PatkaPatka
Fanka BB :)
Na razie nie biorę ale pewnie zacznę więc wtedy odstawie kwas foliowyA bierzesz jakieś witaminy dla ciężarnych? Ja od drugiego trymestru przerzuciłam się z kwasu foliowego na witaminy Pregnacare. W nich jest też kwas, więc dodatkowo już nie biorę.
Ja mam nie tylko na nogach ale i na brzuchu, pękają jak szalone, podobno witamina C pomaga.Ja biorę, biorę kwas foliowy i dodatkowo prenatal duo, lekarz mi wczoraj powiedział że mam wziąć do końca to co mam z kwasu, a potem już tylko prenatal. Kwasu am jeszcze na 2 tygodnie.Witaj [emoji4]Ja w poprzedniej ciąży miałam piasek w nerwach, musiałam mieć dietę. Najważniejsze aby mało soli albo najlepiej zrezygnować. I unikać produktów zawierających szczawiany.
Tylko że u mnie to obciąŻenie genetyczne, moja mama miała kamienie wycinane nawet, i teraz znów ją coś metki bolą.
Ja też to mam, tzn piasek, nie wiem cY coś tam się nie tworzy.
Czasem czuję ból. Przed ciążą piłam fitolizyne, ale sporadycznie. Jak mnie już ból chwycił. W ciąży nie można tego pić, więc staram się pilnować diety.
A wiecie, wczoraj na wizycie lekarz się pytał czy zauważyłam na nogach pajaczki, ja mówię że nie. A teraz się przebieram a po bokach na udach mam ich pełno. Masakra. To teraz bo wcześniej tego nie widziałam. Muszę coś z tym zrobić.