reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

cześć dziewczyny nie było mnie tu kilka dni. bo musiałam latać za zaświadczeniem bo obyłam u mojej gin ale ja byłam na NFZ i nie chciała mi wypisać bo nimi pieczątki nie ma i musiałam wczoraj iść do niej prywatnie;/ nie wiedziałam ze tylko załatwiania z jednym zaświadczeniem a byłam dosłownie w gabinecie 5min . A dziś brzydka pogoda to nawet nie chce się wychodzić ciągle pada i idę chyba robić mielone, bo już posprzątałam i nie mam co robić:(. A wam jak mineło te kilka dni??:)

reklama
Ja nie będę czarować, osobiście nie doszłam do siebie, a jestem piętnaście miesięcy po porodzie. Ani wagą, ani w okolicach podwozia ;) Ale może to kwestia tego, że mam bardzo absorbujące, mało śpiące dziecko i naprawdę nie mam zbyt wiele czasu na ćwiczenia, a po prysznicu wieczorem nie chce mi się już czasem używać systematycznie kulek do ćwiczeń mięśni Kegla...
Niestety, budowa „Bożeny” wyraźnie mi się zmieniła po kleszczach. Seks to już nie to samo, i mam problemy z trzymaniem moczu. Sorki, że tak wprost, ale... pytałaś ;)
Naprawde??? Kurcze, to jednak bardzo roznie to bywa..u mnie po trzech porodach mam wrazenie, ze jest wrecz lepiej z seksem.

A w ogole dzien dobry :) oczy wlasnie otworzylam. Trawe mi pod samym oknem kosza wrr.
U nas dalej zimno, szaro i deszczowo..masakra.
Trzeba by bylo wstac i dzidzie nakarmic, ale kurde apetytu ostatnio nie mam :dry: ani mdlosci z tego tytułu..za to na cappuccino mam ochotę i zaraz sobie zrobie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) dajcie znac zaraz po.
U mnie to samo z kosarka od 8 rana szaleja. Spac nie mozna choc u nas dzisiaj ladna pogoda

Naprawde??? Kurcze, to jednak bardzo roznie to bywa..u mnie po trzech porodach mam wrazenie, ze jest wrecz lepiej z seksem.
U nas nie dość, że słabiej, to jeszcze roczniak może się w każdej chwili obudzić, więc naprawdę nie wiem, jak my zmajstrowaliśmy dziecko #2 :D

Jakaś plaga kosiarek dzisiaj, u mnie też akurat koszą pod domem :p

U mnie lekarz stwierdził że może i bym mogła próbować rodzic naturalnie, a oni będą obracać dziecko we mnie ale w sumie po co takie ładne rejony niszczyć w tak młodym (miałam 21 lat) wieku, więc dla dobra wszystkich cesarka weszła :)
Z seksem I przed u po cesarce było u mnie kiepsko, że względu na anatomie tamtych rejonów w moim wypadku odpada orgazm pochwowy, a ciężko znaleźć faceta, który wie jak zadbać o kobietę z takimi wymaganiami więc dopiero przy moim mężu obecnym zrozumiałam co jest tak naprawdę fajnego w seksie :)

Dzień dobry kochane. Dzisiaj mam lenia. Do pracy nie idę, za to żeby nie było to prowadzę małego do szkoły :D wrócę do domku to biorę się za naukę robienia skarpetek na drutach xD

Trzymam kciuki za Wizytujace, szybciutko dawajcie znać jak się mają dzidziusie :)!!

Co do dochodzenia do siebie po porodzie.... U mnie z 20kg na plusie zeszło do - 21kg w jakieś pół roku.
Kwestia metabolizmu i dziecka z kółkami wymagającego ciągłego ruchu osoby noszącej. Miałam cc więc co do intymności po 6tyg byłam gotowana seksy :) :) skóra wróciła do siebie wszędzie poza biustem :) Zobacz załącznik 871672
Do szkoly?a to nie ma wakacji?

Do szkoly?a to nie ma wakacji?
Nie w uk.
Tutaj maluchy maja krótsza przerwę letnia ale więcej przerw w międzyczasie.
Wiec mój syn szkole ma do 20 lipca, wraca 3-4 września, ale w sumie co 8tyg maja tydzień lub więcej wolnego, a bo święta, a po przerwa zimowa, przerwa wiosenna, kolejne święta, I jeszcze jakieś i tak w sumie jest tego sporo :)

U nas nie dość, że słabiej, to jeszcze roczniak może się w każdej chwili obudzić, więc naprawdę nie wiem, jak my zmajstrowaliśmy dziecko #2 :D

Jakaś plaga kosiarek dzisiaj, u mnie też akurat koszą pod domem :p
He he , a jednak sie udało :)
My z M czasem tak kombinujemy, ze gliwa mała :D jak mamy ochote w dzien, a dzieci sa u siebie w pokojach, to zamykamy sie w sypialni i juz :) a potem udajemy, ze meble przestawialismy ;)
Albo ledwo za drzwi na dwor wyjda, to my działamy :) ale jak dzidzia dojdzie, to nie wiem...noce zostana, a My uwielbiamy w dzień.

Nie w uk.
Tutaj maluchy maja krótsza przerwę letnia ale więcej przerw w międzyczasie.
Wiec mój syn szkole ma do 20 lipca, wraca 3-4 września, ale w sumie co 8tyg maja tydzień lub więcej wolnego, a bo święta, a po przerwa zimowa, przerwa wiosenna, kolejne święta, I jeszcze jakieś i tak w sumie jest tego sporo :)
Aha nie wiedziałam. A teraz idzie do 1 klasy?

reklama
Do góry