reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No to gotowanie /pieczenie zakończone względnym sukcesem.... Rodzina jak wróci z nocki powinna być zadowolona.
Screenshot_20180624-235303.jpg
Screenshot_20180624-235214.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180624-235303.jpg
    Screenshot_20180624-235303.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 294
  • Screenshot_20180624-235214.jpg
    Screenshot_20180624-235214.jpg
    50,6 KB · Wyświetleń: 290
reklama
To samo usłyszałam od lekarza po poronieniu. "Przynajmniej wiadomo, ze moze Pani zajsc w ciaze"- hehe no super pocieszenie ;) więcej do niego nie wróciłam. Cóż, są różni lekarze, tak.jak ludzoe są różni. Moja przyjaciółka prowadziła u niego ciąŻe i była baaardzo zadowolona, a ja po kilku wizytach nie mogłam na gościa patrzeć.

Ja się witam niedzielnie. Gardło dalej boli :( śmietana sie w końcu ubiła, ale dosłownie nad nią płakałam ;) dzisiaj mam wszystko głęboko, zwalniam tempo i odpoczywam :) miłego dnia!
Dziewczynki kochane ja też mam wielu gin za sobą ,ale słowa żeby cieszyć się że wogole się w ciążę zachodzi nie odbieram jako źle ...ja jak poroniłam usłyszałam to samo ,najważniejsze że pani w ciążę zachodzi ,starać się i wyjdzie ....jeszcze w zależności jak jest to powiedziane ,bo wiadomo każda z nas po stracie to przezywa mocno ,ale my mamy to szczęście że w ciążę zachodzimy ,wiele kobiet nie może ...więc gin postrzega to tak że jeśli zachodzimy to jest w porządku i rokuje na prTszlosc ,potem ta ciążę utrzymać ,ale to już odrębną historia

Dzień dobry, my już od chwili na nogach, co ostatnio wstaje z kurami :/
A później bez drzemki nie da się przeżyć.
Na 11.40 mam spotkanie z położna, mam nadzieję że da mi zielone światło na lot samolotem I będę mogła 21 lipca polecieć do Polski na weekend, tzn sobota przylatujemy, niedziela w PL I w poniedziałek powrót bo we wtorek badania kolejne :) to już będzie 21tc więc chyba powinno być ok, no ale wszystko zależy od decyzji położnej.

Życzę udanego początku tygodnia, powodzenia jeśli ktoś się dzisiaj wizytuje :*

Witam w poniedziałek :) mecz faktycznie bardzo słabiutki... tak Was podczytuję i czasem się wtrącę :) odnośnie tego co lekarze mówią „przynajmniej może pani zajść w ciążę” to faktycznie słabe. Ja sobie tak sama w domu myślałam w ten sposób ale czasem lekarze niepotrzebnie dokładają swoje 5 groszy. Mi w 6tc jedna lekarka (prywatnie) powiedziala, że czym ja sie stresuje - dodam, że po poronieniu jestem- że bardzo dobrze, że chore ciąże się ronią i my lekarze takich ciąż nie chcemy. To mnie pocieszyła... a ostatnio znowu do niej trafiłam bo moja lekarka była chora i ta mnie musiala między pacjentami przyjąć i mówi mi na odchodne: pacjentki na pewno beda złe że panią przyjęłam o wcale im sie nie dziwie... poniżej krytyki zachowanie.

Kobietki czy możecie pokecić jakiś dobry suplement dla kobiet w ciąży który jest łatwy do połknięcia?? Tzn nie ma kapsułek wielkości Mama DHA, te mi w gardle stają... biorę od kilku dni Pregna plus bo kapsułki malutkie tylko kwasów DHA praktycznie nie ma, a przez żelazo jest mi po prostu niedobrze po nich...

Nie wyobrażam sobie takie zachowania lekarza jakie tutaj opisujecie, przez chwilę miałam wątpliwości co do mojego czy aby dobrze Wszystko prowadzi ale w sumie bez podstawnie miałam takie myśli. Facet przyjął mnie bez jakniecia jak okazało się ze jestem w ciąży (terminy ma na pół roku do przodu), zrobił badania wszystkie, odpowiedział na wszystkie pytania. Nawet w delikatny ale zrozumiały sposób wytłumaczył ze będzie mi trudniej donosic ciążę z powodu trombofilii. Może jest gdzieś lepszy lekarz ale zawsze można trafić na gorszego ;)

Kobietki czy możecie pokecić jakiś dobry suplement dla kobiet w ciąży który jest łatwy do połknięcia?? Tzn nie ma kapsułek wielkości Mama DHA, te mi w gardle stają... biorę od kilku dni Pregna plus bo kapsułki malutkie tylko kwasów DHA praktycznie nie ma, a przez żelazo jest mi po prostu niedobrze po nich...
Ja połykam z jedzeniem. Może tak spróbuj.
Też biorę MamaDHA i inaczej nie połknę...

reklama
Do góry