reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Jakie piękne [emoji7] gratuluję talentu! Pokoik też uroczy!

PS widzę przewijak z Ikei, czy do niego pasują standardowe wkłady np. Z allegro czy tylko ikeowskie?

reklama
Helo w czwartek , niech wróci już ciepelko bo przez to zimno to płakać się chce , wgl śpiąca chodzę maskara , . Wczoraj jeszcze kolezanki o 22 zrobiły nalot posiedzialysmy trochę i pojechały a ja padłam spać [emoji4] a dzisiaj znowu czekają okna [emoji23]

He he , a jednak sie udało :)
My z M czasem tak kombinujemy, ze gliwa mała :D jak mamy ochote w dzien, a dzieci sa u siebie w pokojach, to zamykamy sie w sypialni i juz :) a potem udajemy, ze meble przestawialismy ;)
Albo ledwo za drzwi na dwor wyjda, to my działamy :) ale jak dzidzia dojdzie, to nie wiem...noce zostana, a My uwielbiamy w dzień.
Jesteście niemożliwi [emoji16] Bedziesz wybierać w dzień jak dzidzia będzie spala, czy działać z mężem czy też sie zdrzemnąć [emoji16]

Co do seksu po pierwszym porodzie krwawilam przez 6 tyg wkoncu dostalam zastrzyki bo sie okazalo ze jakies skrzepy mi zostaly dodam ze nie odeszlo mi cale lozysko i zaraz po porodzie bylam czyszczona, pozniej jak maz probowal to ze samego strachu nie dalam rady bo mnie bolalo i bez zelu ani rusz czulam sie jakbym pierwszy raz wspolzyla :D takze 2 miesiace bylo bez seksu. Po drugim porodzie po 4 tyg juz dzialalismy ale tez z zelem bo sie balam powtorki :) ogolnie sex jest taki jak zawsze ja nie widze zadnych zmian. W tej ciazy nie mam ochoty za bardzo i staram sie praktycznie tylko dla meza :)

Powiem Wam boje sie siebie. Ta ciaza na mozg mi zadziałała. Nastawilam wode i zostawilam na czajniku ścierke ktora sie paliła. Poźniej opiekacz nie wylaczylam przez godz sie palil. Masakra wczoraj ziemniaki spalilam , przed wczoraj zupę. Codziennie cos pale. Nastawie i zapomne
Faktycznie strach [emoji16] najlepiej połóż sie i nic nie rob, tylko kogoś do obsługi byś musiala mieć [emoji6]

Oo jak myśmy kombinowali tworząc nowe dziecko :D nie dosc, ze u nas w sumie trwalo to ponad rok, to jwszcze moj M
chodzi na rozne zmiany, ja tez chodzilam.na dwie i czasami takciezko bylo sie zgrac, albo corka byla w domu no masakra :D dobrze, ze mamy to już za sobą.

Tak w ogole witam sie czwartkowo. Skonczyli nam dzisiaj w końcu kuchnie! Wrzuce pozniej jakas fotke jak ogarne syf :) bylam rano u dentystki konczyc zeba, jestem mega zadowolona z niej :)
Co robicie a obiad? Ja watrobke, bo w koncu kupilam, a chodzila za mna od miesiaca. Ale ja robie taką z sosem i ziemniakami mmmm :D a corce nalesniki z jablkami, bo wątrobka pogardzila- nie wie co dobre :D
Najważniejsze, ze się udało [emoji3] u nas to samo, mąż jest tylko na weekendy, a owulacja wypadała w polowie tygodnia, także też były kombinacje, ale udało się spłodzić w niedzielę [emoji23]
Pokaz pokaz tą wyczekiwaną kuchnię!
I teraz wszystko gra? Nie widać poprawek?

Hehe, teraz centrum dowodzenia to macica drogie Panie, mozg sie ulatnia, u mnie tez w kazdej ciazy ;-)

Happy padlam, "Bozena" :-D

Siedze pod gabinetem, dam znac po wizycie i zmtkam.stad na 2-3 miesiace, odezwe sie pod koniec ;-) Trzeba rzucic telefon w kat ;-)
Trzymamy kciuki! Ale, ze znikasz znikasz? Ze nawet raz po raz nie?
Detox telefonowy? [emoji6]

@Kacprysiowo ja Ci dam znikanie ;)

Co do obiadu mam caly gar kalafiorowej, ale dorobie placki ze śmietaną, bo mam smaczek :D
Nadal jednak siedze w szlafroku...i nic nie robię.

@Estera91 masz racje, pewnie bede wybierac, albo szybki seksik i szybkie spanie :D choc nigdy nie spalam w trakcie drzemki malucha, zwykle jadlam, bo nigdy na spokojnie zjesc cieplego obiadu nie moglam :)

No więc sie chwale :D poprawek nie widać, jedynie musimy jeszcze zamontować cokoły przy podłodze i jakoś zorganizować miejsce na kawe, jajka itd żeby to tak luzem a blacie nie stało. Ogólnie jestem zadowolona. Brzydkie światło, bo ciemno u nas od rana przez deszcz...
IMG_20180628_114511.jpg
IMG_20180628_114524.jpg
IMG_20180628_114546.jpg

Załączniki

• IMG_20180628_114511.jpg
    IMG_20180628_114511.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 250
  • IMG_20180628_114524.jpg
    IMG_20180628_114524.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 243
  • IMG_20180628_114546.jpg
    IMG_20180628_114546.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 251
reklama
Cześć imbir dziś psia pogoda. Zdążyłam młoda do przedszkola zaprowadzić. Wróciłam do domu i zaczęło lać. I leje tak ciągle i wieje. Okropnie.
Właśnie od dentysty wyszłam, ząb po trzeciej wizycie zrobiony i jak to babka ujęła przez 5 lat nic nie powinno się dziać, w sumie dwa razy truty i zalepiony, planowałam po porodzie go usunąć ale jak jeszcze będzie "działał" to nie sobie będzie.
Teraz jadę do szpitala dziecięcego do poradni alergologicznej załatwiać wizytę, ciekawe na kiedy dadzą...

Miłego słonecznego dzionka, ja o takim marzę ale na dziś się nie zapowiada.

Do góry