reklama
Zuzanka1402
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży miałam 3 usg.Po prostu jestem zdania , że usg na lepszym sprzęcie czy częściej niz 3 razy w ciągu całej ciązy jest lepsze według mnie , bo jest przynajmniej jakaś większa mozliwość wykrycia czegoś nie daj Boże i tyle kazdy robi jak chce , nie jest powiedziane , że zaraz będzie coś nie tak i trzeba wychodzić z takim nastawieniem . Nie zaczynaj ze mną dyskusji czy coś jest na miejscu czy nie , dziewczyny mi przedstawiły od swojej strony ja od swojej , i ok nie wiem jaki Ty masz problem do mnie , że tego nie zrozumiem i zazdroszczę podejścia tez napisałam , no i nikt nie musi robić tak ja tego chce , bo każdy wie co dla niego dobre .
Pojawisz się czasami i masz coś do podsumowania głupiego ... bój sie jak chcesz nie chcesz się nie bój idź na usg nie chcesz to nie idź , lepiej żeby nic złego Cię nie spotkało tyle Ci życze .
Wkurzają mnie takie Twoje głupie komentarze pośród luźnej dyskusji.
Nie napisałam nic nikomu takiego żebyś musiała od razu wyśmiewać ... bo akurat to jest nie na miejscu
@Kacprysiowo kochana oczywiście , ze czego nie da się uniknąc tego się nie da i żaden lekarz czy to taki czy taki czy najlepszy sprzet na świecie nie pomoże , bo nie mamy na to wpływu .
Rozmowa potoczyła się odnośnie usg 3ech w ciągu całej ciąży , no ja tego nie rozumiem i nie zrozumiem no i tak jak dla kogoś to może być normalne dla mnie nie jest pogadałyśmy sobie tak po prostu co do pępowiny , jest to często normalne i nie robi żadnych skutków ubocznych , ale kontroluje się na wizytach lekarz na pewno będzie wiedział wszystko skończyło się dobrze brała tylko heparynkę i acard do końca
Mieszkałam wtedy w UK.
Na ostatnim lekarz mi się zapytał czy już mi ktoś wcześniej mówił, że dziecko ma małą głowę... [emoji33][emoji33][emoji33]
Boże co ja wtedy przeżyłam... Próbowałam coś od niego wyciągnąć to zbywal mnie i nic nie wyjaśnił.
Zebrałam się z mężem i pojechałam na wizytę prywatną do polskiej Pani doktor.
Uspokoiła mnie, że po pierwsze ani ja, ani mój mąż nie mamy jakiś wielkich głów, a po drugie to jak mógł mi tak powiedzieć, bo dziecko miało główkę już w kanale rodnym i nie było możliwości pomierzyć dokładnie...
Nie mam zastrzeżeń co do ilości badań, ale za to do kompetencji lekarzy w UK...
[emoji36][emoji36][emoji36]
Ostatnia edycja:
Dagaa11
Dokładnie tak jest. Idziesz z partnerem do USC jak jeszcze jesteś w ciąży i załatwiacie sprawę. Wtedy dziecko po porodziw ma nazwisko.ojca i tatuś może wszystkie formalnosći zalatwic sam po narodzinach też nas to czeka ale trwa.to.momentDzien dobry.. Ja dopiero wrocilam do domu... od rana na rowerze.. centrum zaliczone! Co prawda w Holandi Dzien Taty juz byl.. ale My obchodzimy wg polskiego kalendarza.. nie moglam sie powstrzymac i kupilam bodziaki dla Kama na prezent [emoji5]niech sie cieszy
Mam tyle rzeczy do zrobienia ze nie wiem gdzie rece wlozyc.. wiec chyba polegne na kanapie
Mam chyba glupie pytanie.
Czy w Polsce jest mozliwosc uznania dziecka jeszcze w ciazy?
Bylam dzisiaj tutaj w UM i Pani zauwazyla ze jestem w ciazy i sprawdzajac cos w kompie wyszlo ze Panna. I pytanie czy tata uczestniczy w moim zyciu. A Ja ze noo a Pani ze gdybym chciala dac jego nazwisko i gdybym chciala zeby to on zalatwial formalnosci po porodzie to musze jeszcze przed porodem isc do Urzedu stanu cywilnego i wyrazic zgode. Doslownie powiedziala zaakceptowac jego ojcostwo.
Pierwszy raz slysze.. i zdziwiona [emoji5]
Musa
Witam po przerwie, podczytuje ale tyle produkujecie, ze cieżko mi się wbić w tematdzis widzę rozgorzała dyskusja na temat częstotliwości badań, usg, hmmmmmmmm no cóż uważam że każdy powienien robić według własnego uznania i potrzeb nie ma co oceniac innych i ich sposobu bycia, wydawania pięniedzy i podejścia do ciążysama mam za soba jedną ciężka ciążę i poronienie, ale teraz staram sie nie zaprzątać głowy czarnymi myślami, snuć najgorszych scenariuszy i przytaczać tysiąca smutnych historii z mego otoczeniaOstatnio zostałam skrytykowana przez dwie koleżanki,że pracuje bo po co chorobowe płatne 100%!!!ale czuję sie dobrze, pracy nie mam ciężkiej, warunki dosyć komfortowe, lekarka nie widziala żadnych wskazań do l4 wiec po co siedzieć w domu i snuć rozmaite scenariusze, ciąża przebiega prawidłowo, ja czuje turbodoładowanie a czas fajnie lecino ale wiadomo inni wiedza lepiej co jest dla mnie dobre
Czytam że płec niektórych dzidzioli sie jednak zmieniła ja mam wizyte w sobote, ostatnio usłyszałam,że u mnie będzie syn, no zobaczymy
Czytam że płec niektórych dzidzioli sie jednak zmieniła ja mam wizyte w sobote, ostatnio usłyszałam,że u mnie będzie syn, no zobaczymy
Kacprysiowo
Moderatorka
Zuzanka ja uslyszalam ze "ma wielki leb" od lekarza jak lezalam w szpitalu, narobilam takiego rabanu, ze moj lekarz dzwonil do tego idioty i stawial go do pionu. Po czym na obchodach omijal moj pokoj, kretyn!
Dagaa11
Niektórzy nie powinni mieć prawa wykonywania zawodu...Zuzanka ja uslyszalam ze "ma wielki leb" od lekarza jak lezalam w szpitalu, narobilam takiego rabanu, ze moj lekarz dzwonil do tego idioty i stawial go do pionu. Po czym na obchodach omijal moj pokoj, kretyn!
natka100
O matko !co za lekarz szok!Zuzanka ja uslyszalam ze "ma wielki leb" od lekarza jak lezalam w szpitalu, narobilam takiego rabanu, ze moj lekarz dzwonil do tego idioty i stawial go do pionu. Po czym na obchodach omijal moj pokoj, kretyn!
Dobrze, ze narobilaś rabanu, takich nie powinno sie nazywac lekarzami!Zuzanka ja uslyszalam ze "ma wielki leb" od lekarza jak lezalam w szpitalu, narobilam takiego rabanu, ze moj lekarz dzwonil do tego idioty i stawial go do pionu. Po czym na obchodach omijal moj pokoj, kretyn!
Kacprysiowo
Moderatorka
Idiota nie lekarz!
reklama
MatiMar