reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej, hej :)
Tak czytam i czytam i chyba ja jestem jednak okazem zdrowia, a mamusia mowi inaczej :p cisnienie od zawsze mam 120/70 nawet wnie ciąży, jedynie krew spada, ale teraz jeszcze jest ok.
Znowu lekarza innego wyszukalam, tez schizuje...znalazlam babeczke ktora pracuje u mnie w szpitalu i ma 100proc pozytywnych komentarzy, co sie rzadko zdarza, no nic dzis dzwonie sie umówić ;)

Ogolnie mam jakies wahania nastroju nadal i nie podoba mi sie to...rozmyslam, rozkminiam i stwierdzam, ze mam za duzo czasu. Wczoraj juz poszlam do mamy wybierac materialy na wyprawkę z nudow...dzieci od trzech dni jezdza na ten plan filmowy, dzis koncza, ale nie ma ich od rana do wieczora. Syn od M pojechal do swojej mamy na dwa dni, ja wczoraj ugotowalam gar zupy, wiec nie gotuje dzis i tak mysle co robic, aby sobie nie wkrecac. M cos nie ma ostatnio ochoty na przytulanki i tak czekam sobie z nadzieją, ze moze dzis cos...:dry: oczywiscie mam swoje filmy przy tym. Nie chce tak sie czuc, bo to kompletnie nie moje. Mowil, abym go dzis w pracy odwiedzila i chyba tak zrobie, bo w domu oszaleje.

reklama
Właśnie siedzę w poczekalni u położnej. Kazała się pojawić na badanie krwi moczu I ciśnienia. Dalej się duszę, I mi niedobrze. Ale junior kopie jak szalony :)

Moj lekarz mi mowil ze 1 tabletka nawet dla kobiety w ciazy jest zalecana, bo lepiej ukrwione jest lozysko, a przez to dzidzius jest lepiej odzywiony. Powiedzial mi ze kazdy facet po 30 powinien brac 1 tabletkę dziennie, bo wtedy jesli nawet dojdzie do zawalu, nie ma on takich ogromnych skutkow dla organizmu.
Wiesz jak to jest- ilu lekarzy tyle szkół. Mnie uczono nieco innych wytycznych i tego sie trzymam :)

Tak ja zawsze dostawalam przelew od pracodawcy, no i u mnie firmie jest powyżej 20 pracowników zatrudnionych.

Hej wszystkim,
Wybaczcie ze tak wpadam z pytaniem ale sie zaczęłam stresować z niepewności... Kiedy dostane z ZUS wypłatę? Do tej pory bylam jakos dziwnie spokojna ze 10-tego, ktoras z Was kiedys pisała ze dostaje jak od pracodawcy ale czy napewno tak jest jeśli ZUS ma 30dni na wypłatę? Na L4 jestem od 9maja, ostatnie L4 dostarczyłam 25.06 i mam je do 30.07. Jak jest u was???

Edit: Tak czytam jeszcze... Czy dobrze rozumiem ze jeśli firma ma powyżej 20 pracowników (ma) to wciąż ona wyplaca L4?

Tak ogólnie to u nas wszystko oki, brzuszek rośnie jak szalony, ruchy czułam dwa razy ale czekam ciągle na powtórkę i ich regularność.
Jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracownikow, to nadal pieniadze dostajesz od pracodawcy, ale z tego co wiem to czaswm dziewczyny dostają na koncu... Czyli nie w dniu wypłaty, a np pod koniec miesiąca.
Ja np mam wypłacane z ZUSu bo firma ma ponizej 20 osob i to są dopiero jaja ;) na pierwsze pieniądze czekałam 1.5 miesiąca...

Hej wszystkim,
Wybaczcie ze tak wpadam z pytaniem ale sie zaczęłam stresować z niepewności... Kiedy dostane z ZUS wypłatę? Do tej pory bylam jakos dziwnie spokojna ze 10-tego, ktoras z Was kiedys pisała ze dostaje jak od pracodawcy ale czy napewno tak jest jeśli ZUS ma 30dni na wypłatę? Na L4 jestem od 9maja, ostatnie L4 dostarczyłam 25.06 i mam je do 30.07. Jak jest u was???

Edit: Tak czytam jeszcze... Czy dobrze rozumiem ze jeśli firma ma powyżej 20 pracowników (ma) to wciąż ona wyplaca L4?

Tak ogólnie to u nas wszystko oki, brzuszek rośnie jak szalony, ruchy czułam dwa razy ale czekam ciągle na powtórkę i ich regularność.

Tak wtedy wypłaca pracodawca.

Ja mam dzisiaj wizytę na 12:40, ostatnia wizyta była 4 tygodnie temu - cud, że dałam radę tyle czekać! A połówkowe mam dopiero na 19 lipca, nie jestem pierwsza, bo ktoś na pewno ma wcześniej.

Ciśnienie 90/50, spada bardziej jak wstaje. Krew pobrana, będą szukać sposobu żeby mnie ogarnąć, myślą o kroplowce ale powiedziałam że wody pije sporo

@Dagaa11 ooo... u mnie się jeszcze nie zdarzyło abym na l4 w ciąży dostała pieniądze później, często zdarzało się że kaska wpływają nawet dzień szybciej, mam nadzieję że teraz też tak będzie :p nooo... A jak wyplaty z ZUSu bezposrednio to słyszałam że ciężko z tym płacą jak chcą o_O

reklama
Do góry