reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No to Majka musialaby sie nazywac coca-cola ;)

@MamaXTrzy sprawdzaj dziennie na olx, mozna trafic okazje, ja tak swoje wlasnie znalazlam.

Doła mam dzis, plakac mi sie chce...M jeszcze w pracy, juz mu marudzilam 2 godz temu, ze chce sie przytulic :eek: buu

Hehe to moje tak samo cola albo pepsi xd ewentualnie miętowe pastylki czekoladowe z goplany ale to za długo heh

reklama
Mój tez dzisiaj mnie irytuje ze chce mi sie ryczec. Przyszedl z pracy, poszedl spac , zjadl i polazl na trening na siłownię. Zaje#### tryb życia[emoji53][emoji53][emoji53] ja po po prostu musze chyba gdzies wyjść ale pogoda beznadziejna ciagle leje.

Jezu slyszalyscie o tym ze Amstaff pogryzl 8 mc dziecko i starsza dziewczynke i ich matke??? Dzieci walczą o życie. Tragedia.
Wczoraj tez mial taka sytuacje. Moj pies to kompletna popierdulka, niby duza bo Labrador , ale jak mowi maz pies obronny, ktorego trzba bronić, byla wczoraj kolezanka z 5 letnia córka. A mowilam zeby nie podchodzila do psa bo ja jestem przewrazliwiona i nigdy nie wiadomo, ta mala po cichu poszla do psa i jak potrm powiedziala to ja mocno tulila a Tequila sie zdenerwowala i glosno szczeknela duszacym głosem, przewrocila ta mala , nic jej nie zrobila ale tak sie zagotowalam ze az slabo mi sie zrobilo. Nie na psa tylko cala sytuacja. Ja swoim dzieciom zabraniam podchodzic do obcych psów nawet jak juz kilka razy sie widzieli. Bez kontroli nie pozwalam.

Apropo tego pogryzienia to tatuś tych dzieci przyprowadzil tego psa dzien wcześniej do domu.....ten pies nie byl ich tylko obcy ....masakra jakas:baffled:

Dziewczyny, potrzebuje porady.. strasznie bolą mnie dziąsła :( bolały tydzień temu, później same z siebie przestały i od dzisiaj nie wiem od czego powtórka z rozrywki.. wyposażyłam się w pastę do takich problemów ale nie wiem co jeszcze mogę robić?? Czytałam ze w ciąży takie problemy się zdarzają ale z drugiej strony szkodzą dziecku.. pomocy :(
kup sobie w aptece żel na ząbkowanie dla bobasów i tym smaruj;)

Syn był z nami w sypialni do momentu ukończenia półtora roku, miał swoje łożeczko, czasami jak miał ciezką noc a miał ich wiele z uwagi na kolki, ząbkowanie spał z nami. Jak "poszedł na swoje" i zdarzyło mu sie budzić w nocy to zazwyczaj był tupot bosych stóp, przyłaził wskakiwał między nas i zasypiał, zawsze zastanawialiśmy sie jak to robi że się nie wywróci, nie wejdzie w ścianę bo nigdy swiatła zapalonego nie zostawiałam, normalnie jakby miał wszczepiony gps;):)choć fakt ze jego pokój zaraz obok naszej sypialni. Teraz tez na początku z nami w sypialni łóżeczko postawimy a potem to już starszy brat czeka na młodego bo marzy o piętrowym łóżku:):)choć mi sie to wydaje raczej odległe...

Haha moja 3 latka tez tak do nas przechodzi i albo ja albo maz idziemy wtedy na jej lozko :) ale jak byla mala to nie dalo sie jej nie wziasc na lozko do nas bo przespala godz i strasznie plakala nie uspokoil jej niczym, nie nawidzila swojego lozeczka zawsze sie w nim budzila wiec w wieku 1.5 roku juz nawet nie wkladalam jej do lozeczka. Mlodsza od zawsze spi w lozeczku i go znowu uwielbia nie wiem jak ja przestawic na lozko zeby spala ze starsza :D trzeci dzidziu bedzie mial z nimi pokoj :)

Jak to jest z tym meldunkiem? Siostra męża nie może wymeldowac bez jego zgody, co więcej musi mu znaleźć mieszkanie.

Nie moze bo pewnie mieszkaja razem ogolnie jak ktos nie mieszka w danym miejscu dluzej niz 3 miesiace to osoba sklada wniosek o wymeldowanie i zaczyna sie procedura. Wiem bo tak mialam nie tak dawno :)

Nie zniesli obowiazku meldunkowego niestety. Mieli to zrobic, ale nie zrobili.
Takze wynajmuje i ja z mediami place 2tys za 80m, 4 pokoje. Z tym ze mamy umowe na czas nieokreślony i czuje sie dosc pewnie. Mozemy takze przemalowaywac jak chcemy, no i meble mamy swoje.

No leje, leje i czuje sie dzis srednio. Glowa od rana boli. Ja zaraz placki bede smażyć, dzieci wrocily od babci wlasnie, to w koncu ktos sie w tym domu odezwie. :)

Co do problemow, robic nie powinien, ja kiedys wyjechalam mieszkać na pol roku do Lublina i byly mial guzik do gadania, ale On tez sie wtedy praktycznie nie interesowal.

Ja mam informacje od policjanta ze meldunek nie jest obowiazkowy w naszym kraju :)

reklama
Co do mieszkania to my tez wynajmujemy i za 45 m2 placimy 500 zl odstepnego plus czynsz do ktorego mamy dodatek plus prad gaz internet itd :) jak sie maluch urodzi to bedziemy skladac wniosek o mieszkanie z miasta teraz nam przekroczylo o 0.5 m2 na osobe :/ masakra

Do góry