reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Uuuuu twarda będę I nie zejdę na dół do kuchni :D nie zejdę I koniec, o 6 rano I tak pobudka więc wtedy sobie kulturalnie zjem śniadanie :) kolacja już była z synem zjedzona więc ma wystarczyć, zaraz witaminka na noc lykne I spać :)

reklama
A mam pytanie bo przydałyby mi się te staniki do karmienia z Lidla ale tam pisze rozmiary od 85 a ja mam pod biustem 75? I jak to mam sobie z tym poradzić. Macie któraś te z Lidla jak ta rozmiarówka wypada?
I super te ciuszki do dzieci. Jak się dowiem co za dzidzia to polecę na zakupy :D

Pogadasz z doktorem o morfologi . To w piątek wizytujemy razem [emoji4] będę 3 mać kciuki żeby bobas się pokazał o żeby moha mała nadal była mala [emoji23]
No ja teraz wgl 0 skupienia czasami to nie wiem co robię ... co lepsze wszystko mnie bawi etap złości jakoś przeszedł na etap śmiechu ale chyba tak mi lepiej [emoji23]
Nie wybiorę się chyba spać a obudzę sie znowu po 9 . Kończę jeść i nyny [emoji4]
Dzięki za kciuki. Ja za was również będę trzymać. I żeby córci nic tam nie dorosło ;)
Oj zazdroszczę ci tej córci :p. No nic.... może i u mnie jednak spełni się marzenie. Podobno wiara czyni cuda ;)

Uuuuu twarda będę I nie zejdę na dół do kuchni :D nie zejdę I koniec, o 6 rano I tak pobudka więc wtedy sobie kulturalnie zjem śniadanie :) kolacja już była z synem zjedzona więc ma wystarczyć, zaraz witaminka na noc lykne I spać :)
Ja się jest głodnym trzeba jeść. Zjedz jabłko 8-)

A mam pytanie bo przydałyby mi się te staniki do karmienia z Lidla ale tam pisze rozmiary od 85 a ja mam pod biustem 75? I jak to mam sobie z tym poradzić. Macie któraś te z Lidla jak ta rozmiarówka wypada?
I super te ciuszki do dzieci. Jak się dowiem co za dzidzia to polecę na zakupy :D

Dzięki za kciuki. Ja za was również będę trzymać. I żeby córci nic tam nie dorosło ;)
Oj zazdroszczę ci tej córci :p. No nic.... może i u mnie jednak spełni się marzenie. Podobno wiara czyni cuda ;)

Ja się jest głodnym trzeba jeść. Zjedz jabłko 8-)
Ale kiedy teraz to mi się nie chce jabłka xD hmmm..... No nic.... Dziecko chce, mama idzie do kuchni.... [emoji28]

No i kaplica. Szwagier zrobił miche bobu. No to zzarlam garść. I zagryzlam Bananem.... Nie ma już dla mnie nadziei.... Obym dozyla do jura, bo w żołądku I jelitach już zaczyna się disco xD branoc :)

Hej dziewczynki :* tyle co przedwczoraj jęczałam, że nic nie czuje i od razu wczoraj wieczorem poczułam po prawej stronie, nisko lekkie "puk,puk" takie bardzo subtelne stukanie, ale miałyście rację, że z niczym innym tego pomylić nie idzie aaa i miałyście rację, że po słodkim się uaktywniają <3

Tak sobie myślę, że mój dzidź po wczorajszych plamieniach postanowił uspokoić matkę i stuknąć kilka razy :)
Miłego dnia kochane i kciuki za wizyty jeśli są :*

Dziewczyny ja już po wizycie, córeczka rośnie jak na drożdżach, wszystko Oki :D Mam do Was kolejne pytanie dzisiaj... Czy któraś z Was miała albo ma nadciśnienie w ciąży? Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, leczone Accupro ale musiałam odstawić przed zajściem w ciąże, potem w 1 trymestrze było dość wysokie ale w granicach jakichś, a dzisiaj na wizycie miałam ok 150/100, denerwowałam się wizyta bardzo ale w domu tez mam ok 140/90 No i dostałam dopegyt 2 razy dziennie.. ale lekarz mnie zmartwił, powiedział ze to duży problem, taka wczesna ciąża (15 tc) to co zrobimy później, jeszcze uraczył nas historią 38-letniej kobiety która dostała udaru, rzucawki, ledwo dziecko wydobyli No i tylko ono zostało... mówię mu że jestem jednak te 10 lat młodsza, a on mi na to „No ale 20 lat już nie masz”... zmartwiłam się bardzo bardzo, a mam się wogole nie denerwować, leżeć, odpoczywać, czy któraś z Was miała nadciśnienie i może mnie pocieszyć że to się da jednak przeżyć...? ;(
Tak ja mogę Cię pocieszyć, Twoje ciśnienie to jak moje spoczynkowe, jak źle się czuje to mam okolice 180/110 a tętno maksymalne to 199 (wtedy już jazda karetką do szpitala), jakiś czas to leczyłam, ale w związku z ciążą musiałam odstawić leki które brałam zresztą bardzo źle się po nich czułam bo miałam mroczki przed oczami, zasypiałam na stojąco i czułam się jakbym naćpana była, jedyne co mi lekarz kazał brać gdyby było bardzo źle to ConcorCor ale ja nie biorę żeby nie faszerować tym dziecka. Może pomyśl o wizycie u kardiologa jeśli to nie jednorazowy incydent? Ja też muszę iść bo mam napady paniki (w ciąży co prawda się jeszcze nie zdarzyło, ale w sierpniu mam lecieć pierwszy raz samolotem i boję się co będzie jak tam mnie złapie). Liczę na jakieś nieszkodliwe, może ziołowe tabletki na uspokojenie ale wiadomo nic na własną rękę nie wezmę. Da się z tym żyć więc uszy do góry, odstaw sól ona zawyża ciśnienie i pij duuużo wody :)

