Przytupierniczek
Zaciekawiona BB
Pierniczku, kurcze powiem tak, bardzo zainteresował mnie Twój wpis o Panoramie, bo jak ja się na niego zdecydowałam lekarz mocno wybił mi go z głowy, potem stwierdził że jak mam za duzo pieniędzy to proszę mogę zrobić ale on zasadności tego testu u mnie nie widzi w ogóle. Odpuściłam i teraz zastanawiam się skąd ta rozbieżność u lekarzy. Pappa to 95% a panorama ponad 99%. No zarabiałam i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Jakie ryzyko Ci w pappie wyszło?
Wiesz co, ja najpierw zrobiłam sobie Panoramę, już tydzień temu, a dopiero wczoraj miałam wyniki Pappa, ale uznałam, że skoro lekarz zachęca a Panorama bada więcej rzeczy to zrobię ją dodatkowo, bo w sumie to tylko pobranie krwi od matki - kompletnie nieszkodliwe badanie. Mi wczoraj usg wyszło prawidłowe i Pappa też (wolne B-hCG 27,19 IU/I; 0,680 MoM, a PAPP-A 1,210 IU/I; 0,546 MoM). Lekarka u której byłam wczoraj wdała się ze mną w bardzo niefajną rozmowę po co robiłam Panoramę - zupełnie tego nie rozumiem, skoro to moja krew, sama za to płacę, to nie widzę powodu żeby się tak bulwersowała, nikomu to przecież nie szkodzi, a już na pewno nie dziecku. Na stronie Link do: Panorama - nieinwazyjny test prenatalny nowej generacji - Synevo jest opisany zakres pakietu rozszerzonego, różni się sporo od Pappa, bo on bada tylko te trzy trisomie. Ja dla spokoju zrobiłam No i żeby poznać płeć szybko i na 100% przy okazji