przychodzili mierzyć :p ). Jeszcze numer ode mnie wzięła w razie, gdybym zrejterowała :D

reklama
Do góry