Drugi chlopak [emoji4] super!Będzie Artur hihi
reklama
motylkowelove
Fanka BB :)
A nie macie czegoś takiego ze coś przoczycie i będziecie się obwiniać ? Wiadomo ciąża zdrowa to zdrowa , ale na każdym jej etapie coś może wypaść w rozwoju , nawet jak jest dobrze za miesiąc nie musi , a im wcześniej się coś widzi tym lepiej bo można działać . Znam takie przypadki właśnie gdzie nie trzeba było , bo po co a później ojej co się stało .
Jak już idę raz na miesiąc to chyba by wypadało to usg zrobić lekarzowi . Ja jestem przekonania ze lepiej mieć niż nie mieć i nic nie jest zbedne , no ale każdy decyduje o sobie wiadomo . Nie wyobrażam sobie nie mieć usg jak mam wizytę co 4tyg . Tak jak słyszę ogólnie to norma jest wizyta raz na miesiąc i usg co może lekarz powiedzieć o dziecku czy jego serduszku bez badania ale no jak tak robią to widocznie jakiś sens w tym widza [emoji6] ja tego chyba nie zrozumiem
Co do stałych godzin to pewnie tak najlepiej [emoji4] bardziej zastanawia mnie jak ogarnąć wszystko jak nie do końca się wie hehe póki co to chyba pierwsze kąpiele takie najtrudniejsze bo to takie malenkie
Jak już idę raz na miesiąc to chyba by wypadało to usg zrobić lekarzowi . Ja jestem przekonania ze lepiej mieć niż nie mieć i nic nie jest zbedne , no ale każdy decyduje o sobie wiadomo . Nie wyobrażam sobie nie mieć usg jak mam wizytę co 4tyg . Tak jak słyszę ogólnie to norma jest wizyta raz na miesiąc i usg co może lekarz powiedzieć o dziecku czy jego serduszku bez badania ale no jak tak robią to widocznie jakiś sens w tym widza [emoji6] ja tego chyba nie zrozumiem
Co do stałych godzin to pewnie tak najlepiej [emoji4] bardziej zastanawia mnie jak ogarnąć wszystko jak nie do końca się wie hehe póki co to chyba pierwsze kąpiele takie najtrudniejsze bo to takie malenkie
Piekne [emoji7]@Sabi32 ale to cudne!
Ja dzis juz caly dzien czulam moja rybke no mojego rybka cos czuje ze to bedzie jednak chlopak , tzn i od prenatalnych i 2 tyg pozniej gin potwierdzil ale wiadomo ze niewiadomo ale chyba jednak mysle ze chlopiec. Takie smyranko czulam dzis caly dzien, z przerwami, extra czuje tam gdzie detektorem łapie serduszko, moze ciut wyzej, ale ciut nad spojeniem, do pepka kawal drogi ale po lewej stronie jakby, to na dziewczynke wg zabobonow? No zobaczymy
Na ali tez kupuje namietnie, place karta i tez zwracaja kaske jak nie przyjdzie przesylka, oni maja bardzo dobre zabezpieczenia, nie to co na ebayu, tam mi zhakowali konto ale wywalczylam swoja kaske. Ali ma super polityke i zabezpieczenia, polecam
Ja ucze dzieci prywatnie angielskiego i taki dzis prezent dostalam na zakonczenie roku od jednego az sie wzruszylam, to moj pierwszy zestaw, cudnycaly czas dotykam te malenkie ciuszki
Evvela
Początkująca w BB
Ja też z WarszawyJa też ma jeszcze w połowie lipca, ale nie robimy na każdej USG.
Dziewczyny odnajdujemy się widzę w Polsce Może któraś z Was mieszka w Warszawie albo okolicach?
Evvela
Początkująca w BB
O raany, ale super, jaka stópka słodziutka
7 minut usg
Coś pięknego [emoji4] dobrze wiedzieć co te szkraby robią w środku
7 minut usg
Też tak uważam że przeslodka stopinkaO raany, ale super, jaka stópka słodziutka
No i cały czas buziaka chwal za rączka na 4D pod koniec nogi ozkladal szeroko ale twarzyczke chowal jakby się bardzo wstydził
A jak sie nazywa ta grupa? Rowniez chcialabym chustonosic, ale nie mam jeszcze o tym pojecia [emoji6]Hahahah świat mały
Dobrze wiedzieć że mam na forum chustomame bo jestem taaaaak zielona a na prawdę chciałabym zacząć motac. W tk ma xx widziałam kilka dni temu chusty ale były elastyczne więc pewnie nadaly by się na Maks 3-4 mce I to głównie po domu....
motylkowelove
Fanka BB :)
Dziewczyny a Wy nie dostajecie płytek z usg ?
Tak właśnie mówiąc ogółem , to chyba to robienie usg czy dawanie zdjęć , płytki z filmikiem , zalezy od podejścia lekarza ... bo raczej żadna by nie odmówiła badania czy pamiątki . Nie wiem czy to wynika z wizyt nfz czy po prostu lekarze tak mają , bo kolejna pacjentka byle szybciej .
Ale np. jak mówicie ze nie macie usg raz w miesiącu bo jest zbędne to co ile co 2 Wam robią ?
Nie mówię tutaj o częstotliwości wizyt bo kazdy sobie tam ustawia jak komu pasuje aby się czuć spokojniej ,ale takim standardzie raz na miesiąc i bez usg .
tak wypytuję , bo się nie spotkałam jeszcze u nikgogo nigdy żeby im lekarz nie zrobił badania raz na miesiąc , nawet taki najgorszy gin z nfz tu , tu mówie o koleżankach bo chodziły
Tak właśnie mówiąc ogółem , to chyba to robienie usg czy dawanie zdjęć , płytki z filmikiem , zalezy od podejścia lekarza ... bo raczej żadna by nie odmówiła badania czy pamiątki . Nie wiem czy to wynika z wizyt nfz czy po prostu lekarze tak mają , bo kolejna pacjentka byle szybciej .
Ale np. jak mówicie ze nie macie usg raz w miesiącu bo jest zbędne to co ile co 2 Wam robią ?
Nie mówię tutaj o częstotliwości wizyt bo kazdy sobie tam ustawia jak komu pasuje aby się czuć spokojniej ,ale takim standardzie raz na miesiąc i bez usg .
tak wypytuję , bo się nie spotkałam jeszcze u nikgogo nigdy żeby im lekarz nie zrobił badania raz na miesiąc , nawet taki najgorszy gin z nfz tu , tu mówie o koleżankach bo chodziły
reklama
Ja nie dostaje nic poza zdjęciami od nhs (NFZ w uk), zazwyczaj są to 2-3 zdajecia.Dziewczyny a Wy nie dostajecie płytek z usg ?
Teraz prywatnie poszłam I w cenie wizyty miałam mieć 4 zdjęcia, ale ze doplacilismy to dali kolejne dwa film i breloczki do kluczy że zdjęciami