reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Bo do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, taka prawda.Moj pierwszy facet wyjeżdżał, najpierw nie umialam sobie z tym poradzic, a potem jak zmienil pracę i byl na miejscu, to nie moglam go zniesc w domu :)

Czytalam sobie teraz troche wątków na majowkach i powiem wam, ze zanim sie nie obejrzymy, to naszym tematem będą kupki, kolki, potowki, ulewanie, sab simplex i espumisan :D aaa jeszcze ilosc karmien na dobe i w nocy ;)
Tez je czytam od jakiegoś czasu i wyglada na to ze duzzzooo tam sie dzieje :p

Ja też podczytuje majówki to fakt dzieje się tam, jeszcze trochę zleci i u nas te tematy się zaczną, za nie długo będzie się nam się potwierdzać płeć, to będzie szał na wyprawkowym:-D

Zapisałam się do szkoły rodzenia i będę chodzić na zajęcia od początku sierpnia :) Czy któraś, będąca teraz w pierwszej ciąży też się zapisuje do szkoły rodzenia??
Ja wybrałam taką szkołę, gdzie moja siostra chodziła i mają tam super zniżki do banku krwi pępowinowej. Mam nadzieję, że też się załapię na zniżkę :)
Ja miałam takie zajęcia ciążowe, dwa spotkania grupowe po chyba 2h, i oprowadzanie po szpitalu. Z tego wszystkiego jedynie to oprowadzanie było naprawdę pomocne.

Zapisałam się do szkoły rodzenia i będę chodzić na zajęcia od początku sierpnia :) Czy któraś, będąca teraz w pierwszej ciąży też się zapisuje do szkoły rodzenia??
Ja wybrałam taką szkołę, gdzie moja siostra chodziła i mają tam super zniżki do banku krwi pępowinowej. Mam nadzieję, że też się załapię na zniżkę :)
W sumie to wcześnie prowadzą zajęcia. Pamiętam że u nas są ale od 28tc.

@shiran85 w tej szkole od 20 tc prowadzą zajęcia i trwają 10 tygodni (ja zaczne w 22tc). Spotkania grupowe 2 razy w tygodniu, jednego dnia teoria i drugiego gimnastyka. One też są refundowane przez nfz, wydaje mi się, że każda kobieta może z takich refundowanych korzystać. U mnie jedyna jednorazowa opłata 25 zł, dla szkoły w której jest wynajęta sala pod zajęcia. O przyszpitalnych się nie orientowałam.
@HappyElephant w tej co wybrałam nie oprowadzają po szpitalu, ale organizują też zajęcia z chustonoszenia, z których też skorzystam :)

W szpitalu w którym rodziłam są tzw białe soboty i wtedy jak się umówi wcześniej można w taki dzień przyjść (każda pierwsza sobota w miesiącu) i zobaczyć sale porodowe.

@Izabela88 w tej szkole rodzenia u nas też jest gimnastyka.
Uważam że pierwszy raz można iść, zobaczyć, ja był na każdych zajęciach i mało co z tego wyniosłam.
Szkoda tylko że szpital narzuca aby dostać zzo nie dość że muszę wywalić 30zł na konsultacje z anestozjologiem, to jeszcze to zaświadczenie że szkoły rodzenia... a chciałam teraz nie chodzić, ale jak mam potem się zwijać z bólu bez wyboru zzo to chyba będę musiała się pomęczyć na tej szkole...

W szpitalu w którym rodziłam są tzw białe soboty i wtedy jak się umówi wcześniej można w taki dzień przyjść i zobaczyć sale porodowe.

@Izabela88 w tej szkole rodzenia u nas też jest gimnastyka.
Uważam że pierwszy raz można iść, zobaczyć, ja był na każdych zajęciach i mało co z tego wyniosłam.
Szkoda tylko że szpital narzuca aby dostać zzo nie dość że muszę wywalić 30zł na konsultacje z anestozjologiem, to jeszcze to zaświadczenie że szkoły rodzenia... a chciałam teraz nie chodzić, ale jak mam potem się zwijać z bólu bez wyboru zzo to chyba będę musiała się pomęczyć na tej szkole...
A co to zzo? :)

reklama
Do góry