reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A no tutaj nieźle rzetrzymuja ciąże, można spokojnie przechodzić dwa tygodnie i nie przyjmą Cie ale za to będą robili masaże szyjki i ktg dość często.
SA różne przypadki.
Jeśli chodzi o zarobki.... Hmmm... Jeśli nie MSZ długów itd i tylko wynajmuje pokój na dwie osoby w dzielonej chacie to tak, da się z jednej wypłaty żyć tak że I na balety pójdziesz i w weekend pizze zamówisz.
Wynajem kawalerki to koszt £700-800 funtów gdzie najniższa krajowa wynosi £1100 a na miesiąc na dwie dorosłe osoby za samo jedzenie wyjdzie £400.
Wiec wtedy już muszą być dwie osoby pracujące

reklama
Właśnie z takiej tez robilam kocyk i czapusie. Mieciutka taka ze juz mi koleżanka na zime szal zamówiła zebym Jej zrobila[emoji23]
Szenila bodajże się nazywa rodzaj włóczki :) ale wychodzi na to że jeden młotek starczy na tak 1/3 kocyka, czyli potrzebuje około, 300g tej włóczki na jeden kocys. No nic. Warto :D

W pierwszej ciąży angielski system traktowania ciąży powodował we mnie tyle frustracji, że teraz już chyba nie mam na nie siły. Moje koleżanki w ciąży w Polsce szły na L4 zaraz po pierwszym USG, bo mogły. Ja do siódmego miesiąca ciąży pracowałam po 12 godzin w chłodzonym (około 4’ C) magazynie. Byłam wykończona, ale musiałam pracować, żeby wyrobić macierzyński. Stanowiący niecałą połowę moich dotychczasowych zarobków, ale dobre i to.
I co? I gdy młody miał sześć miesięcy, i tak musiałam odejść z pracy, żeby zostać z nim w domu :p
My z mężem zastanawiamy się nad pracą na zmiany... W sensie ja 8-14 on 15-23 I jakoś to by było....

Wpadlam do Was po dluzszej nieobecności i mam do nadrobienia 1660 wiadomosci :d chocbym chciala to bez szans :p

Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze i że ładnie rosną Wam brzuszki ;-)

Ja wrocilam do pracy po macierzyńskim i czasu brak na cokolwiek -.-

Wiekszosc pewnie mnie nie zna, część nie pamięta ale trzymam za Was mocno kciuki :*
Pamietam pamiętam. Dawaj znac jak bedziesz w ciąży

@Darina88 widocznie aplikacje różnie pokazują :) mi pokazywała, że drugi trymestr od 15 tygodnia, a okazuje się, że wcześniej.
Jeśli licząc tygodniami, to jeden miesiąc ma 4 tygodnie. 4 tygodnie x 4 miesiące to wychodzi 16, zatem skończony 16 tydzień, a początek 17 - rozpoczyna 5 miesiąc. Natomiast jeśli licząc miesiące kalendarzowe to do piątego jeszcze trochę :p

My z mężem zastanawiamy się nad pracą na zmiany... W sensie ja 8-14 on 15-23 I jakoś to by było....
U nas się tak raczej nie da zorganizować, mój mąż musi być w biurze w danych godzinach. Zarabia znacznie powyżej najniższej krajowej i z jego pensji póki co wystarcza na kredyt mieszkaniowy i utrzymanie nas trojga, ALE kokosów nie ma. Oszczędności zero, czasem miesiące naprawdę na styk. Myślimy, żeby przenieść się bardziej na północ, bo tam tańsze domy, a przy drugim dziecku i na jednej pensji zrobi się już naprawdę kiepsko z kasą :/

reklama
Ja detektor kupilam na aukcji na allegro za stówke:) z wyswietlaczem, jest super:)

Po wizycie w zeszlym tyg od poczatku ciazy mi przybylo 4 kg. Jakos 2 na samym poczatku i 2 niedawno.

@Julianna_Szcz 16 tc skonczony;) wiec tez zaczynasz 17 tc:) a ja w pon zaczynam:) ale takie 4 tygodniowe miesiace to troche krotkie..ja bede liczyla 5 miesiac za 2 tyg tak na chlopski rozum. Początek marca om wiec początek lipca 5 miesiac. Ale pare dni sie przyspieszyl tp na karcie ciazy z usg wiec koniec czerwca juz bede liczyc jako 5ty miesiac:) ale czad...

Dzis chyba poczulam baby:) day out wiec i lody byly i inne łakocie i potem czulam przez chwile jakby rybka plywala mi w brzuchu:) przylozylam reke i nawet delikatnie cos poczulam:) jeny jak to bedzie codziennoscia to bede chyba ryczec co chwile ze szczescia:):):):):)

Ostatnia edycja:
Do góry