reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Zazdroszczę tym co umieja tak oszczędzać
emoji16.png
ja ani zlotowki nie umiem odłożyć
Ja mieszkam 9 lat w Nl i mam to samo! Ha ale płace za "eks fiutosła*a" 400e miesiecznie dlugu w ktory mnie wrobił.

W Nl jest z 30 jak nie lepiej.. odkrywam basen, biore paczka na wode i ide sie opalac ☺

Dziewczyny wracając do wózków. X-lander czy baby jogger? Jakie macie opinie?
Mamy Citi Mini GT i go uwielbiam. Zwrotny, wygodny, ma wszystko czego trzeba. Moja znajoma używała obu (pamiętam, że też rozważałam X-lander) i mówiła, że tu w ogóle nie ma porównania.
Teraz rozważam bliźniaczy i gdybym mogła sobie pozwolić na nowy podwójny GT, to też brałabym bez mrugnięcia okiem :p

Dodam jeszcze ze mieszkam na wsi wiec wózek musi sobie radzić w terenie, a z drugiej strony jestem mobilna wiec musi się łatwo składać żebym sobie sama na spokojnie z nim radziła.
Przy wejściu do samolotu składam Baby Joggera jedną ręką, drugą trzymając dziecko ;) Mogę Ci wrzucić zdjęcie tego wózka złożonego.

Ostatnia edycja:
Słoneczko wyszło jak miło od razu człowiek nabiera sił :) ostatnio strasznego lenia mam ... ale za dużo nie porobię bo ciąza mi tak robi ze często mdleje

Hej, hej :) u nas dzis 27st i ciepło. M zostal dzis w domu bo na 15 ma adwokata w sprawie przejęcia opieki nad synem.

Co do oszczedzania...hmm, no ja takze nie umiem, zawsze cos niespodziewanego wyskoczy. W kredyt sie nie chce pakowac, bo juz kiedys takowy plan byl i teraz zostalabym z tym kredytem na lodzie, a to jednak kredyt na cale lata. Mam zlozony wniosek w UM na mieszkanie i spokojnie czekam.

Wozek...hmm kompletnie nie mam pomyslu na wózek, dobrze, ze jeszcze troche czasu jest ;)
Wiecie co, wlsnie mnie olsnilo, ze ja mam krew ujemna a M dodatnia..fuck. w poniedzialek idę na odczyn coombsa, bo do wizyty zwariuje. Juz jestem do dwoch ginekologow umowiona, ten drugi jest ordynatorem u Nas w polozniczym, wiec pasowaloby mi bardzo, no ale na wizyte musze czekac...wole badania zrobic juz sama. Mam nadzieję, ze tych cholernych przeciwcial nie będzie.

Mamy Citi Mini GT i go uwielbiam. Zwrotny, wygodny, ma wszystko czego trzeba. Moja znajoma używała obu (pamiętam, że też rozważałam X-lander) i mówiła, że tu w ogóle nie ma porównania.
Teraz rozważam bliźniaczy i gdybym mogła sobie pozwolić na nowy podwójny GT, to też brałabym bez mrugnięcia okiem :p

Przy wejściu do samolotu składam Baby Joggera jedną ręką, drugą trzymając dziecko ;) Mogę Ci wrzucić zdjęcie tego wózka złożonego.

Pewnie jak masz pod ręka. Zastanawia mnie jak się sprawdza taki leciutki wózek w wersji z gondolka i to jeszcze w zimie. Bo na wiosnę to już pewnie spacerówka pójdzie w ruch dlatego nie chce żadnego wielkiego wozu heh

reklama
Witajcie Kochane
U nas dziś kolejny dzień upał, ja nie wyrabiam, dla mnie jest za duszno, nie mam czym oddychać.Mąż pojechał do pracy i wraca jutro więc tylko niedziela zostaje nam na plażowanie nad jeziorem.
Odnośnie domu, my nie zarabiamy kokosow, normalne 2 pensje, ale mąż przez ostatnie 3 lata brał sporo nadgodzin więc w sumie udało nam się odłożyć niezłą sumkę. Najpierw kupiliśmy działkę, a w tym roku zaczęliśmy budowę i do zimy mamy w planie postawić i przykryć dachem. I to za swoje oszczędności. Od wiosny już bierzemy kredyt na resztę i lecimy ze środkiem. Teraz mieszkamy w bloku ale uwielbiamy podwórko, ogrodek ,wolna przestrzeń i od zawsze marzylismy o domu. Działkę kupiliśmy na wsi, ale blisko bo niecałe 5km od centrum naszego miasteczka więc nawet rowerkiem można. Piękne miejsce, cisza ,spokój, przed domem lasek.
Na obiadek dzisiaj zrobiłam sos serowo-śmietanowy ze szpinakiem i kurczakiem do makaronu.....mm mm...pyszka.
Co do brzuszka to ja też nie mam jeszcze prawie wcale, w poprzedniej ciąży też przed 20 tygodniem zaczął się pojawiać więc teraz też podobnie, nikt z sąsiadów i znajomych nie ma pojęcia ze jestem w ciąży. Nie martwię się tym, jeszcze przyjdzie czas na spory brzuszek, ważne ze kg też nie rosną, a maleństwo zdrowe i ma się dobrze.

Do góry