reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Chyba w weekend mi brzuch wyskoczył xD tzn już jest twardy i ciężko mi dobrać ubrania dotychczasowe aby nie przeszkadzały jak siedzę. Np w bjeansach do tej pory wygodnych muszę siedzieć z rozpietym guzikiem przynajmniej a dzisiaj ubralan spódnice na gumce i siedząc gumkę zaciagnelam nad brzuch bluzkę na to, patrzę a tu taaaaki brzuchol xD

reklama
Jezu dziewczyny... dajcie spokoj :realmad:.
Na temat dyskusji co do badań swoje zdanie wyrazilam ale jak bedziecie "odchodzic" w takim tempie to do rozwiazania malo kto zostanie ;)...
A przeciez nie i to chodzi. Jestesmy tu zeby się wspierac... Kazdy moze wyrazic swoje zdanie... Motylek poprostu taki ma sposob bycia.. Mnie tez np nie podoba sie ze pisze ze Femibion to bee bo ona bierze inne bo tak Tabletka orzekl a jednak wiekszosc z nas go bierze :wink:... Ja tez biore i bede brata bo moj gin uwaza ze jest dobry. Kazdy ma swoj rozum i robi tak jak uwaza... ;-) ;).
Takich dyskusji bedzie pewnie jeszcze moc.. Ale to znaczy ze trzeba odrazu "odchodzic" z forum? To co bedzie po porodzie?
Czy ktos tu jeszcze bedzie...:(

Ale tutaj nie chodziło nam o to, że Motylek nie ma racji, tylko o to w jaki sposób wyraża swoje zdanie...
Czy kogoś skrytykowalam osobowo ? No a gdzie komuś coś narzucilam ? Czy nie napisałam każdy robi jak chce i ze zazdroszczę podejścia i spokoju bo ja tego nigdy nie zrozumiem ? Nie można nic napisać bo trzeba brac od razu porównywać do swojej osoby? ... na razie to ja sobie poczytałam co nieco i to nie na temat a osobowo . Trudno twardo stapam po ziemi i nie lubię czarowac tylko mówić o dobrych i złych opcjach .
Napisałam jakie przypadki moga się przydarzyć między czasie i jakie sa mi znane , bo moga nawet jak nie przyjmujecie takich opcji ... nawet jak jest idealnie nagle moze nie byc , jaka masz gwarancję w ciągu 3 usg tylko , że dziecko jest zdrowe czy nic po drodze sie nie dzieje... ?a jak sie zadzieje a jak zostanie wykryte będzie za późno żeby cos naprawić? Czy nie może sie tak zdarzyć? Pisałam tez o tym , że w prywatnym gabinecie mamy możliwość na lepsze jakościowo usg zazwyczaj i na NFZ nie koniecznie wszystko da się wypatrzec podałam tylko przykład strasznie ciężko to zrozumieć . No i takie mam zdanie i wyszło oburzenie bo każdy patrzy tylko w kolorowych barwach a ja akurat wolę racjonalnie i mieć na tyle pod kontrolą na ile mam możliwości i gdzie tutaj jest zły sposób wyrażania ? To jest tylko czepianie się wypowiedzi :/ jak ktoś wierzy 100% ze jest super to jest super nie trzeba nic więcej jak usg raz na 3 mies i ja tam nikomu nie bronię i nie broniłam .
Ja wiem ze nikt nie chce słuchać o przykrych sprawach i nie bierze tego pod uwagę innych scenariuszy i bedzie uparcie twierdzil ze jak ktos po wizycie bez usg powie ze jest super to jest i bedzie... ja bym nie uwierzyla ale ktos moze i to jest indywidualne, prawda jest taka ze każdą to może spotkać :/ spotkac cos zlego , nie musi i myślę ze wszystkie dobrniemy bezpiecznie do konca , ale co jeśli ? Jak można miec kontrole w ciągu 40tyg przy tyg 3 usg ja nie zrozumiem dlatego pytałam skadcten spokój u Was i nawet chyba nie chce już dyskutować ... bo dla kogoś to normalne dla mnie nie i chyba z wszystkim tak jest ze nie koniecznie sie zgodzimy . Ale po co od razu siać zamęt ze jeju jak ktos sie okropnie wyraził...
Ja tam nic złego w swoich postach nie widzę, tylko podsumowanie życiowych faktów, a każdy wyszukuje co chce byle się czepic
Będzie i tak ze ktoś pójdzie 3 razy w ciągu całej ciąży i będzie dobrze , bo miało byc dobrze ... ja pisałam o ewentualnosciach a nie narzucania komuś czegoś czy nie napisałam " idź plac " " idź sie badaj częściej " bo tak to poszło od Was

Mnie się w sumie nie chce odnosić do całej tej dyskusji, ale chciałabym przypomnieć, że słuchanie serduszka dziecka przez lekarza podczas wizyty na NFZ to nie to samo, co samodzielne używanie detektora serca w domu... No chyba, że któraś ma super wiedzę na temat nieprawidłowości i łapie takie rzeczy ze słuchu. Ja mam detektor, bo mi raźniej, gdy usłyszę czasem serduszko zanim zacznę czuć ruchy, ale i tak wolę, żeby położna posłuchała bicia na każdej wizycie.