Ja już pospala [emoji6] tak mnie malz w snach denerwowal ze się obudzilam dobrze ze w realu tak nie ma [emoji23]
W końcu jutro piątek

Patka o kurczę 180 to niezle , ja bym juz umarła z takim ... jak mam normalne czasami ok 120 głową mi pęka bo już za wysokie dla mnie :/
Właściwie od 3 dni coś głowa mnie boli

Mi doktor mówił o tym ze jak ph rośnie żeby pić więcej płynów . Hm może coś tam się zaczyna weź inwestuj moze też od razu w ta żurawinę [emoji12] i podobno ten urosept można
Ja stosuje caly czas żurawine, ale w tabletkach. Jestem jak dziecko-syropku czy soczku nie przełkne, serio [emoji14] no nic, w piatek mam wizyte to sie dowiem :)
Ja i się okazało że źle się podmylam przed siusianiem :/
Hm no też możliwe :/
Super [emoji4] będę w piątek na zakupach bede szukać
Właśnie o tym soku mówiłam :)

Dziewczyny ja już po wizycie, córeczka rośnie jak na drożdżach, wszystko Oki :D Mam do Was kolejne pytanie dzisiaj... Czy któraś z Was miała albo ma nadciśnienie w ciąży? Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, leczone Accupro ale musiałam odstawić przed zajściem w ciąże, potem w 1 trymestrze było dość wysokie ale w granicach jakichś, a dzisiaj na wizycie miałam ok 150/100, denerwowałam się wizyta bardzo ale w domu tez mam ok 140/90 No i dostałam dopegyt 2 razy dziennie.. ale lekarz mnie zmartwił, powiedział ze to duży problem, taka wczesna ciąża (15 tc) to co zrobimy później, jeszcze uraczył nas historią 38-letniej kobiety która dostała udaru, rzucawki, ledwo dziecko wydobyli No i tylko ono zostało... mówię mu że jestem jednak te 10 lat młodsza, a on mi na to „No ale 20 lat już nie masz”... zmartwiłam się bardzo bardzo, a mam się wogole nie denerwować, leżeć, odpoczywać, czy któraś z Was miała nadciśnienie i może mnie pocieszyć że to się da jednak przeżyć...? ;(
Kochana ja w pierwszej ciazy miałam bardzo wysokie cisnienie. Pani Doktor zawsze godzine po wizycie kazala mi siedziec na poczekalni. Ale oczywiście zalecila mi isc do kardiologa. Przepisal mi tabletki na nadcisnienie dla ciężarnych i to bylo glowne wskazanie do CC!!! Dlatego musialam kontrolowac bardzo i gdyby leki nie pomogly to na pewno bym miala CC. Takze jakis durny lekarz ze Ci takie cos nagadal. Idz do kardiologa jakiegos dobrego i nie będziesz sie męczyć, bo nadciśnienie tez podnosi cisnienie Dzieciusiowi. Szczególnie ze jest lato a to niestety nie pomaga [emoji53]. Wszystko będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Hej dziewczynki :* tyle co przedwczoraj jęczałam, że nic nie czuje i od razu wczoraj wieczorem poczułam po prawej stronie, nisko lekkie "puk,puk" takie bardzo subtelne stukanie, ale miałyście rację, że z niczym innym tego pomylić nie idzie aaa i miałyście rację, że po słodkim się uaktywniają <3

Tak sobie myślę, że mój dzidź po wczorajszych plamieniach postanowił uspokoić matkę i stuknąć kilka razy :)
Miłego dnia kochane i kciuki za wizyty jeśli są :*
Madry Dzidziuś juz będąc w brzuszku Cie nie chce stresować

Witam się Dzień dobry[emoji8] wyspana jak niewiem co jestem[emoji16] w domu mam fajnie chlodno wiec staram sie nie wychodzic, a Adulek moj szaleje już dzien i nić[emoji7][emoji7][emoji53]
Miłego dzionka [emoji8]

reklama
@Przytupierniczek ja w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie nadciśnienia, miałam kontrolować codziennie trzy razy, rano, w południe i wieczorem, i jak zaczęłam ok 15tc to tak do końca miałam zeszyt i zapisywałam. W 17tc miałam wizytę i lekarz, znów stwierdził wysokie ciśnienie o skierował na szpital, polezalam 3 dni i nic nie stwierdzili. Leków nie dali żadnych.
W tej ciąży od razu zrezygnowałam z kawy, staram się mniej soli używać. Ciśnienie na granicy zawsze na wizytach ok 133/80, narazie lekarz noc nie mówił. Acard zapisał na początku ale to przez moja wagę jak się potem okazało bo długo nie wiedziała po co.

Dzień dobry
Dziecko w przedszkolu, ja po śniadaniu, leżę odpoczywam, dziś nic do roboty nie mam, przydałoby się poodkurzać, ale mi się nie chce. Obiad mam pierogi z wcxoraj.
Potem z koleżanką się widzimy na ploty. Później po mała i jakoś dzień zleci.
Zapowiadają skwar, oby do wytrzymania.

Za wizyty trzymam kciuki.
Miłego [emoji4]

Do góry