reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej, hej :)
Tak czytam i czytam i chyba ja jestem jednak okazem zdrowia, a mamusia mowi inaczej :p cisnienie od zawsze mam 120/70 nawet wnie ciąży, jedynie krew spada, ale teraz jeszcze jest ok.
Znowu lekarza innego wyszukalam, tez schizuje...znalazlam babeczke ktora pracuje u mnie w szpitalu i ma 100proc pozytywnych komentarzy, co sie rzadko zdarza, no nic dzis dzwonie sie umówić ;)

Ogolnie mam jakies wahania nastroju nadal i nie podoba mi sie to...rozmyslam, rozkminiam i stwierdzam, ze mam za duzo czasu. Wczoraj juz poszlam do mamy wybierac materialy na wyprawkę z nudow...dzieci od trzech dni jezdza na ten plan filmowy, dzis koncza, ale nie ma ich od rana do wieczora. Syn od M pojechal do swojej mamy na dwa dni, ja wczoraj ugotowalam gar zupy, wiec nie gotuje dzis i tak mysle co robic, aby sobie nie wkrecac. M cos nie ma ostatnio ochoty na przytulanki i tak czekam sobie z nadzieją, ze moze dzis cos...:dry: oczywiscie mam swoje filmy przy tym. Nie chce tak sie czuc, bo to kompletnie nie moje. Mowil, abym go dzis w pracy odwiedzila i chyba tak zrobie, bo w domu oszaleje.

reklama
Właśnie siedzę w poczekalni u położnej. Kazała się pojawić na badanie krwi moczu I ciśnienia. Dalej się duszę, I mi niedobrze. Ale junior kopie jak szalony :)

Moj lekarz mi mowil ze 1 tabletka nawet dla kobiety w ciazy jest zalecana, bo lepiej ukrwione jest lozysko, a przez to dzidzius jest lepiej odzywiony. Powiedzial mi ze kazdy facet po 30 powinien brac 1 tabletkę dziennie, bo wtedy jesli nawet dojdzie do zawalu, nie ma on takich ogromnych skutkow dla organizmu.
Wiesz jak to jest- ilu lekarzy tyle szkół. Mnie uczono nieco innych wytycznych i tego sie trzymam :)

Tak ja zawsze dostawalam przelew od pracodawcy, no i u mnie firmie jest powyżej 20 pracowników zatrudnionych.

Hej wszystkim,
Wybaczcie ze tak wpadam z pytaniem ale sie zaczęłam stresować z niepewności... Kiedy dostane z ZUS wypłatę? Do tej pory bylam jakos dziwnie spokojna ze 10-tego, ktoras z Was kiedys pisała ze dostaje jak od pracodawcy ale czy napewno tak jest jeśli ZUS ma 30dni na wypłatę? Na L4 jestem od 9maja, ostatnie L4 dostarczyłam 25.06 i mam je do 30.07. Jak jest u was???

Edit: Tak czytam jeszcze... Czy dobrze rozumiem ze jeśli firma ma powyżej 20 pracowników (ma) to wciąż ona wyplaca L4?

Tak ogólnie to u nas wszystko oki, brzuszek rośnie jak szalony, ruchy czułam dwa razy ale czekam ciągle na powtórkę i ich regularność.
Jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracownikow, to nadal pieniadze dostajesz od pracodawcy, ale z tego co wiem to czaswm dziewczyny dostają na koncu... Czyli nie w dniu wypłaty, a np pod koniec miesiąca.
Ja np mam wypłacane z ZUSu bo firma ma ponizej 20 osob i to są dopiero jaja ;) na pierwsze pieniądze czekałam 1.5 miesiąca...

Hej wszystkim,
Wybaczcie ze tak wpadam z pytaniem ale sie zaczęłam stresować z niepewności... Kiedy dostane z ZUS wypłatę? Do tej pory bylam jakos dziwnie spokojna ze 10-tego, ktoras z Was kiedys pisała ze dostaje jak od pracodawcy ale czy napewno tak jest jeśli ZUS ma 30dni na wypłatę? Na L4 jestem od 9maja, ostatnie L4 dostarczyłam 25.06 i mam je do 30.07. Jak jest u was???

Edit: Tak czytam jeszcze... Czy dobrze rozumiem ze jeśli firma ma powyżej 20 pracowników (ma) to wciąż ona wyplaca L4?

Tak ogólnie to u nas wszystko oki, brzuszek rośnie jak szalony, ruchy czułam dwa razy ale czekam ciągle na powtórkę i ich regularność.

Tak wtedy wypłaca pracodawca.

Ja mam dzisiaj wizytę na 12:40, ostatnia wizyta była 4 tygodnie temu - cud, że dałam radę tyle czekać! A połówkowe mam dopiero na 19 lipca, nie jestem pierwsza, bo ktoś na pewno ma wcześniej.

Ciśnienie 90/50, spada bardziej jak wstaje. Krew pobrana, będą szukać sposobu żeby mnie ogarnąć, myślą o kroplowce ale powiedziałam że wody pije sporo

@Dagaa11 ooo... u mnie się jeszcze nie zdarzyło abym na l4 w ciąży dostała pieniądze później, często zdarzało się że kaska wpływają nawet dzień szybciej, mam nadzieję że teraz też tak będzie :p nooo... A jak wyplaty z ZUSu bezposrednio to słyszałam że ciężko z tym płacą jak chcą o_O

reklama
Do góry