A z tymi USG to w pierwszej ciąży strasznie narzekałam, że na fundusz w normalnej ciąży przysługują w Anglii tylko dwa skany, a potem miałam komplikacje i okazało się, źe będę miała USG co miesiąc. Wolałabym rzadziej, a bez komplikacji. Uważaj, o co prosisz, bo to dostaniesz...

Jezu dziewczyny... dajcie spokoj :realmad:.
Na temat dyskusji co do badań swoje zdanie wyrazilam ale jak bedziecie "odchodzic" w takim tempie to do rozwiazania malo kto zostanie ;)...
A przeciez nie i to chodzi. Jestesmy tu zeby się wspierac... Kazdy moze wyrazic swoje zdanie... Motylek poprostu taki ma sposob bycia.. Mnie tez np nie podoba sie ze pisze ze Femibion to bee bo ona bierze inne bo tak Tabletka orzekl a jednak wiekszosc z nas go bierze :wink:... Ja tez biore i bede brata bo moj gin uwaza ze jest dobry. Kazdy ma swoj rozum i robi tak jak uwaza... ;-) ;).
Takich dyskusji bedzie pewnie jeszcze moc.. Ale to znaczy ze trzeba odrazu "odchodzic" z forum? To co bedzie po porodzie?
Czy ktos tu jeszcze bedzie...:(
Co do witamin napisałam co biorę i jakie opinie znam bo dziewczyny zamieniały , ale tez dopisalam ze koleżanki niech sie o swoich wypowiedza . No jak mogę o czymś dobrze napisać jak według mnie dobre nie jest xD Ja pisze prosto to co wiem , ale nie każdy musi to brac do siebie i tak robić .
Powiedzmy ktos mi kiedyś napisze coś odnośnie czegoś i też mogę skorzystać albo nie [emoji4]

Ja powiedziałam nie będę sie udzielać jak kogoś boli otwartość i czyjeś zdanie i nie czuje się swobodnie.
Zawsze jest mniejszosc i większość tutaj jest większość osób które maja wspólne inne doświadczenia szczęśliwe itd .

Przyjdą tematy jak ubierać dziecko jedna bierze w kaftan drugą w body i kto ma rację... będzie jedna ze wychladza druga przegrzewa i dalej beda podziały .
Dlatego nie rozumiem po co brac wszystko do siebie [emoji6]

Z słuchaniem serduszka to ja nie wiem jak jest u Was ale u mnie od 20 tyg polozna przyjeżdża do domu i bada i zapisuje wszystko Ale to nie ma nic do wizyt na które sie chodzi .
Tak jak tutaj bylo pisane ze 3 usg a wizyty bez . Dlatego zapytałam co to za wizyta jak tak mogę w domu mieć. Ale może co miasto to inaczej

Ostatnia edycja:
Zuzanka ja uslyszalam ze "ma wielki leb" od lekarza jak lezalam w szpitalu, narobilam takiego rabanu, ze moj lekarz dzwonil do tego idioty i stawial go do pionu. Po czym na obchodach omijal moj pokoj, kretyn!

Nie dziwie sie ze szumu narobiłaś... No jak można? Idiota :no:!

Mnie wczoraj lekarz wykonujacy prenatalne zasugerowal ze obraz jest nie wyraźny bo mam swoja wage... Powstrzymalam sie z czystego szacunku do zawody lekarza ale juz mialam na końcu jezyka ze kazdy patrzy na siebie... Bo on chudy jak szczur :szok:!

Uuuuuuu no cichutko bo tupne :D

Jutro mam badanie tolerancji glukozy.... Aż jestem ciekawa co wyjdzie....
A daj spokój dla mnie już szkoda zabierania słów bo tak bylo jest i będzie z wszystkim .
Ja nie lubię jak mnie ktoś czaruje i sama pisze o wszystkich opcjach , i bez ogródek i jak czegoś nie kumam to pisze ze nie kumam , a ze nie glaszcze tylko mam taki styl pisania to juz każdy bierze odbiera jak chce [emoji4]

Powodzenia jutro [emoji6]

reklama
A wiecie co, ostatnio pobierałam krew do tego Pappa i tak jak ktoś już wspomniał chamstwo jakiegoś lekarza w szpitalu, to mi się przypomniało - kobieta która mi pobierała krew jak czytała moją kartę to nie mogła się powstrzymać od komentarza „ledwo udało się pani wyrobić przed trzydziestką” :p No czy oni nie mogą zachować tych komentarzy dla siebie? :p nic o mnie nie wie i jakieś przytyki do wieku :p

Do góry