reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o tendencji w ciąży do kamieni nerkowych ? tak się własnie spotkałam kilka razy już , moja kuzynka też miała w ciąży ... wiecie może z czego to się bierze jak temu zapobiec / uniknąć ?

reklama
Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o tendencji w ciąży do kamieni nerkowych ? tak się własnie spotkałam kilka razy już , moja kuzynka też miała w ciąży ... wiecie może z czego to się bierze jak temu zapobiec / uniknąć ?
Nie mam pojęcia co do kamieni ale zauważyłam kilka razy, że pobolewa mnie nerka a raz na tyle mocny to był ból, że nie mogłam się podnieść :/

A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..

Hej dziewczyny.

Od jakiegoś czasu was podczytuje i chciałabym już oficjalnie do was dołączyć:-)
Termin porodu mam z USG na 30 grudnia. Niestety jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka. Najbliższe USG mam na 2 tygodnie i mój gin obiecał że wtedy już mi powie (na ostatnim twierdził że już wie, ale nie ma pewności, wiec nie bedzie na razie mówił). Jestem już mamą prawie 3 letniego urwisa.

Te wózki joie też są spoko I składa się fajnie, do mytraxa można dokupić gondole z tego co się orientuję. Ja mam Baby jogger I tak sobie mój stoi w koncie złożony ;)

Załączniki

• 20180703_113638.jpg
    20180703_113638.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 69
To współczuję. Ja już dawno miałam iść na usg nerki bo po diecie białkowej bardzo mnie bolały ale zaniedbałam temat, wyniki moczu mam ok więc mnie to uspokoiło ale może rzeczywiście nadszedł czas żeby się temu przyjrzeć ;>
Jak jeszcze raz sie u mnie to powtorzy to polece do.lekarza. To byl.taki.krotkotrwaly, ale.mocny bol :/
A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Ja biore prenatal duo i jego składzie jest zawarty kwas foliowy. Jesli bierzesz jakis zestaw witami i w nim.jest kwas foliowy to.dodatkowo nie musisz przyjmować. Chyba, ze lekarz zaleci inaczej, bo pamietam ze byla tu dziewczyna, ktorej lekarz dodatkowo kazal.brac kwas foliowy, chociaz w witaminach tez juz byl.

reklama
Ja jestem wdzięczna mamie że nie dała mi na imię Kinga, nie podoba mi się, mam tak na drugie i niech tak zostanie. Jak była ze na w ciąży to chciała dla mnie Kinga, ale usłyszała na dworze kiedyś jak jedna z mam wolała córkę "Kindzia do domu" to stwierdziła że jedna będzie Agnieszka [emoji1]
Hahahaah padlam[emoji23][emoji23][emoji23]
Popieram, uważam, że każdy rodzic ma prawo nazwać dziecko tak jak jemu się podoba i nikomu nic do tego, ja bym osobiście tak nie nazwała ale co mnie to interesuje jak ktoś swoje dziecko nazwał :D o gustach się nie dyskutuje :)
Ja tez uwazam ze imie to sprawa mocno indywidualna i pytanie CO SADZICIE O IMIENIU....? Jest bez sensu bo właśnie potem sa spiecia. Ja bym nie nazwala syna Natan albo Alan bo juz co drugi taki w polsce ale jak komus sie podoba to sie nie odzywam, mówię ze ladnieci nie ciągne tematu. Tak samo jak rozumiem ze komuś moze sie nie podobac imie Andrzej , a moj Synus właśnie tak będzie sie nazywal. Dlatego nie zapytalabym nigdy nikogo o zdanie bo to tylko decyzja moja i meza. Tak samo jak pytanie jaki kolor poscieli wybierasz albo jaki rodzaj butelki [emoji23]
Hahahahahahahahahahah[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja w pierwszej ciąży dostalam ataku kamieni woreczka żółciowego, dziala to chyba na takiej samej zasadzie jak nerki ze narządy są uciskane i dlatego jest problem w regularnej pracy narządu i tworzą się załogi plus dodatkowo hormony.

Do góry