reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

A no tutaj nieźle rzetrzymuja ciąże, można spokojnie przechodzić dwa tygodnie i nie przyjmą Cie ale za to będą robili masaże szyjki i ktg dość często.
SA różne przypadki.
Jeśli chodzi o zarobki.... Hmmm... Jeśli nie MSZ długów itd i tylko wynajmuje pokój na dwie osoby w dzielonej chacie to tak, da się z jednej wypłaty żyć tak że I na balety pójdziesz i w weekend pizze zamówisz.
Wynajem kawalerki to koszt £700-800 funtów gdzie najniższa krajowa wynosi £1100 a na miesiąc na dwie dorosłe osoby za samo jedzenie wyjdzie £400.
Wiec wtedy już muszą być dwie osoby pracujące

reklama
Właśnie z takiej tez robilam kocyk i czapusie. Mieciutka taka ze juz mi koleżanka na zime szal zamówiła zebym Jej zrobila[emoji23]
Szenila bodajże się nazywa rodzaj włóczki :) ale wychodzi na to że jeden młotek starczy na tak 1/3 kocyka, czyli potrzebuje około, 300g tej włóczki na jeden kocys. No nic. Warto :D

W pierwszej ciąży angielski system traktowania ciąży powodował we mnie tyle frustracji, że teraz już chyba nie mam na nie siły. Moje koleżanki w ciąży w Polsce szły na L4 zaraz po pierwszym USG, bo mogły. Ja do siódmego miesiąca ciąży pracowałam po 12 godzin w chłodzonym (około 4’ C) magazynie. Byłam wykończona, ale musiałam pracować, żeby wyrobić macierzyński. Stanowiący niecałą połowę moich dotychczasowych zarobków, ale dobre i to.
I co? I gdy młody miał sześć miesięcy, i tak musiałam odejść z pracy, żeby zostać z nim w domu :p
My z mężem zastanawiamy się nad pracą na zmiany... W sensie ja 8-14 on 15-23 I jakoś to by było....

Wpadlam do Was po dluzszej nieobecności i mam do nadrobienia 1660 wiadomosci :d chocbym chciala to bez szans :p

Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze i że ładnie rosną Wam brzuszki ;-)

Ja wrocilam do pracy po macierzyńskim i czasu brak na cokolwiek -.-

Wiekszosc pewnie mnie nie zna, część nie pamięta ale trzymam za Was mocno kciuki :*
Pamietam pamiętam. Dawaj znac jak bedziesz w ciąży

@Darina88 widocznie aplikacje różnie pokazują :) mi pokazywała, że drugi trymestr od 15 tygodnia, a okazuje się, że wcześniej.
Jeśli licząc tygodniami, to jeden miesiąc ma 4 tygodnie. 4 tygodnie x 4 miesiące to wychodzi 16, zatem skończony 16 tydzień, a początek 17 - rozpoczyna 5 miesiąc. Natomiast jeśli licząc miesiące kalendarzowe to do piątego jeszcze trochę :p

My z mężem zastanawiamy się nad pracą na zmiany... W sensie ja 8-14 on 15-23 I jakoś to by było....
U nas się tak raczej nie da zorganizować, mój mąż musi być w biurze w danych godzinach. Zarabia znacznie powyżej najniższej krajowej i z jego pensji póki co wystarcza na kredyt mieszkaniowy i utrzymanie nas trojga, ALE kokosów nie ma. Oszczędności zero, czasem miesiące naprawdę na styk. Myślimy, żeby przenieść się bardziej na północ, bo tam tańsze domy, a przy drugim dziecku i na jednej pensji zrobi się już naprawdę kiepsko z kasą :/

reklama
Ja detektor kupilam na aukcji na allegro za stówke:) z wyswietlaczem, jest super:)

Po wizycie w zeszlym tyg od poczatku ciazy mi przybylo 4 kg. Jakos 2 na samym poczatku i 2 niedawno.

@Julianna_Szcz 16 tc skonczony;) wiec tez zaczynasz 17 tc:) a ja w pon zaczynam:) ale takie 4 tygodniowe miesiace to troche krotkie..ja bede liczyla 5 miesiac za 2 tyg tak na chlopski rozum. Początek marca om wiec początek lipca 5 miesiac. Ale pare dni sie przyspieszyl tp na karcie ciazy z usg wiec koniec czerwca juz bede liczyc jako 5ty miesiac:) ale czad...

Dzis chyba poczulam baby:) day out wiec i lody byly i inne łakocie i potem czulam przez chwile jakby rybka plywala mi w brzuchu:) przylozylam reke i nawet delikatnie cos poczulam:) jeny jak to bedzie codziennoscia to bede chyba ryczec co chwile ze szczescia:):):):):)

Ostatnia edycja:
Do góry