reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A jak ktoś ma naprawdę poważne problemu z ciąża to co wtedy ? Jak dla mnie to coś strasznego..
Możesz oczywiście iść na zwolnienie lekarskie, ale pieniądze są za to praktycznie żadne, dosłownie symboliczne, więc nikt nie siedzi na L4, bo „kiepsko” się czuje, tylko wraca jak tylko może. Ja pracowałam, czasem po prostu robiłam sobie wolne na żądanie, za które od mojej firmy nie dostawałam ani grosza...
Jeśli masz problemy i nie możesz pracować, to po prostu zostajesz bez kasy, przynajmniej u większości pracodawców :(

reklama
Ja też ma jeszcze w połowie lipca, ale nie robimy na każdej USG.
Dziewczyny odnajdujemy się widzę w Polsce :) Może któraś z Was mieszka w Warszawie albo okolicach?
Aha no ja wizyty bez usg nie uznaje bo dla mnie taka jest bez sensu :/ jak ide to po to żeby lekarz widział jak się maluszek rozwija a nie żeby sobie na mnie popatrzył Ale to moje zdanie [emoji4]

Możesz oczywiście iść na zwolnienie lekarskie, ale pieniądze są za to praktycznie żadne, dosłownie symboliczne, więc nikt nie siedzi na L4, bo „kiepsko” się czuje, tylko wraca jak tylko może. Ja pracowałam, czasem po prostu robiłam sobie wolne na żądanie, za które od mojej firmy nie dostawałam ani grosza...
Podpisuje się pod tym, mam identycznie, jedyne co dobre to to, że każda wizyta z lekarzem /położna / badania itd w godzinach pracy jest 100% płatna.

Akurat dzisiaj muszę zrobić sobie wolne i dostać się do jakiegoś dentysty, w nocy na śmierć mi sie posypał ząb mądrości, jakaś masakra, krwi od groma, dziaslo tak spuchlo, że resztki zęba nie widać pod nim, jak dotknie opuchlizny to leci ropa i boli tak że idzie z kapci wyskoczyć.... :/

Dzień dobry:) @Julianna_Szcz super filmik, extra pamiątka ;) gratuluję dziewczyny udanych wizyt I Trzymam kciuki za kolejne. Ja następną mam 9 lipca, jak dzidzia będzie współpracować to może poznam płeć, już nie mogę się doczekać ;) dziś w końcu odbieram babcie że szpitala, będzie na miejscu I nie będę musiała tam codziennie kursowac:tak:

Hejo.
Jeny[emoji23] myślałam ze tylko ja nie wiem i ze mam sny erotyczne[emoji23][emoji23][emoji23] hehe
Ja tez sie czuje na chlopaka, a dowiem się 2 lipca. Już się doczekać nie mogę.
Zazdroszczę Wam mieszkania na Śląsku. Ja jestem z Gliwic ale mieszkam w Jeleniej Górze i marzy mi sie powrót do GL. Co prawda niby mamy rodziny na slasku ale moja rodzina tzn rodzice za duzo krzywd mi zrobili i nie chce ich znac ale i tak mnie ciągnie do Gliwic. Tutaj chłopaki maja swoich jedynych dziadków od biologicznego ojca i sa bardzo za chlopakami, mimo iz uważają ze to moja wina ze zostawiłam frajera a to on jest pijakiem i jezidzil pijany z dziećmi samochodem, to jego matka mi powiedziala ze powinnam akceptować wszystko co "mąż" robi. Bo ona taka jest, ze wsi i maz moze pic , bic , zdradzac a zona ma mu jeszcze obiad pod twarz podstawiac. No ale moj ukochany mezus nie chce wracać mimo ze jesteśmy z jednego osiedla w Gliwicach[emoji53]

Ja raz miałam w tej ciazy orgazm senny dziwne hehe może te wzmożone sny erotyczne to oznaka pod sercem chłopczyk ;) u mnie i Julianna_Szcz się zgadza :D
A u mam z córeczkami ? Wypowiedzcie się ? Czy moja teoria się sprawdza hehe

Mi wyszla na 90 proc córeczka, a mialam dziennie sny erotyczne i budziłam sie mokra ;)

@Julianna_Szcz kochana piekny chlopczyk :) dziewczynke bedziesz miala za 2-3 lata :p

Co tam dzis robicie? Ja muszę urzedy odwiedzic, potem na 15 zakonczenie w przedszkolu i na 17:30 starszy syn ma zakonczenie na treningach piłkarskich, wiec kedziemy z M, bo chlopaki trenuja w jednym klubie.
Odwiedzę tez pepco, bo potrzebuje pare pierdolek, tylko licze na to, ze moje lekkie mdlosci sobie odejdą :(

Co do meczu, zirytowalam się, ale bardziej denerwuja mnie od rana wszelkie hejty internetowe, to tylko ludzie, jak widac po tym mundialu, pilka to sport nieprzewidywalny...jestem jeszcze dobrej mysli :)

@Julianna_Szcz , ten ostatni post w grupie chustowej na Facebooku to byłam ja :D Pisałam nie wiedząc do kogo, dopiero potem coś mnie tknęło z tym, że dowiedziałaś się o chłopcu, i spojrzałam na zdjęcie profilowe.
Hahahah świat mały :) :)
Dobrze wiedzieć że mam na forum chustomame :D bo jestem taaaaak zielona a na prawdę chciałabym zacząć motac. W tk ma xx widziałam kilka dni temu chusty ale były elastyczne więc pewnie nadaly by się na Maks 3-4 mce I to głównie po domu....

reklama
@motylkowelove Ojjj.. w pierwszej ciąży też intensywnie nad tym myślałam, aż w depresje lekka popadalam że nagle wszystko się zmieni I czy ja sobie poradzę :) Ale jak urodził się syn jakoś to wszystko przyszło, macierzyństwo jest piękne Ale jest też duzo trudnych chwil Ale dla tego słodkiego uśmiechu... Warto!!!

Do góry