reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

A na kiedy masz termin? Ja chyba raczej nie będę nic kupować na Gwiazdkę, bo z terminem na 21.12 urodzę pewnie już po świętach :D

Z Aliexpress kupuję ciuszki rzadko, tylko jeśli coś mi się spodoba. Na szczęście w Anglii dziecięce ubrania są bardzo tanie.

Ja na 18.12, nawet jesli przenosze, to i tak swiateczna dzidzia ;)

reklama
Cześć, cześć!
Ja tylko chciałam zameldować, że dzisiaj, po 36 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam okres!!! Cieszę się jak dziecko, bo możemy zacząć wszystko od nowa i te straszne doświadczenie jakim jest poronienie uznać za zamnkięty rozdział.
Jesteśmy pełni entuzjazmu i pozytywnego myślenia :-)
Teraz musi się udać! Trzymajcie kciuki i czekajcie na dobre wieści.

P.S. Nie czytam Was na bieżąco, bo totalnie skupiłam się na codzienności. Przedłużyłam sobie L4 do końca czerwca i całe dnie spędzam w naszym nowym domu. Maluję ściany, trochę majsterkuję, sprzątam... I super spędzam czas :-)
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim dużo zdrówka i pozytywnych emocji!
Jak to Anglicy mówią: "New Home New Baby" :)
Powodzenia!
Trzymam kciuki! ;*

Ja Wam powiem dziewczyny że też strasznie chciałabym córeczka :-) :). Ale wczoraj nawet moj brat stwierdzil ze zbyt ładnie wygladam na córcie... Hihi.
Miałam nadzieję że coś nam lekarz dzisiaj powie ale on tylko burknal że to za wcześnie że nawet jak powie teraz co to jeszcze może się wszystko pozburknal. W ogóle mam wrażenie że dla nich lekarzy te badania to taka rutyna. Pacjentka za pacjentką a człowiek to tak strasznie przeżywa...
A w ogóle to po badaniu wyszłam oczywiście szczęśliwa ale już w labo mi się ciśnienie podniosło... Matka z trójką malutkich dzieci śmierdząca na kilometr fajkami w zaawansowanej ciąży zaniedbana brudna dzieciaki również dostała glukoze do wypicia po czym weszła do toalety i wyszła z pustym kubkiem aż mi się normalnie coś zrobilo... No jak mozna?
Do tego w labo kolejki masakryczne nikt nikogo nie przepuści. Co trzecia z nas stała z kartą ciąży i zdjęciami z USG ale nikt totalnie nie zwracał tam na to uwagi... Co za naród. A kolo labo poradnia chorób gruźlicy. To tylko w PL :realmad:.

Ja tak mam troche przesy chlopakow...ja mam dwoch, M jednego ktory i tak jest u Nas, nasi chlopcy graja w pilke wiec tematy domowe to treningi, mecze i fifa :cool2: Najmlodszy z kolei to taki rozrabiaka, ma 7 lat i z czulosciami u niego kiepsko, po kazdym buziaku wyciera buzke :D a cora juz nastolatka, takze bardziej fochy jak przytulasy, choc od wczoraj chyba ma słabsze dni, bo juz milion razy slyszalam, ze mnie kocha ;)
A jak widze male dziewczynki, to sie rozczulam :)
Też tak mam, I mój młody również buzke po buziaki wycieta a jak go dorwe I wycaluje całego w buziaka to się wyrywa że śmiechem i się drze "fuu mamo ale To obrzydliweeeee :)" robaczek nieznośny :D

Kiedy z mężem odpuściłam I zdecydowaliśmy się na szczeniaka to od razu zapowiedziałam że ma być suczka to chociaż kokardki będę mogła jej kupować na obroże haha :)

Mi ciąża w pierwszym trymestrze bardzo noe slużyła, cera straszna, a też mam niby chłopca [emoji5] także nie sprawdzają sie zabobony [emoji6]
Sabi ile macie pociech? Trojka Twoja+ dwojka meza+ jedno wspolne w drodze? [emoji4]

Tak dokladnie, ja mam dwoch synow 7 i 12 lat, cora 11lat, a M ma corke lat 15 i syna lat 12 ;) corka rzadko do nas zaglada bo kawalek dalej mieszkają no i ona ma juz swoje zycie..pannica, a syn jest u nas praktycznie caly czas ze wzgledu na treningi, do mamy zaglad moze ze dwa dni w tyg. Teraz M zlozyl wniosek do sadu o przyznanie opieki, bo mamie to pasuje ze obowiazku nie ma ale pieniazki ma i alimenty i 500plus, a nie jest to w porzadku, kiedy My go praktycznie mamy u siebie i utrzymujemy :) takze jeszcze chwile i bedzie nas piątka...kurde. ;)

A w ogole cora od M urodziła sie 24 grudnia :D i teraz znowu grudzień i znowu córka ;) choc M liczy, ze corce wyrosnie fiutek, nawet na zdjeciu wypatrzyl ptaszka, tylko to noga byla...:D

Hej dziewczyny!
My już po badaniu. Wszystko w jak najlepszym porządku :-) :).
Cała anatomia płodu prawidłowa. Kość nosowa obecna. NT 1.3.
Bardzooo, bardzooo się cieszę :D:D:D!
Dzidziolek badanie zaczal stojac na glowie... Hihi. Cudny widok. Pozniej troche spał, troche fikał :laugh2:. Moj stwierdzil ze nam nawet jezyczek pokazał... Hihi ja nie widziałam ;).
Termin wg usg 26.12 świąteczny prezent :-) :)!
Dr stwierdzil ze na określenie plci jeszcze za wcześnie...

Kochana, NT jak i termin porodu mamy identyczne haha [emoji16]gratulacje [emoji3]

A w ogole cora od M urodziła sie 24 grudnia :D i teraz znowu grudzień i znowu córka ;) choc M liczy, ze corce wyrosnie fiutek, nawet na zdjeciu wypatrzyl ptaszka, tylko to noga byla...:D
Sabi niech on już się odczepi od tego siusiaka I zacznie kupować kokardki xD
Kurcze ale mi się dzisiaj dluzy :D tak bardzo już bym chciała być na miejscu :) :)
Zwłaszcza, że w cenie usg mam I badanie ogólne dzidzi czyli pomiary i serduszko oraz szukanie płci I kilka chwil na 4D :) :) jedzie z nami młody i teściowa, mam nadzieję że tego nie zepsuje, bo się chyba zagotuje jak coś głupiego palnie....

Kochana, NT jak i termin porodu mamy identyczne haha [emoji16]gratulacje [emoji3]

Ania, w którym szpitalu bedziesz rodzic w K-c? Moze się tam spotkamy... Hihi.

Jak lezalam w 30tyg ciazy w szpitalu poznalam fajna dziewczyne. Umowilysmy się ze spotykamy się za 10 tygodnie na porodówce i wiesz że się udało... ona do mnie w piątek wieczorem pisze że wylądowała w szpitalu a mnie w sobotę rano odeszły wody. Ostatecznie obydwie urodziłyśmy w niedzielę :-) :).

reklama
Do góry